Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

no masz rację.... ale to bardziej wygląda na polską pomyłkę albo na ebay'u są wersje używane bo popatrz na listę produktów Panea Eamesa:

http://search.ebay.pl/search/search.dll?from=R40&satitle=Charles+Eames+

wszystkie oscylują około 1-4k

więc moze to polacy ciągną z snobów :)

zajrzalem sobie dzisiaj do Twojego początku dziennika. Pamiętalem że masz wyższą niż poddaszowa ściankę kolankową i się zmartwiłem :) Widzę że robiłaś zbrojone słupy pod wieniec na piętrze, heh a właśnie tej wysokosci scianka kolankowa mi się marzy...

i masz nawet takie poziome okienko jak ja chcę :) kurcze, kiedy wczesniej to oglądalem bylem na innym etapie chyba.... zaczynam widzieć podobieństwa tego co chciałbym u siebie, choc muszę się zmieścic w na pewno tańszych rzeczach i mniejszych kwotach.

Jesteś w stanie powiedzieć circa na ile szacujesz surowy zamknięty?

marekmarian

ale moje okienko jest na półpiętrze. Gdybym chciała dac okna tak jak tobie się marzy to musiałabym dać je tuz nad podłogą, ale poniżej wieńca - czyli widoki oglądałabym tylko z pozycji horyzontalnej, albo jeszcze podwyższyć sciankę kolankową...

Na Twoim miejscu zrobiłabym okna kolankowe. Można je łączyć po kilka w ciągu. Jakbym budowała drugi raz to na bank takie okna kolankowe bym sobie zamontowała. Przeszklenie jest wtedy bardzo duże i fajne. Tak, że nie przejmuj się. Rob po prostu jak najtaniej :wink:

stan surowy zamknięty kosztował 190tyś.

liczę ze na cały dom wydamy jakieś 600... :cry: :cry: :cry:

dzięki serdeczne.

tak, jedno okno masz właśnie takie, poziome. choć może to jest coś innego. nad tarasem obok lukarny, nad którą sie tez zastanawiam, choć szerszą i z wiekszym niestety kątem dachu.

Powiem Ci że dobrze mnie czujesz :), ja myślę o oknach kolankowych, tylko trochę chyba 'inaczej' (kurcze - drożej) Chodzi mi o takie okna poziome z kasacją jednej krokwi. Chodzi o to że normalne okna (fakro itp) nie z a bardzo sprawdzają sie w funkcji kąta spoglądania 45stopni do płaszczyzny okna. Krokiew i ocieplenie zasłaniają pół okna. Stąd taki pomysł na podłużne w ściance i powyżej podłużne w dachu. Zresztą, cholera, tylko podłużne daje poczuć panoramę...

Dobrze wyczytalem z renderingów, masz 287 wysokosci do sufitu?

i mam jeszcze jedno pytanie (będę rzadziej :)), ze wstępem.

Coraz bardziej podobają mi się bryły nowoczesne (choc z naturalnych materiałów) i właśnie takie jak Twoja - z okapem praktycznie minimalnym. Mimo patrzenia na naturalne materiały zerknąlem też ostatnio na blachę (ech te oszczędności)

Powiedz, czy masz jakieś specjalne podejscie do tych miejsc gdzie deszcz pod kątem może włazić bokiem pod dach? Twój architekt jakos specjalnie to koncypował? Na ostatniej fotce widzę że wszystko wygląda idealnie na styk z tynkiem, ale ciekawość mnie gnębi, czy Twoj krótki dach był jakoś specjalnie kończony (specjalnie kosztowo) ?

tak, jedno okno masz właśnie takie, poziome.

to jest okno na pólpiętrze, na klatce schodowej

Dobrze wyczytalem z renderingów, masz 287 wysokosci do sufitu?

nie koniec końców wyszło niżej

mam w całym domu około 2,55 a w salonie 3m

i mam jeszcze jedno pytanie (będę rzadziej :)), ze wstępem.

Coraz bardziej podobają mi się bryły nowoczesne (choc z naturalnych materiałów) i właśnie takie jak Twoja - z okapem praktycznie minimalnym. Mimo patrzenia na naturalne materiały zerknąlem też ostatnio na blachę (ech te oszczędności)

Powiedz, czy masz jakieś specjalne podejscie do tych miejsc gdzie deszcz pod kątem może włazić bokiem pod dach? Twój architekt jakos specjalnie to koncypował? Na ostatniej fotce widzę że wszystko wygląda idealnie na styk z tynkiem, ale ciekawość mnie gnębi, czy Twoj krótki dach był jakoś specjalnie kończony (specjalnie kosztowo) ?

nie mam żadnych w zasadzie specjalnych obróbek blacharskich. Miałam zostawioną lukę na grubość ocieplenia. I jak panowie robili elewację to podepchnęli styropian pod obróbki i już. Żadnych specjalnych kosztów.

A co do blachy: u nas miała być, ale okazało się, że dachówka cementowa jest znacznie tańsza...szkoda mi się zrobiło tej kasy.