Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kasia, pocieszające...hehe....

Gucio jak nei ma przedszkola to się nudzi, ja mu atrakcji nie zapewnię bo nie umiem, nie chcę nie lubię już sama nie wiem co bardziej

a jak się nudzi to wymyśla...

któregoś dnia miał karę i siedział u siebie w pokoju, jak weszłam cała sciana była porysowana brązową kredką

pytam: Guciu- co rysujesz?

- Kupy...

Jak ojciec wrócił wersja się zmieniła i okazało się, zę kwiatki

dzisiaj wlepiłam mu karę, wiec jak tylkosię skończyła to chodził za marysią i agitował: Marysia, powiedz mamie, że jest zła, że jej nie lubimy, no powiedz....

Ładny kwiatek :D Ja też nie wiem jak to z tymi zabawami z dziećmi. Kurcze też do tego serca a i pojecia o tym nie mam.

A tak serio, to czytam z przerażeniem. Wszystko przede mną a juz widać że ma charakterek. Wczoraj M wsadził go do kołyski a on jeszcze nie chciał spać to sie tak darł jakby go obdzierali. Nie płakał. Poprostu krzyczał i cieszył sie z tego, ze tak wrzeszczy :D

Dziewczyny mam problem z tą kabiną, może mi coś podpowiecie? Kabina 90x120 (drzwi po stronie 120). Ma być nieprzeźroczysta. I teraz tak, szukam wyrobu gotowego ale nic nie znajduję :( Jak kupię gotowy przeźroczysty to zazwyczaj ma jakieś powloki więc bez sensu dawać do np. piaskowania? Folia w po zewnetrznej stronie? Boje się ze będzie brzydko. Nie mam pomysłu co zrobić. Nie chciałabym stawiać ścianek z luksferów i wstawiać tylkko mleczne drzwi bo takich w ofercie jest trochę.

Acha widziałam drzwi oklejone taką folią w agencji reklamowej. Byłam wręcz przekonana, e to piaskowane szkło ale mnie z błędu wyprowadzili.

Nie wiem czy nie wyleje dużych (ok. 1x1,5m) płyt betonowych bezpośrednio w ziemi. Kurcze zrobić tylko szalunek, kupić cement a piach i betoniarka na miejscu jest... Tylko no tego.... czasu potrzeba :D Ale z kostką to niewyjety tysiak jak nic jak nie wiecej.....:( Samemu lać płyty będzie taniej. Tylko jak spieprzymy..... :D

http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTMOmnoHulzOSnwHYAzl-sEPoothb_D6UVa8-2Gtfii6ZGFSAGjSg

badałam ten temat i wyszło mi, że nie ma siły, żeby takie chałupnicze płyty nie popękały, między innymi od mrozu. już nie pamiętam szczegółów, chyba chodziło o to,że beton musi być odpowiednio zagęszczony i samemu się tego efektu nie osiągnie.

Dzisiaj taka refleksja jak czytam o dzieciach (mam jedno lat prawie 8). Moja pierwszoklasistka dała nam tak po jajach że przez trzy pierwsze miesiące to była jazda z zadaniami domowymi (ja choleryk z natury ale śluby oaza spokoju) chcieliśmy ją zabić. No bo: "A Pani nam inaczej mówiła i Ty nic nie wiesz" a mówiła to w taki tonie że bym ją od razu zabiła. No nic matka i ojciec głupi a dziecko najmądrzejsze. Teraz jest ciut lepiej (po raz pierwszy cieszę się z tego że później wracam do domu i to ślubny odrabia z nią lekcje). Głupich pomysłów nie miewa ale codzienne walki z matką o wstawanie do szkoły to porażka (chodzi spać o 20). Jeju ja dużo dzieciakom dawałam korki w czasie studiów, i wydawało mi się że swoje też będę potrafiła nauczyć a tu klops. Ale co nas nie zabije to nas wzmocni. A mówiłam Ci kiedyś że masz Kochane dzieciaki :):):)

No nie zgodze się. Pewnie to od grubości płyty też zalezy. Kiedyś gdy nie było kostek betonowych i tego typu galanterii ludzi sami wylewali całe długie chodniki betonowe przy domach. Niektóre pekały inne nie. Czym sie rózni taka mała płyta od chodnika? U mojej babci jest taki chodnik długi ponad 10m i trzyma sie całkiem ok. Kto słyszał wtedy o zagęszczaniu? o stołach wibrujących? Owszem, nie jest to reguła i napewno wiele z nich pęka. Jednak mnie to nie zniecheca. Taki urok betonu, że nie jest idealny.

No nie zgodze się. Pewnie to od grubości płyty też zalezy. Kiedyś gdy nie było kostek betonowych i tego typu galanterii ludzi sami wylewali całe długie chodniki betonowe przy domach. Niektóre pekały inne nie. Czym sie rózni taka mała płyta od chodnika? U mojej babci jest taki chodnik długi ponad 10m i trzyma sie całkiem ok. Kto słyszał wtedy o zagęszczaniu? o stołach wibrujących? Owszem, nie jest to reguła i napewno wiele z nich pęka. Jednak mnie to nie zniecheca. Taki urok betonu, że nie jest idealny.

moja mama ma tak wylany chodnik i mały placyk - pęka, pęka i pęka - nadlewają, wyrównują, poprawiają... i tak pęka.

ale! tak mi przyszło do głowy, że może u Twojej babci jest bardzo piaszczysty grunt a beton ma odpowiedni spadek i woda się nie zatrzymuje na betonie, więc on nie przemarza? u mojej mamy chyba nie umieją tego zrobić, a efekt jest hmmm mocno kiepski :/

Poprzedni chodnik pamietam z dzieciństwa. Kruszyl się, pękał, też dolewali. Potem lali ten obecny. Przy okazji go poszerzyli. No i nna bajka a ma juz ponad 20 lat spokojnie. Ziemia jest normalna. Za to ja będę lała na żółtym piasku bo taki mam u siebie :D Zobaczymy co z tego wyjdzie. Póki co mój mąż zamiast myslec o robocie to sobie quada kupił i wszystko sie tylko wokół niego kręci :D Tak więc On ma inne plany wiosenne niż ja ;)