Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

no wlasnie tylko kto i kcie

Siem trzeba przejsc do fryzjera, tam maja naklejki. A przy okazji - wyguglowalam i znalazlam, ze to nielegalne jest...

Irma, mam takie pytanko szybkie - chce ugryzc temat kuchni i musze ja zrobic jak najmniejszym kosztem, wiec robie ja w folii, blat tej firmy na Pf, co jej nigdy nie pamietam, ale ten ktorej Ty masz tylko ze ja wybralam taki szary w ciapki a'la granit. Fronty we wnece biale, doly czarne, meblarz wymyslil, ze jedna waska szuflada we wnece moze byc czarnym paskiem - no niech bedzie taka fantazja. A pytanie brzmi - czy w takim ukladzie zrobic biel-biel, czy lepiej taka zlamana kosc sloniowa? P. marudzi, ze jemu sie podobaja takie bardziej off-whity, a ja sie boje, zeby nie wygladaly jak zzolkniete biale fronty. Co myslisz?

dopadłam dzisiaj gazetę i przeczytałam artykuł :D pięknie opowiadałaś o swoich korzeniach i to nie tylko na łamach gazety, ale również jak byłyśmy u ciebie. Widać, że kochasz to miejsce i dobrze się tam czujesz :D

:hug:dzięki

nie wszystko powiedziałam w taki sposób jak napisano

Pani Maria ubrała to w słowa troszkę bardziej eleganckie,

ale treść rzeczywiscie odpowiada temu co czuję do tej ziemi jakkolwiek by to nie brzmiało górnolotnie

Ja tez nabylam :) fajnie napisane , pieknie wyszedl Twoj dom :) ale Twoje zdjecie z cora po prostu cudne :)

moim zdaniem zdjęcie jest okropne, chyba było muczos fotoszopos ale niech tam...

fotograf robił je kilka razy, w koncu padła nieśmiała prośba: a moze jakby się tak Pani uczesała....

nic nie kumam, co to znaczy, ze doły czarne i jeden pasek czarny? ale jeśli pasek to to co myślę to biele biel, jełśi wogole bez paska o którym myślę to off white

No, dobrze gadasz. :D Chodzi o to, ze w ciagu patrzac na wprost od salonu mam nie miec gornych szafek, same dolne i wymyslilam, zeby byly czarne. Wneka po prawej - tam gdzie teraz stoi lodowka (no wiem, masz prawo nie pamietac :D) ma byc zabudowana pod sufit. Na gorze szafki, na dole szuflady. Stolarzyna wymyslil, zeby pierwsza, najwezsza szuflade zrobic czarna, reszta biala czyli taki pasek by sie zrobil smiszny z boku. Jak to napisalas to mnie tez oswiecilo, ze off white z paskiem to bez sensu, ale czy isc w off czy w biel-biel, jak myslisz?

ja bym szła w off white dlatego, że u Ciebie nie ma silnych kontrastów tylko raczej naturalne kolory

a juz to co mówi stolarz to bym olała zupełmnnie

No naturallement, ze olewam stolarza, wazne co dobrze bedzie wygladalo. A powiedz, czy Ci sie w ogole podoba pomysl czarnego (ze niby lodowka czarna, wiesz...). Mnie tak kiedys naszlo i tak zostalo, ale nie musi tak byc. W folii sa ograniczone mozliwosci, ale troche ich jest.