Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Lubię takie zakupy ;)

A ja planuję sobie postawić przy tarasie jeszcze kawałek ażurowej drabinki niczym pergola naprzeciwko drzwi tarasowych i na ich szerokość. Ciekawe jak to będzie wygladać :D

też jestem ciekawa :)

a ile ci zostanie pustego miejsca - bez drabinki? Nie zamkniesz się za bardzo?

Ciut się zamknę ale drabinka będzie tylko na górze i do wysokości drzwi, tak aby w słoneczne dni troche zacieniała światło padające wprost na drzwi tarasowe. Widoku nie przesłoni i nie zamknie perspektywy.

Jak nam wyjdzie (bo sami ją zamierzamy skręcić) to moze przy drzwiach wejsciowych do domu też to powtórzę. Brakuje mi w tej cześci domu kontunuacji drewnianej okładziny. Za duzo mam tam betonu (kostka, płytki, tynk) , bez zieleni czy wlasnie drewna. Moze zanim wpadniesz do mnie to poskręcamy te deseczki ;)

Irma, bo ja się na Ciebie obrażę jak będziesz jeszcze kiedykolwiek narzekać.

Jaki Ty MASZ PIĘKNY OGRÓD i jak fajnie urządzony. I nie tak standartowo - thuje, trawa i nic więcej. Gratuluję i chcę więcej skąd bym miała czerpać inspirację dla siebie. Odnośnie drabinki na tarasie to Mayland mamy takie same pomysły tylko że ja muszę to zrobić coby przysłonić sobie paskudny widok na pewną wielką hutę która zasłania mi nasze piękne góry :(

Konieczki dzięki , ale wiesz tu na forum, przynajmniej wsród zakolegowanych forumek to chyba nikt nie ma tuj i trawnika :)

to tak apropos inspirowania się :)

a moj ogród dopiro za parę lat będzie piękny jak trochę podrośnie :)

ja chciałam taką drabinkę dać zeby zasłonic wejście do kotłowni,a le mojemu się pomysł nie spodobał, więc teraz ohydne obdrapance straszą, a ja nie wiem co z nimi począć.

Hahaha, toś mnie rozbawiła! żebym to ja wiedziała....

a Ty do mnie? :)

kiedy będziecie u Wojtka na konikach?

Oj... w tym roku Młoda nie jeździ...:( Właśnie była wróciła ze wspinaczki po Jurze... Ale do Siedlec się może wybiorę, to chyba po drodze?

:lol2:

No to ja pomilczę....

Wiesz Irma po awarii prądu, pomp i kotła... które bezpośrednio i pośrednio spowodował mój starszy syn wujek zaczyna brać się za sufit....

Deski są pomalowane na biało... Bardzo ładnie wyglądają. Podobają mi się.........

Ciekawe kiedy sufit będzie skończony, bo kafelkarz wraca za niecałe dwa tygodnie.... może zdążą....

:lol2:

No to ja pomilczę....

Wiesz Irma po awarii prądu, pomp i kotła... które bezpośrednio i pośrednio spowodował mój starszy syn wujek zaczyna brać się za sufit....

Deski są pomalowane na biało... Bardzo ładnie wyglądają. Podobają mi się.........

Ciekawe kiedy sufit będzie skończony, bo kafelkarz wraca za niecałe dwa tygodnie.... może zdążą....

trzymam kciuki, ale myślę, ze na 100% będzie ładnie

I nie będzie żadnych belek... zlikwidowałam wszystkie. Będą same skosy.

Jutro pan kuchenny przyjeżdża ... , a ja nie wybrałam kafli. To nić, trzeba będzie później dołożyć, albo wymyślić coś innego.

Szkło też ładne... ale nie wiem czy będzie pasowało.

Nie miałam czasu pojechać do tego sklepu co mi dałaś namiar. Bez przerwy coś się tutaj dzieje, coś trzeba zatwierdzać, coś pokierować.

Dobrze, że młody ma w szkole półkolonie i jeżdżą codziennie na wycieczki, a ja mam przynajmniej z nim spokój na pół dnia..

Dziewczyny i chłopaki,

wpadłam po poradę techniczną. Może ktoś podpowie wi jak zrobić wizualkę ogrodzenia. Czy są jakies programy dla laików?

Irma

świetny taras wraz z otoczeniem...j a dodałabym trochę traw ozdobnych i będzie git . Oczywiście jeśli lubisz trawki ;)

Polecam lekturze:

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?67141-Trawy-ozdobne-pomysł-na-ogród

http://www.ogrodytraw.eu/index.php?d=katalog

http://trawki.pl/?p=p_7&sName=trawy,-turzyce-i-sity-ozdobne&PHPSESSID=1995a96a63225fdc75b34ce861f64d23

Pozdrawiam,

Ala