Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

mi się podobają panianki na jot, czyli jane i judy oraz pinkie. A widziałaś białą magnolię jak kwitnie?

np tąąą:

http://1.bp.blogspot.com/_RW08i8gBgKg/SeOsR6-E0LI/AAAAAAAAAkY/FmIKl2Er4dg/s320/magnolia_alba.jpg

albo stellata?

tak kwitła moja susan:

http://img41.imageshack.us/img41/7854/susanv.jpg

kurcze,jak Irma przyjdzie to się nie znajdzie u siebie;)

ja mam generalnie cały projekt więc gatunki te co mam na kartce powinnam kupić. ;) ale teraz sie doktoryzuje i ze względu na zmiane zadrzewienia działki troche sie namieszało więc kombinuje po swojemu. co do robinii to sie zgadalysmy bo akurat byla taka u mnie na dzialce i uschła na co olga skomentowała że dzięki bogu

mi też się podobają panienki na J

ale właściwie podobają mi się wszystkie może poza betty.

inne poza tymi nie wchodzą w grę.

zurawki sie swietnie przyjmuja, ja wsadzalam takie bez korzonkow i to w calkowitej suszy kiedy glina byla jak kamien i przyjely mi sie wszytskie

"Żurawki możemy rozmnażać przez podział wiosną, w kwietniu – maju, przez sadzonki z „piętką” lub przez sadzonki korzeniowe od sierpnia do października.."

Edytowane przez markoto

z mojego doświadczenia rokitnik w porównaniu z robinią to jest delikatna mimoza co rośnie w ślamazarnym tempie :) Rokitnik mi podwaja ilość sztuk w ciągu sezonu, a z 1 robini robi się w tym czasie kilkanaście, a w dodatku jak się przypadkiem taką małą skosi, to pobudza roślinę do szybszego zapuszczania odrostów i w miejsce jednej wyrasta 5-6. Nie mam tego cudu we własnym ogródku, tylko na "terenie gminnym" po drugiej stronie ulicy, który czasami porządkujemy we własnym zakresie - obłędna roślina!

ja mam generalnie cały projekt więc gatunki te co mam na kartce powinnam kupić. ;) ale teraz sie doktoryzuje i ze względu na zmiane zadrzewienia działki troche sie namieszało więc kombinuje po swojemu. co do robinii to sie zgadalysmy bo akurat byla taka u mnie na dzialce i uschła na co olga skomentowała że dzięki bogu

mi też się podobają panienki na J

ale właściwie podobają mi się wszystkie może poza betty.

inne poza tymi nie wchodzą w grę.

hmm, ale to miałas robinie akacjową, a moja ma zamiast kolców takie milusie bordowe szczecineczki na pędach. Uwielbiam je miziać. Musze przyczaić, czy się będzie roznosić w krzak.

Za to susanka wypuściła odnogę z ziemi. Tej nie dopuszczę do skrzakowacenia

z mojego doświadczenia rokitnik w porównaniu z robinią to jest delikatna mimoza co rośnie w ślamazarnym tempie :) Rokitnik mi podwaja ilość sztuk w ciągu sezonu, a z 1 robini robi się w tym czasie kilkanaście, a w dodatku jak się przypadkiem taką małą skosi, to pobudza roślinę do szybszego zapuszczania odrostów i w miejsce jednej wyrasta 5-6. Nie mam tego cudu we własnym ogródku, tylko na "terenie gminnym" po drugiej stronie ulicy, który czasami porządkujemy we własnym zakresie - obłędna roślina!

wygląda więc na to, ze moja robinia powinna zamarnąć tej zimy na kość :