Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Czesc ikeomaniaczki raz jeszcze. Mam problem jak cholera. :( Upatrzylam sobie Hemnesy biale i za Wasza sugestia wymyslilam, ze mi je ikea sciagnie z Katowic a tu dooooopa. :( Nie robia tego. No i teraz zmiana planu wymuszona przez zycie. Wszelkie "plytowe" regaly nie wchodza w gre - nawet na wystawie sa wygiete, a ja nie zartuje z ksiazkami, mam ich cale tony. Hemnesy w KRK sa czarne i szarobrazowe. Irma - pytanie do Ciebie - czy do tego pokoju, w ktorym spalas ;), z bambusem na podlodze (masz prawo nie pamietac ;)) taki czarny lub szarobrazowy by wchodzil w gre? Ja mysle, ze nie i chyba bede sie musiala przeprosic z Leksvikiem, bo on przynajmniej jest z drewna, a kolor ma taki cieply jak ta podloga. Nie planowalam brazowych mebli, ale mam sosnowe biurko, ktore od biedy mozna by zabejcowac na taki kolor jak Leksviki i OK, ale czy ja chce taki rustik? :rolleyes: No moze on nie przeszkadzalby, co??? Sama kurde nie wiem juz... Pomoz mi please, bo mam spierdzielony humor na maksa.

Tak myslalam, ze mi namieszasz. :yes: On ma cos w sobie ten kolor, tylko taki troche siwy jest, a bambus jest miodowy (no kurde na cos sie musialam zdecydowac, tak to jest jak sie bez projektanta dziala). Srodkowe zdjecie: http://forum.muratordom.pl/entry.php?147-Pod%C5%82ogi...

Nie mam nic przeciwko laczeniu cieplego z zimnym, tylko obawiam sie, ze bedzie glupio. :(

Cześć Irma, a może masz jakieś zdanie ... oczywiście ze masz .... na temat skórzanych kanap z Ikea, tzn tych ze skóry ekologicznej? Wiesz, że mam problem z kotem a konkretnie z jego upodobaniem do sikania na moją kanapę. boje się, że jak kupię nową i ona to znowu będzie robić to stanę sie przestępcą. nie chce kupować tych ze skóry naturalnej bo nie. piszę tu bo może ktoś miły oprócz Irmy zna takie kanapy. w sumie nie musi być IKEA, tam po prostu jest mi najwygodniej zajrzeć.

Ania, nie wiem jak IKEA, ale mam białe krzesła z ekoskóry, ktore notorycznie muszę szorowac, bo Gutek.

Na razie nic się z nimi nie dzieje, ale z kotem jest jeszcze ten problem, że ma pazury...w sumie to nie wiem jak ekoskóra zareaguje na mocz...moze kolor się odbarwić, albo co?...Wychodzi na to, ze nie mam zdania na ten temat...

Irmo mam pytanie dot. Twoich lamp zwisów w kuchni (chromowane kule). Co to?

Szukam czegoś w tym typie-zwisu pojedyńczego i drugiego kilkupunktowego. Coś takiego jak z Recona Harry.

Donia - nie wiem :)

kupiłam w sklepie analogowym, pokazując palcem. Pudełka juz dawno wyrzuciłam i nazwy nie przypomnę sobie za chinskiego boga...

Ania, nie wiem jak IKEA, ale mam białe krzesła z ekoskóry, ktore notorycznie muszę szorowac, bo Gutek.

Na razie nic się z nimi nie dzieje, ale z kotem jest jeszcze ten problem, że ma pazury...w sumie to nie wiem jak ekoskóra zareaguje na mocz...moze kolor się odbarwić, albo co?...Wychodzi na to, ze nie mam zdania na ten temat...

a jak framugi drzwi i plecy mebli ? ja widzę codziennie czterech takich łobuzów, którzy notorycznie komunikują swoją radość i zadowolenie takim drapaniem framug, mebli, tapicerki o dużych powierzchniach (byleby łatwo zaczepialne, co często sprowadza sie do lnu na plecach mebli)

pewnym antidotum jest danie im tekturowych pudełek, które wydajac dźwięk i strzępiąc się współgrają z ich radością :) Zresztą lubią w nich (zwłąszcza tych za małych) sypiać regularnie...

te cztery łobuzy maja klapkę w drzwiach do piwnicy i przez garaż wiec nie robią 'tego' w domu. natomiast robi to kot sąsiadów, który notorycznie przychodzi nocami i złośliwie sika w różnych prowokujących miejscach :) (np. na monitor na stole)

cze Marekmarian :)

No kocio, całkowicie się z Tobą zgadzam :) Znaczy, mnie żadne sąsiady nie szczają po meblach ;) za to moje własne zdrapały moje przedwojenne ponoć drzwi tak, że wydało się że to falsyfikat. Chyba że przed wojną (drugą, światową, ofkors) robili drzwi z płyty paździerzowej :evil:

Po tym też zastanawiam się nad skórą i bardziej jednak boję się pazurów... Moze założymy osobny wątek: skóra na meblach a koci pazur? ;)

pozdróki, dla Pani wątku równiez :Dw

hmm u mnie jakoś nigdy kłopotów z pazurami nie było, nie wiem właściwie dlaczego ale nic u mnie nie jest podrapane. rzeczywiście podrapana tkanina to wciąż mniejszy ból niż podrapana czytaj rozdzierana skóra .... o matko, po co mi ta kanapa

kup może z tkaniny ze zdejmowanym pokrowcem

no to mam zdejmować za każdym razem jak kot zostaje w domu:) tak serio to sęk w tym że pod pokryciem jest poducha i w nia to dopiero wsiąka. ale rozmawiałam z Marcinem i chyba skończy się na tkaninie bo jak mi poszarpie skórę i ona się nie zrośnie to dopiero będzie kuku.

Pewnie są różne rodzaje ekoskóry, ale ja z ostrożności odradzam każdą ekoskórę. Kupiliśmy kiedyś sofę z dwoma fotelami właśnie w takim obiciu. Sprzedawca zapewniał, że wybieramy to trwalsze (były dwa do wyboru). Szukałam opinii użytkowników na forach, ale nikt nie miał specjalnie zastrzeżeń, były to jednak osoby z krótkim stażem użytkowania. Sofa była używana do siedzenia i jako codzienne łóżko. Po dwóch latach na brzegach sofa zaczęła się wycierać, na całości pękać i ekoskóra zaczęła "złazić" płatami. Trzeba było ją wyrzucić. Potem zaczął obłazić jeden z foteli - częściej używany. Również poszedł na śmietnik. Dwa miesiące temu wyrzuciliśmy drugi. Zeszło pół siedziska i brzegi podłokietników. Wyglądało to koszmarnie.

Ostatnio w Jankach w Ikea siedziałam w tym dziale reklamacji na Klipanie w czerwonej skórze. Zwróciłam uwagę na podłokietniki. Skóra była cała spękana, czarna od brudu i przebarwień i wogóle.... do niczego.

Wiele chyba zalezy jednak od jakości i to sie tyczy zarowno eko jak i naturalnej.