Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Oglądam ostatnio sporo zdjęć wnętrzarskich i kurcze stwierdzam, ze dupne tkaniny mamy w tym kraju i beznadziejny wybór mebli tapicerowanych. A cały pic nieraz leży własnie w tkaninie albo fajnej, ciekawej sofie. Masz jakieś stałe źrodło tkanin z którym pracujesz?

http://allegro.pl/tkaniny-obiciowe-tkaniny-meblowe-tapicerskie-i1305979114.html

nie powiem żebym z nimi pracowała,a le mają sporo fajnych tkanin i nie bardzo drogo

I to jak. Brzoskwiniowo-żółte ściany, do tego ten marmurek w kolorze łososia z falą na kominku. Parkiet ok. Takie dębowe proste deski. Dupny narożnik w kolorze pomarańczowego brązu i szklana ława, taka wenge+ białe szkło. Niby Kler, aleee :no: Stół w jadalni niby fajny, krzesła też, takie z białej skóry, ale kurna wszystko psuje ta wszędobylska draperia z organzy i te wazonyyyy z kulkami!!

Barierka do schdów kuta rzecz jasna, w przedpokoju,( z którego widac wszsytko, więc jak listonosz wchodzi to widzi co masz na drugie danie) rogi ścian są zabudowane szafami narożnymi, oczywiście drzwi sa ala rattan. Tuz obok wisi zajebiste duże lustro. No byłoby super gdyby nie złota rama, taka wiecie, królewska. Obok lustra na podłodze stoi taki dupny świecznik z metaloplastyki, a na nim kurna dwie małe świeczki. No załość bierze na ten widok.

Kasia, ja miałam klientke, kóra kocha takie klimaty...to, ze nasz wspolny projekt nie jest totalnym dnem, to tylko efekt mojego psychologicznego podejścia i uporu, ale mogło byc duuuużo lepiej...Jak zobaczyłam lampy, które sama wybrała to się popłakałam...

A to psychologiczne podejście?? Tego się można gdzieś nauczyć? Czy z tym się trzeba urodzić?:D

Wiesz, oni sa zachwyceni swoim domem, bo wszystko jest markowe i najdroższej półki. Serio. Za swój narożnik zapłacili 30tys, ja za swój prawie 3tys. Chyba wszystko mają 10 razy droższe niż ja. Ale kurna wyglądu za grosz to nie ma.

Widac niektorzy szczyca sie tym ile wydali :)

Ja nie mam wsrod znajomych nikogo z takim gustem ale nie watpie, ze jest to dosc liczne grono skoro sporo mebli jest robionych wlasnie dla takiej grupy. Ja bylam w szoku w Dobrodzieniu jakie tam rzezbione meble sa :) i to wiekszosc byla w takim stylu przynajmniej 10 lat temu jak probowalismy kupic meble do mieszkania.

Ale powiem Wam, ze mnie cieszą takie świeze realizacje bo miałam przez jakiś czas wrażenie, że shabby schic mnie pochłonie. Zaczęlo to juz wygladać na zbiorową epidemię. Nie piszę tego dlatego, że mi sie nie podobają te stylizacje ale czasem było tego za wiele i robiło sie tak ciotkowato. No i wnętrza wykańczane niedawno a teraz na siłe przerabiane na shabby tak, jakby tylko taka moda teraz była obowiązująca.

I to co Irma napisala o szarym..... mnie juz zaczyna nudzić :D choc przyznam, że stanowi ładne i łatwe tło, bazę.

Koleczko w balustradzie jest faktycznie zajefajne. Ja bym wywalila ten naroznik, nie cierpie takich chociaz wiem, ze sie naraze...

Irma, moj P. rozpoczal wspolprace z projektantka i teraz jest niezla jazda miedzy nia a klientka. Poszlo o psa. :) Designerka chce na drzwiach takiego jak z freskow Giotta, a klientka chce... swoja wlasna Korusie - golden retrivera. :lol2: