Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ha! Wy sobie tu gadu gadu o prostocie a ja dziś oglądałam program o domach nowobogackich Rosjan :D Wszystko w złocie. Kupuja ładnie wykończony apartament i go przerabiają bo ma..... za mało złota :D A jak projektant się pyta co ma być w tym i tym miejscu to odpowiadają: pieniądze :D Jak oglądałam ten program to myślałam, że to z innej epoki jest, że to nie może byc prawda... :D No i domy po 5000m2 :D

Dopiero młodzi Rosjanie siegają po światowy design i ściagają projektantów z Europy do tworzenia ich domów.

Ha! Wy sobie tu gadu gadu o prostocie a ja dziś oglądałam program o domach nowobogackich Rosjan :D Wszystko w złocie. Kupuja ładnie wykończony apartament i go przerabiają bo ma..... za mało złota :D A jak projektant się pyta co ma być w tym i tym miejscu to odpowiadają: pieniądze :D Jak oglądałam ten program to myślałam, że to z innej epoki jest, że to nie może byc prawda... :D No i domy po 5000m2 :D

Dopiero młodzi Rosjanie siegają po światowy design i ściagają projektantów z Europy do tworzenia ich domów.

Wlasnie dlatego jeden z najlepszych architektow z USA przeniosl sie do Rosji, bo tam nie ma ograniczen budzetu... Czytalam tez, ze sklepy np. Chanela sprowadzaja na gwalt najdrozsze modele ciuchow ze sklepow z NY, bo w Moskwie wszystko idzie jak cieple bulki a cena im wyzsza tym lepsza. :)

Wlasnie dlatego jeden z najlepszych architektow z USA przeniosl sie do Rosji, bo tam nie ma ograniczen budzetu... Czytalam tez, ze sklepy np. Chanela sprowadzaja na gwalt najdrozsze modele ciuchow ze sklepow z NY, bo w Moskwie wszystko idzie jak cieple bulki a cena im wyzsza tym lepsza. :)

Facet oprowadzał po swoim domu i komentował:

Za prysznic zapłaciłem 18tys $.... za ten płaszcz z alpaki zapłaciłam 25tys$....:D

Pytają go czy gra na fortepianie do stoi w salonie a on, że nie gra bo nie musi, bo urodził się przystoiny i tym uwodzi kobiety :D

proste rozwiązania są zawsze piękne, ponadczasowe i funkcjonalne, a tego do tego przecież dążymy. Owszem domy stylizowane są również przepiękne, ale i tu należy uważać, zeby nie przedobrzyć. Np Beauty pięknie wykańcza.Jej schody mnie zabiły.

Ja osobiście jestem taka, ze często lubię coś zmieniać, a ciągłe zmienianie kafli w domu chyba by mnie zjadło finansowo, więc dla mnie dom ma być bazą dla dodatków i tu też nie zawsze mi się udaje i bardzo przeżywam nie do końca precyzyjne rozwiązania, ale cóż poradzić. Nic dziwnego, ze nad nowoczesnymi domami pracuje często sztab projektantów, konsultantów. To wcale nie jest takie łatwe, stworzyć niebanalne wnętrze, które mimo, ze proste i nowoczesne, to jeszcze przypomina dom i nie jest tylko sztuką dla sztuki.

Dlatego więcej wiary w siebie Irma, bo dobrze wiesz co robisz i dobrze również wiesz ile detali podczas budowy i wykanczania należało zgrać ze sobą, zeby osiągnąć spójność.Naprawdę kawał niezłej roboty, który doceni generalnie tylko ten, kto sam musial kiedykolwiek urządzić dom od podstaw

Dobra koniec wazeliniarstwa i pocieszeń, bo mi jeszcze w piórka zbytnio obrosniesz :p

Mysza dobrze gada :) Też uważam, że nie sztuka zrobić zaskakujące wnętrze pełne dizajnerskich mebli, drogich materiałów itp., trudniej zrobić coś prostego, ale z klasą. Dla mnie osobiście ważne jest, żeby wchodząc do jakiegoś domu, nie mieć tylko wrażenia "ale kasy w to wsadzili...", tylko "fajne mieli pomysły, nie jest tu tak jak wszędzie".

Irmo, dobrze będzie :) ja też miewam chwile zwątpienia. A najgorsze jest jak zabraknie finansów na pewne rozwiązania i zostajemy zawieszeni gdzieś pomiędzy wizjami. Rozwiązań zastępczych nie chcę a niedokończone wygląda dziwnie :) Najważniejsze aby zaufać swojej intuicji a ty intuicję wnetrzarską masz i tego się trzymaj a rozwiązania same przyjdą

Facet oprowadzał po swoim domu i komentował:

Za prysznic zapłaciłem 18tys $.... za ten płaszcz z alpaki zapłaciłam 25tys$....:D

Pytają go czy gra na fortepianie do stoi w salonie a on, że nie gra bo nie musi, bo urodził się przystoiny i tym uwodzi kobiety :D

No to jest patologia, bo gdyby mu robil naprawde dobry designer taki jak ten o ktorym mysle (tez robi "na bogato", ale jednak ze smakiem), to by nie wiedzial, ile co kosztowalo. Po prostu daje designerowi wolna reke, a ten wydaje jego kase sciagajac prowizje od kazdej wykonanej roboty, od kazdej zakupionej rzeczy. Wiec ten nie byl jeszcze az tak bogaty. ;)

niektórzy mają manię posiadania i wystarczy im ze w głowie zamiast piękna przedmiotów siedzi ciągle ich cena. To jedyna wartość jaką znają

Niestety cena bardzo często wiąże się z ładnym przedmiotem. J a się cena nie sugeruję przy wyborach ale czemu do cholery zawsze jest najwyższa z wszystkich. Już mój mąż sie śmieje że zawsze trafiam najwyżej

Cholera w mojej głowie też zawsze siedzi cena .................... z tym tylko, że ta najniższa:D ;)

Nooo, w mojej tez. ;)

To znaczy nie jest tak, ze im nizsza tym bardziej mi sie podoba (niestety - czesto trafiam jak Kasiorek - duzo za wysoko), ale na to mam taki sposob, ze biore P. do sklepu i on sie kompletnie nie zna na cenach, na markach i takich tam. Biore go i mowie - wybieraj, co Ci sie podoba i nie patrz na cene. I najczesciej wcale nie podoba mu sie to, co okazuje sie najdrozsze. :) Aleeee jak juz on trafi w najdrozsze to wtedy wiem, ze tyle to musi kosztowac.

FM jest nawet pelne takich osob niestety...

w to nie wnikam.Ja tez tak mam, ze często wchodze do sklepu i juz widze i ide i juz mam prawie w zasięgu ręki i nagle szczeka opada. No cóż. Sęk w tym, ze nie problem jest kupić cos ładnego za dużą kwotę(a to by była rozpusta), ale w tym, zeby znaleźć coś sensownego w przystępnej cenie. To jest dopiero sztuka :)

małgoś łżesz ;) Ty jesteś kombinatorka która szuka sposobu jak najtaniej kupic drogie rzeczy :D I dotąd siedzisz na ebayu aż nie upolujesz :p

a program był okropny. bałam się że facet się uśmiechnie i będzie miał złotą szczękę.

Cichooo tam. :p To prawda, ze mnie rajcuje polowanie, niestety nie wszystko da sie kupic tanio na ebayu. :( No i poluje tez dlatego, ze wiem, ze te rzeczy tylko w Polsce maja az takie horrendalne ceny i nie potrafie sie z tym pogodzic.

Niestety cena bardzo często wiąże się z ładnym przedmiotem. J a się cena nie sugeruję przy wyborach ale czemu do cholery zawsze jest najwyższa z wszystkich. Już mój mąż sie śmieje że zawsze trafiam najwyżej

mój tez wie, ze pierwsza rzecz do której podejdę mnie i jego zabije. Ja się temu nie poddaje tak łatwo. Kalkuluję sobie całe wnętrze i zastanawiam się na czym można w nim przyoszczędzić, zeby zdobyć jakies fajne "coś" co mi sprawi radość. Tak np kupiłam fajną mozaikę do łazienki i do niej zwyczajne płytki, umywalkę za stówkę i fajną baterię...troche droższą. I takie oto manewry uprawiam notorycznie, ze wszystkim :)

Cóż poradzić, ze widzimy w sklepie produkty z "wyższych" półek. Z reguły są to rzeczy pięknie wykonane, z dbałością o detal, materiały naturalne i przyjemne w dotyku, o ciekawej strukturze i niepospolite, wiec przykuwają spojrzenie, a my jak te sroczki tylko łypiemy za nimi ;).