Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Droga Irmo ja żartowałam z tą kartka papieru.

Wiesz jak byłam studentką to jeździłam na kolonie w roli wychowawczyni (przede wszystkim na oazy jako animatorka- aligatorka). Tam mogłam spędzać z dzieciakami całe popołudnia, miałam głowę pełną pomysłów i chęci. Wiem że to co teraz napiszę pewnie zbulwersuje inne mamy (mi też jest trochę głupio) ale teraz jak wracam z roboty do domu to nie mam siły i chęci. Jakoś tak cholernie szybko się denerwuję na Uluśka. Kurde ona nie jest winna tylko ja mam za mało chęci i sił (zawsze jeszcze po drodze zaliczam budowę) ale to jest głupie moje tłumaczenie.

Idę się wyryczeć.

Kurde cały weekend tylko dla Uli

Ps. My wczoraj robiłyśmy odlewy z gipsu (fajna zabawa)

• Odpowiedzi 12,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Konieczki, mnie to nie bulwersuje, bo mam tak samo

zresztą nigdy nie lubiłam się z dziećmi bawić, odlewy z gipsu? - z Marysią super z Guciem -skonczyło by się ogromnym bałaganem odechciewa mi się . Marysia jest starsza i z nią jest co robić, można pograć, poczytać, porobić jakieś dekupaże czy chociażby pogadać. natomiast z Gutkiem jest taki problem, zę on najbardziej lubi zabawy ruchowe, kompletnie nie moja bajka.

Mnie właśnei jeden miskant raczył łaskawie się pojawić wypuszczaąc całe 3 źdźbła:)

Za to juka tak pięknei mi kwitnie, że och i ach

Czy Gutek nei nadaje się aby już do przedszkola?

Wiem z doświadczenia, że przedszkolne zajęcia potrafią wyssać calą energię z dziecka ;)

Gutek chodzi do przedszkola, ale u nas są wakacje równiez w przedszkolach...:( fajnie nie? co mają zrobić rodzice pracujący to naprawdę nie wiem...

Nie gniewajcie się na mnie ale DAŁYBYŚCIE SWOJE DZIECI DO PRZEDSZKOLA W WAKACJE :/ moja chodziła przez cztery lata po dziewięć godzin dziennie, i chyba w wakacje bym jej tego nie zapodała (instytucja: babcia, prababcie, ciotki itp itd w wakacje jest zapodana). Ja mam grzeczną dziewczynkę, która zaczyna miewać humorki więc z chłopcami nie mam doświadczenia. Gucio ma se charakterek (widać to na zdjęciach); podejrzewam że bawi się w jakąś zabawę po 5min i mu się nudzi. Nie macie jakiś dzieciaków sąsiadów? - rówieśników coby razem się prali i Marysię w spokoju zostawili? Kurcze jak sobie przypomnę moje dzieciństwa u babci na wsi i całą bandę kuzynostwa, sąsiadów - ale moja babcia była nauczycielem i miała wprawę. My w naszym nowym domu (budowie) mamy sąsiadów rówieśników Uśka ale chłopaki patrzą się na nią z byka. No cóż innych bym sobie wybrała ale nie można. Kurcze ale ze mnie gaduła

A z gipsem to na polu (lub jak wolą inni na dworze) i po problemie :)

Witaj Irma...

To tak jak bym czytała o swoich chłopcach... Damian rysował ryzy papieru... a jak brakło to po białych lnianych fotelach... nigdy ich już nie dopraam...

Ściągałam go z parapetu okna (było zamknięte) z 8 piętra....

Emil do tej pory robi wszystko i nic nie kończy, jest wszędzie i mówi bez przerwy... mamoooooo nuuudzi mi się... I jęczy przy tym przeokropnie.... Mam dość...

Też kiedyś jeździłam na kolonie z dzieciakami i było super... ale to też dochodzi wiek, zmęczenie, wiele spraw na głowie... Ma się już dość....

Móże trampolina, domek z drewna na podwyższeniu, drabina z lin, basen, trampolina i inne sprzęty załatwiły by sprawe... Ale z drugiej strony sam pewnie się nudzi i potrzebuję kolegi, koleżanki do psocenia...

W takim razie przedszkole jest nieocenione. Jak ja kocham szkołę dla moich chłopców....

Arnika, wszystko fajnie tylko każda zabawa jest na 5 min. tzn. byłaby na dłużej gdybyśmy my przy niej asystowali a my często jesteśmy albo padnięci, albo zajęci

myślę, ze to problem wielu rodziców, którzy mają dzieci z temperamentem :)

poki co wywieźliśmy Gucia do teściów żeby odpocząć, a jutro pojadę załatwić przedszkole, gdzieś jakies dyżury na pewno są.

No właśnie o tym pisałam. 5 minut i następna zabawa, byle by szybsza, i co chwilę co innego, wszystko zaczęte a nic nie skończone, z asystą rodziców, albo rówieśnika, który się podda Guciowi. Drugi z temperamentem to już awantura.... I nie wchodzi w grę, a kilkoro dzieciaków do zabawy to cała banda i nie wróży nic dobrego, chyba , że chroni je osoba dorosła... np. pani w przedszkolu.

Dlatego uważam , że przedszkole, czy szkoła dla takich dzieciaków to dla nas zbawienie, a dla dzieci zorganizowany czas i zabawy w których wszyscy rówieśnicy biorą udział.