Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

z tą anabelką to fakt...w koncu mam kalinę z pomponami...

a berberysów mam bardzo dużo

mnóstwo różnych, chyba wszystkie jakie są :)

bordowe nie pamiętam nazwy, erecta, cobold, green carpet, kelleris i jeszcze ze dwa inne

różaneczniki u mnie się nie uchowają, bo mam zasadową glebę...

to Ty robisz zgodnie z naturą leśny ogród. Wiesz jeszcze by tutaj pięknie wyglądała żurawka z białymi wiechowatymi kwiatuszkami i jasnozielonymi liśćmi. Zaraz poszukam jak ona się nazywa

• Odpowiedzi 12,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

żurawek też mam sporo... :) uwielbiam je, zresztą rosną u mnie jak szalone. leśny ogród? możliwe. Większość roślin, które u mnie rosną to rośliny zaproponowane przez projektanta. Miałam, a jakże. ale jedyne co zostało z tego projektu to wykaz roślin...

to ja swoje wsadziłam chyba za bardzo w glinę, ale ostatnio przesypałam trochę lepszą ziemią, bo skarlowaciała. Jak do wiosny coś mi się rozmnoży to chętnie oddam w dobre rece.

Już teraz wiem, ze mam fajne dąbrówki rozłogowe i mogę się powoli zaczynac dzielić nimi. Chyba trzeba będzie faktycznie założyc na wiosnę kącik mam,oddam, przyjmę, bo w sklepach z bylinami można zbankrutować. Zobaczę co z moimi piwoniami będzie na wiosne, bo narazie marniutko wyglądają.

A brunnere mam jedną sztukę-dostałam, drugą dałam Rasi. Ciekawe jak u niej, bo u mnie jakoś nie widzę żeby się rozrastała.

Ale się uśmiałam...

Efi na stare lata cobyś po schodach nie musiała chodzić to sprawisz sobie taką windę ledową teleportującą Was na górę do sypialni, a że staruszkowie chodzić nie będą mogli po tych hektarach to takie wożące platformy zawiozą was po górze do telewizyjnego, czy sypialni....

Ja już mam dość tej parterówki... Ile ja kilometrów dziennie narobie...

I salonik mam z dziurą, tylko nieba nie widzę :)

To kiedy zaglądacie do mnie?????????????

A i pochwalę się... sypialnia mi dojechała... znaczy śpimy jak biali ludzie od dziś :)

Więc dobrej nocy idę wypróbować łóżko :)

arnika jakie kiedy? jak na razie to wiemy że nas nie zaprosiłaś na parapetówkę ;)

irma mój głos właściwie nie powinien się liczyć bo jestem posiadaczką jedynie miernego trawnika ale... bardzo urokliwie to wygląda. oczywiscie najbardziej podoba mi się hortensja a najmniej choinki. to rehny?

przy okazji mam pytanie

szukam roślinki z której mogłabym zrobić szpaler między murem a rządiem tawuł szarych. mogą być kwitnące na różowo krzaczory byleby były w miare w wąskim pokroju

podoba mi się pęcherznica ale obawiam się że mam na nią za mało miejsca

Edytowane przez efilo

ale pęcherznicę można doskonale formowac. Berberysy mogły by być cały sezon czerwone, krzewuszka cudowna, czy jak jej tam, ma zielono-bordowe liscie i może kwitnąć na rózowo długo w sezonie. A to ma być tuż pod ogrodzeniem, czy jeszcze tam coś będzie co zimową porą też zasłoni ogród?

ale pecherznice mozna dowolnie ciac

widze ze zdublowalam Mysze

sa tez berberysy erecta ale one sie przebarwiaja na jesien dopiero

krzewuszki sa tez o bordowych lisciach tez mozna je ciac, ja mam prowadzona na pniu np

pokaż tą krzewuchę

A za tawułkami mogły by jeszcze rosnąć wysokie tawuły szare o kwiatach na całej dlugości łodygi-tylko one na biało kwitną