Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

myślę że przy bardzo dużym obciążeniu (12 tomowa encyklopedia) większość półek sosnowych w tym Hemnes się wygnie niestety

przy zwyklych ksiązkach nie powinno być zadnych problemów

No powiedzmy ze akurat 12-tomowej encyklopedii nie mam, a ciezkie ksiazki mozna dac na sam dol, ale obciazenie byloby duze... No i znowu nie wiem co z tym zrobic.

Billy może nie jest gruby ale ma prawidłowo rozłożony ciężar. Regały nie są za wysokie i nie są za szerokie. Umożliwiają też, układanie ksiażek tylko w jednym rzedzie co jest wadą i zaletą bo regały są płytkie ale i mniej książek sie w nie wepchnie. Podoba mi sie w nich to, że zawsze mozna dokupić drzwi (kilka możliwości!) i zamknąć te regały czy przeistoczyc je w szafę na ubrania leżące :D

W starym domu na drewnianych półkach, mniej więcej takich jak Leksvik (którego mam obecnie) miałam naprawdę ogromne ciężary. Nic się nie wygięło. Miałam też Billy i było dobrze, z tym, że najcięższe książki dawałam na sam dół. Teraz służą nam jako regały na buty, bo nie mam jeszcze garderoby :oops:;)

Czyli kazdy ma co innego. :) Mnie ten nowy hemnes jakos najbardziej podchodzi do pierwotnej koncepcji gabinetu, takiej lekko sentymentalnej... I tez mozna dolozyc drzwi, tyle ze szklane... Ja widzialam u siostrzenicy P. Billy i nie wygladalo to zachecajaco, a moj stary regal mimo ze pancerny tez sie wygial, wiec na zimne dmucham.

Jak masz w nim albumy to go przeładowujesz ;) On jest do małych ksiazek. U mnie albumy wystaja poza regał więc trzymam je gdzie indziej.

No własnie, wybór zalezy od posiadanego ksiegozbioru. Do albumów i duzych książek billy jest moim zdaniem za płytki.