Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dziewczyny mam pytanie - bede kupowac program ktory bedzie mi sluzyl m.in. do wizualizacji elewacji domow, wnetrz itp powiem szczerze ze do tej pory parcowalam tylko w Autocadzie i taki program mi wystarczal (chodzi oczywiscie o kreslenie) do pracy jaka wykonuje - zastanawiam sie nad Archicadem - i nie wiem prawde mowiac nawet niewiele wiem na jego temat - cos tam zdawkowo od jednej czy innej osoby uslyszlam i tyle - czy mozecie mi powiedziec - wiem ze niektorzy z Was zajmuja sie rowniez projektowaniem zawodowo - ze Irma to wiem :) ale chyba pare osob z branzy tez tu jest :rolleyes:

Czy Archicad jest odpowiednim programem do takich rzeczy - wiem ze potrafi wiele ale nie wiem jak wiele :(

A moze PRO100, a moze CADWnetrza?

Siedzialam i szukalam po necie inf i pomyslalam ze moze po prostu na naszym forum zasiegne opiniii :) Czy mozecie mi poradzic??

https://forum.murator.pl/topic/87540-komentarze-do-dziennika-irmy/page/508/#findComment-4247681

mhk ja sie do archicada przystawiam. Miałam wersje edu ale nie wykorzystałam jej bo nie umiałam. Ale nic straconego. I tak musze iśc na kurs z tego programu a oni tam w cenie kursu dają też ten program więc będę miała ponowną licencję. Póki co temat zarzucony u mnie z wiadomych wzgledów. Ale o nowym roku może sie znów tym zainteresuje. Wiem, ze w sieci sa filmy instruktazowe. Jednak nie pracując wczesneij na żadnym z takich programów było mi samej naprawdę trudno sie go nauczyć. Tym bardziej, że pokryło sie to w czasie z wyprowadzką z miasta i nawet na jakieś prywane lekcje nie było łatwo kogoś do domu mi ściagnąć bo to jednak 15km za miastem.

Teraz juz ciut wiecej wiem. Znam swoje oczekiwania i niedoskonałości innych programów. Łatwiej będzie mi na takim kursie z archicada bo wiem czego własciwie chcę sie nauczyć :D co mi jest potrzebne i z czego będę korzystać. Jak mozesz to poczekaj na mnie i pójdziemy razem. Kursy są w Wawie wiec z dojazdami byłoby nam łatwiej.

https://forum.murator.pl/topic/87540-komentarze-do-dziennika-irmy/page/508/#findComment-4247776

Jak będzie nas kilka to mozna się zastanowić nad lepszym rozwinięciem Artlantisa (niezbędny dodatek do Archicada do projektowania wnętrz bo sam Archicad to bardziej dla architektów, konstrukcje).
https://forum.murator.pl/topic/87540-komentarze-do-dziennika-irmy/page/508/#findComment-4247892