Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

a ja krzewuszki nie mam jeszcze. Fajna ta na pniu, bedziesz ją podcinać od dołu Matuś?

A ja mam zestawienie tawułek różowych z trzmieliną i pięciornikiem. Gdzieś styłu widać jeszcze nasadzoną tawułe różową wysoką- to chyba jakaś parkowa odmiana-po zagęszczeniu ładnie bedzie wyglądać....mam nadzieje:)

http://img69.imageshack.us/img69/5553/tawuy.jpg

pozaśmiecamy Ci trochę komentsy Irmo, bo ciężko się gdzieś w kupie zainteresowanych zebrać :)

a ja krzewuszki nie mam jeszcze. Fajna ta na pniu, bedziesz ją podcinać od dołu Matuś?

A ja mam zestawienie tawułek różowych z trzmieliną i pięciornikiem. Gdzieś styłu widać jeszcze nasadzoną tawułe różową wysoką- to chyba jakaś parkowa odmiana-po zagęszczeniu ładnie bedzie wyglądać....mam nadzieje:)

http://img69.imageshack.us/img69/5553/tawuy.jpg

pozaśmiecamy Ci trochę komentsy Irmo, bo ciężko się gdzieś w kupie zainteresowanych zebrać :)

a śmieć! na zdrowie. Bardzo ładne to zestawienie trzmieliny z żurawką.

i jakaś paproć też tam rośnie.

Przyznaję się bez bicia, ze ja wsadzam wszystko bez specjalnego zastanowienia a potem przesadzam :)

dzięki dziewczyny za namiar na berberysy. swoją drogą nie musi być wcale coś o czerwonych liściach. pęcherznica akurat mi się podoba. niestety czy da się ją podcinać czy nie to sprawa indywidualna - ja nie wejdę za te tawuły jak się rozrosną, więc nie będę miała dostępu do tych krzaków.

oczywiście że będzie mi miało co zasłaniać. tam jest mur. murowany mur. ;)

ja też tak często robię, a w zasadzie tak zaczełam na wiosne jak dostałam worki z roślinami od sąsiadki i coś z tym szybko trzeba było zrobić.

U mnie przy płocie-sąsiada zresztą, za tymi pieciornikami posadziłam hederę, ale kiedy to zarośnie? Tam jest dołek, w którym zbiera sie woda i nie bardzo jakikolwiek większy krzak da się zasadzić. Potrzebuję coś co ma system korzeniowy nie głębszy jak na pół szpadla i urośnie szybko, albo bardzo lubi wodę. Może mata wiklinowa ;)

Potrzebuję coś co ma system korzeniowy nie głębszy jak na pół szpadla i urośnie szybko, albo bardzo lubi wodę. Może mata wiklinowa ;)

jezyczka lubi wodę, ale to bylina...dereń biały może być okresowo zalewany, choina kanadyjska chyba tez by dała radę

języczkę mam ale żółtą- ni w kij ni w oko, ale i tak ją gdzies w takim razie głębiej posadzę. Narazie posadziłam klona-czekam az się przebarwi w końcu na czerwono i brzozę na pniu, ale taka mizerna, ze sam kij widac i cyprysniki dwa rosną coś nawet im trochę lepiej w tym roku-niestety to nie błotne

http://img825.imageshack.us/img825/7801/dalej1.jpg

http://a.imageshack.us/img34/7993/dalej.jpg

nawet by to błyo niezle, gdyby barwinek w końcu raczył się rozrosnąć, żurawki i paprocie zagęściły, a klon zmienił ten swój cholerny kolor ...już ;)

No i berberysy admiration jeszcze mam na tej grządce- w liczbie 4, ale malizny niewidoczne. Za klonem zadołowałam cebule kosaćców, może co na wiosne zakwitnie chociaż

wiesz co, ja też długo na nie w sklepie nawet nie patrzyłam, bo nie podobały mi się, ale teraz cieszę się ze kwitną. Moze przesadzę je gdzie indziej, teraz jeszcze za mało widzę co tu pasuje a co nie, bo rzadkie to wszystko, ale wezme sobie tą uwagę do serca i bedę nad tym myślała intensywnie :D