Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Żadnego cukru..! :no:

Ale możesz używać słodzika.;) Ja tak właśnie piję kawę - z odtłuszczonym mleczkiem i słodzikiem.

Poza tym możesz pić wodę, ziółka i herbatę (najlepiej czerwoną i zieloną).

A pieczywo pełnoziarniste jest dozwolone dopiero w III fazie utrwalenia... Z tego co pamiętam 2 kromki dziennie.

Na początku żadnych makaronów, ryżu i pieczywa. No i zero tłuszczu. Mięsko tylko gotowane, duszone, z grilla lub robione na parze.

Wrzuć w neta Dieta Dukana i poczytaj sobie!;)

Irma przepraszam za :offtopic:............:oops:

No to muszę poczytać.... Ale bez cukru kawka.... Ja chyba przez tą kawę tyję.... , bo niewiele czasami jem, ale kawy dużo....

Z początku myślałam, że Wy te proteiny z jakiejś torebki bierzecie i już po sprawie... to by było nawet niezłe, ale i pewnie drogie i efekt jojo....

Maryś... kiedy wpadniesz do mnie... kawkę mam na tarasie codziennie siedzimy......

Irma czy kafle kładzie się teraz w karo, czy prosto. Rozmiar 60/60 ?

Podoba mi się i tak i tak.....

I chyba zdecydujemy się na Polkolorot Margo beige półpoler. Cenę mam dobrą na nie....

I tak poszły się ....... parkiety z merbau..... Ale przynajmniej bezstresowo nie będę patrzyć czy goście w butach będą biegać, czy nie....

no bedziesz patrzec, bo merbau też się rysuje :)

a jak polakierujesz to jasne rysy na ciemnym drewnie widac :)

jak masz plytki 60x60 to kładąc w karo bedzie dużo odpadów i tzreba kupić 20% więcej niż wynika z wielkości podłóg. Jak kładziesz normalnie to tylko 10% więcej. ale jesli to dla ciebie ie jest problem to możesz kłaść w karo.

ja tłuszcz jadłam...no, nie byłam w stanie całkeim wyeliminowac...najważniejsze jest żeby jeść jak najwięcej białka, bo ono wspomaga metabolizm. I żaden off topic. To jest bardzo ważny topic :)

Ufff..... :rolleyes:

Ulżyło mi, bo już myślałam, że mnie do siebie nie wpuścisz....?!;)

Miłego dnia życzę!

Witam Irmo,

ja trochę z innej beczki. Przeczytałam w innym wątku, że masz podłogi olejowane Liosem. Poddasze jest bielone, a salon w kolorze zapewne naturalnym, tak? Jak podłogi sprawdzają sie w codziennym użytkowaniu? Nie jestem jakąś szczególną fanką sprzątania, a naczytałam sie, że podłogi olejowane wymagaja "pielęgnacji"....

wszystko zalezy od tego jakie masz wymagania :)

jak dla mnie jest ok. tyle, ze należałoby już powtórzyć olejowanie.

trochę się olej wytarł, zwłaszca biały. No a,le ta to już jest z olejowanymi podłogami, ze przez pierwsze parę lat są bardziej kłopotliwe niż lakierowane. Za to potem - bajka!

no i schody - brudzą się potwornie.

ale one nie były potraktowane fissativą i moze to dlatego.

Dzieki za odpowiedź:) Napisz mi jeszcze proszę, co parkieciarz zalecił do okresowej pielegnacji i czy już ja wykonywałaś we własnym zakresie i czy naprawdę jest taka uciążliwa? Przy okazji podpytam jakie wykończonie daje Lios, zwłaszcza ten zastosowany u Ciebie w salonie? Jest zupelnie matowy czy jakis delikatny połysk jest?

dzień doberek :D

niedawno była u ciebie, a teraz u mnie grasuje ospa :evil:

I. wczoraj zsypało i tylko czekam jak O. też zsypie

czytałam...ja raczej nie zwiozłam :)

mam nadzieję, ze lakko przejdą. I ze nie bedzie ich bardzo swędziało.

Prosze Cie Irma..... ja musiałabym remont zrobić żeby to wygladało jako tako. Sprzątanie niewiele da..... Ten mój dom to po 2,5 roku mieszkania wyglada jakby tornado przez niego przeszło. I wogóle..... nie mam kiedy posprzątać bo mam tak zawalone dni, że siedzę do pólnocy i sie nie wyrabiam :cry: