Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

a nie za chybotliwy Ci on ? hm... ile trza na takiego parkietu ? bo moze sklecę ;)

myślę, że ni za :)

najsampierw skleć, a potem sobie powycinasz, wtedy zobaczysz co i jak

widziałam piękny stół do jadalnie zrobiony na podobnej zasadzie tylko nogi były zrobione z taśmy stalowej, która obejmowała też blat.

fajnie to wyglądało

• Odpowiedzi 12,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja będe sobie robić stolik z resztek wieźby. Wystrugać je tylko musze, pomalować i obejmami metlowymi pospinać, ćwieki nabić :D

Kół szukam. Takich jak do wózków przemysłowych. Średnica ok 20cm. Fajnie jakby miały wwięcej metalu, mniej oponki.

Ja będe sobie robić stolik z resztek wieźby. Wystrugać je tylko musze, pomalować i obejmami metlowymi pospinać, ćwieki nabić :D

Kół szukam. Takich jak do wózków przemysłowych. Średnica ok 20cm. Fajnie jakby miały wwięcej metalu, mniej oponki.

jak nie chcesz idealnie geometrycznego i lekko postarzony to pomyśl/poszukaj

- piaskarka (natrysk rzeźbiący piaskiem)

- ciekłe szkło (czy jakos tak to sie nazywało - do trawienia drewna)

Ja chciałbym kiedyś zrobić taki, też na kółkach (są do dostania na allegro czasami)

http://andrejoyau.com/collection/plus-grand/tables-desks

Tyle, że to musi byc trochę starsze drewno...

i tutaj też go widac (a co, naśmiecimy Irmie ! ;)):

http://img413.imageshack.us/img413/7011/resizeofimage21.jpg

Edytowane przez marekmarian

myślę, że ni za :)

najsampierw skleć, a potem sobie powycinasz, wtedy zobaczysz co i jak

widziałam piękny stół do jadalnie zrobiony na podobnej zasadzie tylko nogi były zrobione z taśmy stalowej, która obejmowała też blat.

fajnie to wyglądało

a ja przed zaśnięciem myślałam własnie o takiej ławie opasanej stalą z nogami stalowymi i jeszcze wiszącym drewnianym czyms na gazetki;)

a miałas ostatnio okazje, w szpitalu byłaś, mogłas w nocy zakosić, to nie, za uczciwa;)

Marku no ja własnie taki stolik planuję. Tylko od spodu w poprzek dam po kawałku krokwy i do nich przymocuje kółka. Wiem, bez kółkem byłoby ładniej ale ja muszę mieć to mobilne a nie wyobrażam sobie takiego ciężaru przestawiać. Poza tym, kółka podniosą mi całą konstrukcję bo nie lubie takich niskich stolików. Psu sie mylą z leżanką ;) Na wyzsze nie wejdzie :D

Takich kółek szukam

http://czerwonamaszyna.e-mieszkanie.pl/__image.php?w/420/h/420/woh/1/c/1/m/0/data_offer/3/00024617/stolik-kare-design-coffee-vintage-wood.jpg

Ja zmieniłam akumulator rok temu... ale nie mam spryskiwacza i jak mi breją popryskają szybę przednią, to jeżdżę na omacka....

Nooo masakra... ale mieć spryskiwaczy nie będę.... bo małż już powiedział, ze nie będziemy w turbolota inwestować... :(

Ciekawe jak odmówi posłuszeństwa, pan mąż kupi mi inny pojazd...?

Irmaaa, pytanie mam do Ciebie.

Otóż poszukuje wanny, raczej płytkiej, takiej do 170cm długiej. I zeby było fajniej to na ta wanne ma być zamontowany parawan, żeby można było wziąć prysznic. Aleee: parawan musi być taki, żeby można go było łatwo jakoś przesunąć, otworzyć. Chodzi o to, żeby wanna służyla osobie niepełnosprawnej, ale żeby można było wziąć też prysznic.

Widziałaś może coś takiego?

Edytowane przez kaśka maciej

spędziłam 4 godziny u mechanika, zeby naprawił szybę. I naprawił - podparł na kołek i zakleił taśmą :)

wihajster jakiś trzeba kupić...

Nooo to super... teraz nie trzeba szyby otwierać.... No tylko jak to zrobić jak paruje w środku....

I pewnie masz szyby na elektryczność....

Dobrze, że już zasłonięte, a wichajster kupisz, jak się ociepli... Popatrz na allegro, zawsze można taniej znaleźć, tylko trzeba poszperać.

Irmaaa, pytanie mam do Ciebie.

Otóż poszukuje wanny, raczej płytkiej, takiej do 170cm długiej. I zeby było fajniej to na ta wanne ma być zamontowany parawan, żeby można było wziąć prysznic. Aleee: parawan musi być taki, żeby można go było łatwo jakoś przesunąć, otworzyć. Chodzi o to, żeby wanna służyla osobie niepełnosprawnej, ale żeby można było wziąć też prysznic.

Widziałaś może coś takiego?

Kasia, kiedys widzialam cos takiego nawet w casto. Tu popatrz: http://www.archideko.pl/nowosci-krajowe/lazienki/archiwum/nowosci_artweger.html?PHPSESSID=5dee0bebb1ba36ac39646123df0fbe83