Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mayland, ja nie mam linii kroplującej i nie bedę miec, bo przy naszym cisnieniu to chyba by juz wtedy w domu anwet herbaty nie dało się zrobić :(

Towarzystwo się rozjechało, ale Kamyk ma wielki dom! moj by się w nim trzy razy zmieścił :)

Bardzo dziękuję za wizytę!

A ja bardzo dziękuję za gościnę i pokazanie przecudnego domku i przepięknych włości :D :D :D

I nich nikt nie słucha Irmy, że ma mały domek, bo wcale taki nie jest, a w środku ma wszystko pięknie zrobione i wykończone :D.

Czekam na odwiedziny w przyszłym tygodniu u siebie :D

A ja bardzo dziękuję za gościnę i pokazanie przecudnego domku i przepięknych włości :D :D :D

I nich nikt nie słucha Irmy, że ma mały domek, bo wcale taki nie jest, a w środku ma wszystko pięknie zrobione i wykończone :D.

Czekam na odwiedziny w przyszłym tygodniu u siebie :D

dzięki Lidzia:)

Do zobaczenia u Ciebie. Zeżarłam prawie całe merci...:oops::oops:

Jak ja się cieszę, że mogłam zobaczyć dom Irmy na żywo :yes:

Dom piękny, z klimatem, zadomowiony i przemyślany.

A okolica, cudna.

Spało mi się cudownie po tym spacerze :)

Irma, dziękuję Ci za zaproszenie (a raczej wproszenie się).

I nie marudź, że masz mały dom. Mały to będę miała ja i to moje trzy się zmieszczą u Kamyka :cool:

Fakt Kamyka chata zapowiada się imponująco. I czekam na pierwszą imprezę :p

Beta dzięki za miłe słowo, już myślałam, ze nikomu się nie podobało - wpadaj jak często chcesz!

Twoja okolica też niezgorsza z tego co ze zdjęc pamiętam ;) No i dom będziesz ieć bardzo fajny...hasło dnia: małe jest piękne i tanie...

i weź Ty Irma nie piernicz, ze masz brzydki niepodobający się dom. Chodzi o to, ze ludzie generalnie dążą do tego co reszta ludzi, w sklepach nie widzą tego co Ty dostrzeżesz. Chodzi przecież nie tylko o urodę konkretnego elementu, ale o wpasowanie się elementu do całości. I wtedy wychodzą fajne rzeczy. Bo tak, zeby ktoś kupił najpiękniejsze kafle, najpiękniejszą tapetę i do tego najpiękniejszy dywan i zebrał to razem, to nie znaczy, ze uzyskałby najpiękniejszy efekt. Wszystko ma grać ze sobą tak jak u Ciebie.

dzięki Mysz, ja się wiecznie bujam między myśleniem - "żeby było bezpretensjonalnie" a " projektant tu był"

nie umiem się zdecydować i czasem za wszelką cenę wszystko upraszczam i potem ludziska się dziwią, ze mam taki zwykły dom...tak przynajmniej ja to odbieram.

proste rozwiązania są zawsze piękne, ponadczasowe i funkcjonalne, a tego do tego przecież dążymy. Owszem domy stylizowane są również przepiękne, ale i tu należy uważać, zeby nie przedobrzyć. Np Beauty pięknie wykańcza.Jej schody mnie zabiły.

Ja osobiście jestem taka, ze często lubię coś zmieniać, a ciągłe zmienianie kafli w domu chyba by mnie zjadło finansowo, więc dla mnie dom ma być bazą dla dodatków i tu też nie zawsze mi się udaje i bardzo przeżywam nie do końca precyzyjne rozwiązania, ale cóż poradzić. Nic dziwnego, ze nad nowoczesnymi domami pracuje często sztab projektantów, konsultantów. To wcale nie jest takie łatwe, stworzyć niebanalne wnętrze, które mimo, ze proste i nowoczesne, to jeszcze przypomina dom i nie jest tylko sztuką dla sztuki.

Dlatego więcej wiary w siebie Irma, bo dobrze wiesz co robisz i dobrze również wiesz ile detali podczas budowy i wykanczania należało zgrać ze sobą, zeby osiągnąć spójność.Naprawdę kawał niezłej roboty, który doceni generalnie tylko ten, kto sam musial kiedykolwiek urządzić dom od podstaw

Dobra koniec wazeliniarstwa i pocieszeń, bo mi jeszcze w piórka zbytnio obrosniesz :p

wnętrze ma taki troche strychowy oldschoolowy styl, ale zewnętrze jakie fajne. No i to jest własnie niebanalne, ciekawe kształty wyeksponowane na delikatnym tle, bez przeładowania kolorami, wszędzie jest coś co przykuwa uwagę i z pewnością miło mieszkać w takim domu, choć niewiele przedmiotów samodzielnie gdzies istniejących przykułoby kiedykolwiek uwagę. Własnie o to chodzi zeby intrygować.

A tak nawiasem, jakie ikona designu ma dechy? Takie, które ludzie po wsiach wypierniczali z domów jak tylko weszły na rynek panele

Witaj Małgoś balansująca pomiędzy rozwiązaniami :)