Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Irmo

jestem zachwycona i nie moge sie doczekac na dalszy ciąg.

A te parapety to co to? Mniemam że pisałaś już wcześniej ale nie znalazłam nic na ich temat.

Dzięki, normalnie się rumienię...

A te parapety to niechcący kupione parapety z aluminium...bardzo drogie w stosunku do normalnych stalowych, które kupiłabym niechybanie, gdyż jestem skąpiradłem, gdyby nie to, że nie wiedziałam o różnicy w cenie...

Dobrze się jednak stało, bo te są śliczne.... :oops:

• Odpowiedzi 12,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Irmo

jestem zachwycona i nie moge sie doczekac na dalszy ciąg.

A te parapety to co to? Mniemam że pisałaś już wcześniej ale nie znalazłam nic na ich temat.

Dzięki, normalnie się rumienię...

A te parapety to niechcący kupione parapety z aluminium...bardzo drogie w stosunku do normalnych stalowych, które kupiłabym niechybanie, gdyż jestem skąpiradłem, gdyby nie to, że nie wiedziałam o różnicy w cenie...

Dobrze się jednak stało, bo te są śliczne.... :oops:

a no widzisz

to nie znałam historii

są śliczne to prawda.

a one są czymś pokryte czy będą patynować?

że mi się podoba i wyliczę dlaczego - nastepnym razem :) teraz tylko podpytam o:

- kąt dachu

- wysokosc kalenicy

przypomina mi to mój układ (mam przymus szer. fundamentow) wiec pewnie wyjdzie mi podobnie (u mnie jakies 9,4 przy 45st dachu i ok 1,4 kolankowej).

Albo dobra, jedną rzecz napiszę, bo trzeba:

Bryła jest oryginalna i frapująca, zdecydowanie zaciekawia. I chyba to mi się najbardziej podoba. Gdy się na nią zerka trudno uniknąć wrażenia że jest właśnie 'autorska'. To wrażenie jest na pewno wyważone. Najwiecej tego "autoska' jest chyba w lekkiej prowokacji proporcji (kolankowa), domkniętej tymi zabawami w elewacji. Oczywiscie mam takie intencje u siebie (pewnie nawet bardziej dziwne) wiec możliwe, że nadinterpretuję u Ciebie :)

Tak czy inaczej, moim zdaniem powinnaś być bardziej niż zadowolona! (dumna?).

no i czekam na finał z okrojoną (!) wersją drewienka (buuuuu :cry: )

nie pamiętam jaka jest wysokość kalenicy :(

chyba 8,5, kolankowa ma 1, 6, ale to wyszło dlatego tak, że obudowali mi jednym itongiem murłatę. Czyli profile mam jakby do murłaty przyczepione... w planach miałam mieć 1,45

co do bardzo miłego komplementu: ja tego już nie widzę. Dla mnie to jest zupełnie zwyczajny dom, który mi się podoba :) i nie umiem za bardzo się do tego co piszesz ustosunkować. Możliwe, że patrząc na dom z daleka widziałabym to co Ty. Ale teraz oglądam dom głownie z bliska i podoba mi się w nim połaczenie amteriałów, aluminiowe parapety(wiem, że jestem nudna)połączone z szarymi oknami. Drewno do tego(to na razie w wyobrażni) będzie też fajne. Bardzo bym chciała mieć jeden taras z prawdzwego kamienia...

ja tego już nie widzę. Dla mnie to jest zupełnie zwyczajny dom, który mi się podoba :) i nie umiem za bardzo się do tego co piszesz ustosunkować. Możliwe, że patrząc na dom z daleka widziałabym to co Ty. Ale teraz oglądam dom głownie z bliska i podoba mi się w nim połaczenie amteriałów, aluminiowe parapety(wiem, że jestem nudna)połączone z szarymi oknami. Drewno do tego(to na razie w wyobrażni) będzie też fajne. Bardzo bym chciała mieć jeden taras z prawdzwego kamienia...

Preczytałem to co napisałaś. Fakt że od jakiegoś czasu mam też tą wątpliowść, mimo parcia ' w swoje', że traktuję swój domek jak faktyczny wymarzony kształtem i formą skończony prezycyjnie obiekt, a w rzeczywistosci po krótkim czasie juz nie bede go zauwazał tak jak chcę go teraz widziec. Oswoję sie do tego stopnia że zrozumiem że tyle spraw o które walczyłem i się żyłowalem - było neiważne, bo życie w nim jest ważniejsze i sprawy dni codziennych... Ale moze szybko zrozumiem :)

dzięki.

jedyne czego sie obawiam moze w efekcie koncowym bedzie mi sie podobac

to lazienki.... cos mi tu nie pasuje

na razie pokazałam tylko jedną łazienkę, te niebieskie kafelki to pralnia :)

wiem wiem ze to pralnia

odnosila sie rowniez do wczesniejszych pomyslow

nie wiem jak to powiedziec bo napewno beda ladne ale malo orginalne

oczywiscie teraz tak mysle moze potem zmienie zdanie

aaa, ok, teraz rozumiem.

Bycie oryginalnym nie bylo moim priorytetetm po prostu :)

Nawet nie próbowałam. Zresztą pewnie by mi nie wyszło. Umiem zrobić ładną łazienkę, ale nie mam aspiracji żeby być wizjonerem :)

czuje nutke ironi :wink:

dom masz jednak orginalny:P i raczej to nie dzielo przypadku

nie mówie o wizjonerskich pomyslach ale o troche innym stylu :D

nie było ironii :)

Tylko, że z oryginalnością jest tak, że to jest bardzo subiektywne. czasem coś co dla mnie jest bardzo zwykłe dla innych jest szczytem oryginalnosci...

a dom moim zdaniem jest raczej zwykły i prosty. Chyba, że się przyzwyczaiłam.

co do stylu: nie wiem co masz na myśli

A ja z uporem maniaka przez cały czas piszę, że się zawiedziecie, bo jej nie będzie. I że się rozczarujecie. :roll:

Może nie będę już wklejać zdjęć ?...Lepiej sobie wyobrażajcie, że mam ekstra :)

:wink: Ja nie mam czasu na inność, ja się muszę jak anjszybciej przeprowadzić...

Irma, ja mysle, ze jednak to, co dla jednych jest szczytem normalnosci, dla innych jest oryginalne. Wystarczy sie przejsc nawet po forumowych "salonach" i nie, zebym cos do tego miala, ale jednak wiekszosc prezentuje dosc jednorodna mieszanke stylu a'la ciezka sofa pomieszana z dodatkami z ikei, + bez na scianach + upiete firanki. Taki jest przecietny obraz wnetrza w PL. Wiec prosto, jasno i bez udziwnien to wlasnie jest oryginalne dla wielu... Sam ksztalt Twojego domu i fakt, ze elewacja nie jest bezowo-brzoskiwniowa zapowiada fajne wnetrza. :wink:

Irma, ja mysle, ze jednak to, co dla jednych jest szczytem normalnosci, dla innych jest oryginalne.

też tak uważam. i dlatego Twoja norma Irmo, niekoniecznie jest standardem normy :) w rozumieniu globalnym.

Już sama decyzja projektu indywidualnego skazuje na lekki odskok od normy w stronę szukania indywidualnych wymagań. Indywidualne preferencje i przyzwyczajenia niekoniecznie pokrywają sie ze średnią :) Wtedy też rodzi sie ryzyko wiekszej dyskusji niz w przypadku bezpiecznej 'normy'. Ale też jest duża szansa, że spodoba się to przez sam fakt 'odskoku' połączonego (tutaj) z świadomym designem osoby obytej w tym języku potrzeb..

Oczywiscie mówiąc "norma" mam na myśli bezpieczną średnią, akceptowalną przez jak największy ogół statystyczny tego kraju.

i ze zdjęciami środka nie ma u nas luzu, drugi raz numer z dyskiem nie przejdzie :lol: :wink: