Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

eeee marudzicie :lol:

orka jest na początku - pierwsze 20 lat :lol: potem już z górki :lol:

ja wczoraj wsadziłam 100 (słownie sto) cebulek.... i nie powiem jakie mam ręce od ziemi, bo nawet szczotą nie domyłam.... a w rękawiczkach sadzić nie umiem :rolleyes::rolleyes:

w zeszłym roku rosły koło drewutni...

musiałabym pożyczyć i to i to :)

szkółka w żabiencu fajna jest, niektóre rośliny są tansze niż w Konskowoli, ale niestety nie iglaki

ja mam koło siebie bardzo tanią szkółkę z iglakami. Nie ma może tych wyrafinowanych odmian, ale iglaki są w dobrych cenach, takie juz ładnie urośnięte. Ja tam kupowałam głównie jalowce, bo uwielbiam i thujki danica. Róże mają w dobrych cenach, tawułki, cypryśniki.... jałowce okrywowe i pośrednie.Ładne pęcherznice mają i azalie za bezcen, chyba po 12 zł.wszystko sobie produkują na miejscu

wróciliśmy z lasu z koszykiem maślaków :)

Przyznam się Wam dziewczyny do czegoś, dopiero teraz zrozumiałam o co chodzi z tymi "lanymi" :) myszy :) (lepiej późno niż wcale (a czytałam to dzisiaj ze trzy raz). Zazdroszczam Wam przeokropnie tych wycieczek na grzyby, ja chodziłam do lasu naszej babci ale niestety rok temu odeszła i już wieś bez niej to nie ta sama :( i las nie ten sam. A w Krk to Małgoś se pójdziemy na grzybki chyba tylko takie co wyrosły pod płytą Rynku :)

A teraz znowu wracamy do roboty (kurcze a Wy wszytkie pewnie macie teraz zboczone sny z Goregem Clonny (albo z Housem) no to kolorowych