Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Irma - kiedyś mówiłaś jaki kolor do północnego pokoju jest dobry... Jak będę remontowała to pomaluję gościnny/ biuro na jakiś inny kolorek i jeszcze mam pytanie... Jaki kolor kanapy/ wersalki mam wybrać do tego pokoju? meble dębowe pozostaną... przynajmniej jeszcze przez kilka lat....

Arnika, każdy kolor z odrobiną żółtego. Czyli np. jak zieleń to groszkowa nie pistacjowa, jak żółty to słoneczny annie cytrynowy, jak czerwień to raczej pomidorowa niż karminowa, jak beż to raczej kolor piasku na plaży a nie kakaowy. itd. Do dębu ładnie wygladała by kolor piasku...albo czerwień

No to już mam pomysł na dodatkowe spanie w gościnnym. Wymyśliłam składany materac , tak, że zrobi się z niego małą kanapę... Można wybrać kilka kolorów i myślałam o szaro-czarnym, szarobrązowy z brązem i z czerwienią... I wybiorę chyba ten czerwony, bo przynajmniej ożywi tą zimnicę.... Bo właśnie wymalowałam ten pokój na pistacjowy.... a mogłam na groszkowy... U młodego też mam pistacjowy, ale pokój od wschodu i jakoś tak lepiej mi pasuje, ... Zakochałam się w tym kolorze i machnęłam jeszcze w biurze, ale o ton/ dwa jaśniejszy.... I to był błąd... Ale do naprawienia.... A co dać w sypialni jak mam słonecznym kolorkiem pomalowaną i albo machnąć jedną ścianę za łóżkiem, albo może tapetę przykleić.... Podobało by mi się nawet fototapeta w bordowe róże, ale nie wiem czy to by się bardzo nie gryzło....

Kochani, do tych do których miałam adresy mailowe już posłałam, ale uważam, że im nas więcej tym lepiej.

Zamiast wstępu przekopiuję to co napisała moja koleżanka, bo na pewno nie zrobiłabym tego lepiej

otrzymalam to od kolezanki i uznalam, ze

niewiele jest dzis okazji do patriotyzmu tak bezdyskusyjnych i

latwych, jak ta wlasnie. Dla nas to niewiarygodne ze

niektorzy moga myslec ze to Polacy budowali obozy koncentracyjne, bo

prawie kazdy z nas ma w rodzinie kogos kto tam byl i zginal lub siebie czy kogos uratowal.

a jednak...

http://www.thekf.org/events/news/petition/