Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Właśnie!

Ja jestem w Trójce Klasowej odkąd mój Synek chodzi do szkoły. W 1 klasie wychowacą była moja powiedzmy znajoma, która wiedziała swietnie, że jestem nauczycielem. No i keidy na zebraniu padło hasło, kto by chciał do TK, wszyscy jakby się skurczyli. Tak litościwie na mnie patrzyla ( znam to uczucie z wywiadówek u siebie, kiedy to niemal na siłę trzeba ludzi angażować), że się zgodziłam i zgłosiłam kolejne dwie chętne moje koleżanki ;) Problemy się zaczęły natychmiast, bo trzeba było zebrac trochę kasy na pasowanie na ucznia. Potem stwierdziłam ( jako nauczycielka), ze to zawsze milej jest jak naczuciel dostaje choćby jednego kwiatka od całej klasy, wspólnie, niz milion bukietów od każdego. Serio. No ja tak przynajmniej mam. No i chciałam zebrac po 3 zł na jakiś bukiet dla pani. Kurrrrrrrrrrrrfaaa, jakie hasła: a po co jej?? mnie nikt w pracy kwiatków nie daje, w dupach sie poprzewracalo. I takie tam, no ale w sumie większość się złożyła, bo przeważył argument ekonomiczny, ze za Chiny Ludowe za 3 zł bukietu dla pani nikt nei kupi, a tu będzie wspólny i od każdego i nie trzeba będzie kupowac samemu. Część rozdzicow zrozumiała, część dzieci przyszło ze swoimi kwiatami :bash: nienawidze tegoooooo lizusostwaaaaaaaaaaaa :mad:

O każdą złotówkę trzeba się prosić, rozliczenia sa co do grosza. I tak jest przy każdej okazji.Ogólnie paranoja.

Ja byłam w TK starszego syna przez 6 lat. Bardzo aktywna i wszystko na mojej głowie było... Nie nienawidziłam zbierania kasy, bo czułam si jak izba skarbowa.... Matki na wszystko stać było, ale składka 2, czy 5y graniczyła z cudem.

Młodszy chodzi do "innej" szkoły niż starszy . Nauczyciele cudowni. Przytulą, pogadaj, dzieci wszystkie znaj, dopilnują.... I za dobre sowo należy się im kwiatek .

W tym roku nie jestem w TK... Nie mam czasu poprostu... budowa... Same to znacie. Ale we wrześniu uczciwie powiedziałam, że czasu nie będę miała i proszę o zastępstwo. A dzieci w klasie chyba 8 cyz 9 sztuk. Nic nie było łatwo.... ale jakby co to zawsze jestem do dyspozycji... bo to jest moje dziecko, a szkoła jest dla mnie ważna, jest przedłużeniem domu. I jakby co, to i "wylewanie" ław bym przeniosła na inny termin, bo moje dziecko jest najważniejsze.

A inni rodyice + c...... Do sykoz wzszaj bo musy, poybzwaj si dyieci na ileđ tam godyin dyiennie i maj spokj đwity

Moja mama byla raz w trojce ale wszyscy byli zadowoleni, bo mialysmy w domu duzo anturium i na zakonczenie roku zrobilysmy bukiety dla wszystkich nauczycielek, ktore nic klase nie kosztowaly. :) A poza tym ja chyba mialam jakies dziwne szczescie do klas, bo rodzice prawie zawsze byli OK. Raz tylko byla awantura o droga ksiazke do angielskiego i przez to musielismy sie uczyc z I learn English - najnudniejszy podrecznik, jaki stworzyla ludzkosc, ale tak to spoko bylo... :)

marysi klasa też jest raczej w porządku, raz się zdrazyła jakas scysja, ale tak to spoko.

Mogłabym być nadal w tej trójce, ale trochę jak dla mnie za mało jasny jest zakres obowiązków trójki klasowej.

Poza tym mam wrażenie, ze to nie trójka tylko jedynka klasowa jest...

A zbierania kasy nienawidzę!

No to juz gorzej jak jedynka...

Jaja kiedys byly jak wychowawczyni w 1 klasie poprosila rodzicow, zeby pomalowali tablice w linie. Przyszly 2 mamuski i moj ojciec. One oczywiscie myslaly, ze wezma linijke, pedzelek, farbke i jak kazdy mistrz pedzla od reki machna. :D Jakiez bylo ich zdziwienie jak moj ojciec wyciagnal tasme maskujaca. :eek: :lol2: Jedyne, przed czym sie bronil to rysowanie "gospodarstwa domowego", dlatego w zerowce rodzice mi kazali powiedziec, ze moj ojciec jest artysta, ale bron Boze zebym nie mowila jakim, tak sie bal kurek i krowek.

Ja byłam w TK starszego syna przez 6 lat. Bardzo aktywna i wszystko na mojej głowie było... Nie nienawidziłam zbierania kasy, bo czułam si jak izba skarbowa.... Matki na wszystko stać było, ale składka 2, czy 5y graniczyła z cudem.

Młodszy chodzi do "innej" szkoły niż starszy . Nauczyciele cudowni. Przytulą, pogadaj, dzieci wszystkie znaj, dopilnują.... I za dobre sowo należy się im kwiatek .

W tym roku nie jestem w TK... Nie mam czasu poprostu... budowa... Same to znacie. Ale we wrześniu uczciwie powiedziałam, że czasu nie będę miała i proszę o zastępstwo. A dzieci w klasie chyba 8 cyz 9 sztuk. Nic nie było łatwo.... ale jakby co to zawsze jestem do dyspozycji... bo to jest moje dziecko, a szkoła jest dla mnie ważna, jest przedłużeniem domu. I jakby co, to i "wylewanie" ław bym przeniosła na inny termin, bo moje dziecko jest najważniejsze.

A inni rodyice + c...... Do sykoz wzszaj bo musy, poybzwaj si dyieci na ileđ tam godyin dyiennie i maj spokj đwity

:rotfl::rotfl::lol2:

Prawie cały tekst tak mi napisał komp, bo pozamieniał wszystkie literki.... I część poprawiłam a tego zdania nie zauważyłam....

Już tłumaczę...

" A inni rodzice ... Wysyłają dzieci bo muszą, pozbywają się dzieci na ileś tam godzin dziennie mają spokój święty.... "

to Wasze englickie forum pisze mi przy wysyłaniu wiadomości coś takowego:

Następujące błędy uniemożliwiły ukończenie operacji

• You have reached your stored private message quota and cannot send any further messages until space has been created.

wiec (skoro nie ma dołączonej żadnej rady co z tym fantem zrobic) wkleję tutaj:

Witaj Irma

coś dla Ciebie.

Miszmasz Pełną Gębą i to nawet sie fajnie zgrywa (nie każdy miszmasz potrafi:))

a przy okazji, oni chyba kiedys dywaniki robili.. to sie nazywa progres :)

http://www.kylebunting.com/