Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

kostka totalnie parterowa w kształcie litery c- z zadaszonym osłoniętym patio-nawet bez antresoli, no chyba ze z windą :):cool:

to sie nazywa nabywanie doświadczenia albo samoświadomości na podstawie własnych błędów. ;)

Przy piątym domu może coś w końcu załapię o projektowaniu:wiggle:

Edytowane przez 78mysz

• Odpowiedzi 12,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Oj to ja nie, ja pójdę całkiem w industrial lub miami. A jak będzie szaro za oknem i nie będę miała widoku z okien na plażę i wodę to miedzy szyby dam fototapety ;) Albo opracuje jakąś projekcje o zmiennych krajobrazach :D

Kuchnia, spizarka, parterówka..... juz mnie nie rajcują. Spokoju, leżenia i wypoczynku będę potrzebować i tego tylko szukać. Takze przez formy a raczej ich świadomy brak :D

mój też będzie parterowy. ale to jeszcze nie czas. :)

p.s. irma nie chodzilo mi o to że wymyśliłam sobie sama z kosmosu coś czego nie było na rynku :) tak jak marta z szarymi kaflami. pojawiało się ale w totalnym marginesie. z tego co pamietam przynajmniej w moim świecie był to czas późnego wenge ze świeżym atakiem wszelki zeberek.

światłowody też podpatrzyłam - żaden ze mnie kolumb. ;)

mi wodze nie puszczają...

ale jakby to chcialabym mieć dom totalnie biały, z dziwną świecącą na niebiesko podłogą, szkalnym ściankami działowymi. z wszystkimi sprzętami pochowanymi, takie laboratorium. błyszczące i sterylnie czyste. z miękkim światłem jarzącym się ze ścian...ech....

efilo brałam takie rozwiązanie pod uwagę ale lubię też klarowne podziały a kondygnacje ładnie dzielą część prywatną od tej bardziej wizytowej. W parterówkach też trzeba sie nabiegać z jednego końca na drugi. I te dłuuuugie korytarze.... Mogą być zaletą i ozdobą, nie zaprzeczam. Chyba jeszcze nie zraziłam się do schodów na tyle, by świadomie z nich rezygnować.

mi wodze nie puszczają...

ale jakby to chcialabym mieć dom totalnie biały, z dziwną świecącą na niebiesko podłogą, szkalnym ściankami działowymi. z wszystkimi sprzętami pochowanymi, takie laboratorium. błyszczące i sterylnie czyste. z miękkim światłem jarzącym się ze ścian...ech....

Tak mi mow, tak mi dobrze. :D

O widzisz, to całkiem blisko mojej wizji :D Brak zbędnych form. Dla mnie wazne byłoby to co za oknem, krajobraz. To on uzupełniałby wnętrze. Dlatego nie parterówka. Muszę isc w górę żeby mieć dobrą panoramę ;) :D

oo z parterówki też może być panorama, tylko wielka działka potrzebna wtedy i widok na góry. Korytarze bardzo łatwo zminimalizować w parterówie wstawiając w dachu wielkie oknisko, oczywiście razem z szybą samoczyszczącą, kablami do rozmrazania na zimę i takimi tam gadzetami:)

A zresztą czy nie lepiej budować się gdzies na południu(ale nie Polski)