Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

no weź i sie tu nie uśmiechnij :D

:eek::confused::confused::confused:

Dlatego, że kundelek to masz się śmiać??? A jakie to ma znaczenie czy rasowy z medalami to bardziej go się kocha , a jak kundel to ma mniejszą wartość i mniej się kocha?????

nooo chyba, że nie zrozumiałam '' no weź i sie tu nie uśmiechnij :D" Jak co to przetłumacz proszę ....

:eek::confused::confused::confused:

Dlatego, że kundelek to masz się śmiać??? A jakie to ma znaczenie czy rasowy z medalami to bardziej go się kocha , a jak kundel to ma mniejszą wartość i mniej się kocha?????

nooo chyba, że nie zrozumiałam '' no weź i sie tu nie uśmiechnij :D" Jak co to przetłumacz proszę ....

Arnika.... masz rację, nie zrozumiałaś.

Chyba nie mam ochoty tego tłumaczyć.

Czesc Irma

chciałam się poradzić gdzie można dorwac fajny dywanik pod ławe do salonu, cos mocno wlochatego, frendzlowatego najlepiej szaro-bezowe ;)

pozdrawiam serdecznie

malmucka jeśli chodzi o dywany to Mayland ma chyba wszystkie w małym palcu. Mnie to przychodzą do głowy jedynie popularne shaggy

Czesc Irma

chciałam się poradzić gdzie można dorwac fajny dywanik pod ławe do salonu, cos mocno wlochatego, frendzlowatego najlepiej szaro-bezowe ;)

pozdrawiam serdecznie

Z długim włosem to shaggy. Wybór wzorów, kolorów, gładkich lub z reliefem ogromny. Ładniejszy będzie topsy bo ma lsniący i mniej czepliwy włos. Fajne są też dywany cuzco. Włos w postaci cieniutkich niteczek, jak igiełki ale długie. Bardzo mieciutki. Bywaja też połączenia topsy i cuzco jak np. takie:

http://www.piekne-dywany.pl/_var/gfx/1cbfa148bf56c5e78664eb65eb431209.jpg

Tak czy siak wszystkie z długim włosem trudno się odkurza.

A może dywan ze skórą? Pojawiły sie nowe takie.

http://allegro.pl/listing.php/search?string=sk%C3%B3rzany&category=20260

Mi sie podobaja dywany akrylowe, grubo tkane, wycinane, o miękkim, wysokim włosiu ale zbitym, tak ze nie ma tych luźnych fredzli. Bywaja takze takie 3-4cm a to juz bardzo wysokie runo jak na akryl. 2cm w zupełnosci wystaczy żeby dywan dawał efekt "zapadania" sie stopami w niego.

Alternatywą może byc dywan z kawałeczków skóry. One sa takie wlaśnie melanżowate. Chyba editta taki miała własnie. Kiedyś miała je w ofercie Ikea. Teraz mozna kupić indyjskie. Miekkie kawałeczki zamszu. Fajne o wnętrz nowoczesnych.

http://allegro.pl/dywan-skorzany-2-kolory-skora-120x160-i1412091629.html

Edytowane przez mayland