Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

I jest to jedna z niewielu sytuacji, gdzie nie trzeba mieć wygłaskanego domu, pomytych okien i firanek popranych... itd....

Gdzie nie ważne czy coś ktoś poda do jedzenia, może być sama herbata i ciasto... i jes6t dobrze, bo cała najbliższa rodzina spotyka się i siada przy jednym stole....

Pozdrawiam Irmo i przytulam ciepło ....

dzięki Arniko, akurat nasza stypa odbyła sie w restauracji, ale cała reszta się zgadza.

mojaj mama była tak przybita, że aż zal było patrzeć.

i w sumie sama powiedziała, ze jej to dobrze zrovbiło

pewnie, że jeszcze milion razy będzie płakać, ja też, ale pożegnanie bylo pełne i to jakoś pomaga

poza tym babcia miała 91 lat. To też pozwala inaczej na wszystko spojrzeć

Pamietam stype po pogrzebie mojego dziadka 15lat temu. Było lato wiec stoły były ba podwórku. Przyszło chyba z pół wsi. Siedzieli do wieczora. Kto jak chciał tak go wspominał. Jedni kieliszkiem wódki inni rozmowami. Długo chorował i miał juz swoje lata więc śmierć była dla niego ulgą w cierpieniu ale i tak dla rodziny bólem. Jednak ta stypa jakoś tak rozluźniła atmosferę, odnowiła kontakty i przypomniała, że życie toczy sie dalej... No i świadomosć, że tak dużo osób go będzie dobrze wspominać...

trzymasz sie mam nadzieje ? szkoda że nie mogę jakoś wesprzeć sensownie, ale pewnie wiesz, że gdzieś tam w cieniu siedze i nic nie mówię, bo w sumie w takich chwilach niewiele potrafię... Staram się zawsze patrzeć przed siebie, Tyle doradze, choc pewnie trywialnie.

coś na lekkie zapomnienie sie > fylm (koniecznie pełny ekran, dźwięk i spokój)

Irmo, wspolczucia z powodu Babci....wiem ze boli...moja zmarla 3 lata temu w wieku 86 lat...niby czlowiek sie spodziewal, ze kiedys ten dzien nastapi, bo pieknie dlugie zycie miala, ale jak juz nastapil.....

...wazne, ze piekne wspomnienia o Babci Ci zostaly....bo poki zyje w sercu innych to zyje wiecznie...

Maja

Przykro mi z powodu Babci:( Moja zmarła dwa lata temu w wieku 95 lat... piękny wiek...:)

A stypę, to najlepszą ciotka mojego Księciunia zrobiła... przed pójściem na kolejną operację na serce, którą zresztą doskonale przeszła, zrobiła wielką własną stypę dla całej rodziny... powiedziała że gdzie jak gdzie ale na własnej stypie, to ona chce się doskonale bawić;)