Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

mam takie jedno spostrzezenie jesli chodzi o male dzieci :roll:

one lubią pokonywac przeszkody, baaaardzo lubią

i kiedy mieszkalismy ze schodami bez poreczy dzieciaki chodzily grzeczniutko po schodach tam i spowrotem, jak pojawila sie balustrada zaczely sie kombinacje :-?

np. sprawdzanie czy mozna sie przecisnac pomiedzy stopniem a rurkami :o

z tą kozą to jest tak, że ja się boję też żeby niechcący ktoś nie dotknął. Co tu dużo gadać nasz hol nie jest imponujący, wystarczy, że kilka osób będzie się witać i ktoś spali sobie kurtkę...A z dziecmi, wiadomo jak jest. Jak się uprą to święty boże nie pomoże...Ale mogą się poślizgnąć w korytarzu i wpaść na kozę twarzą, po to bedzie właśnie ta ścianka, taki falochron

Irmo rób dalej wnetrza i dziel sie z nami ich wygladem bo ja sie doczekać juz nie mogę. :oops: A koza jest bossssska i tak już zostanie. :lol: Przyjemnie ciepłeko musi od niej sie rozchodzić. A gośćmi się nie przejmuj. W końcu w tym miejscu domu powinni być już bez kurtek :wink: :lol: Zakładam ze zostawią je w wiatrołapie.

:wink:

Irmo rób dalej wnetrza i dziel sie z nami ich wygladem bo ja sie doczekać juz nie mogę. :oops: A koza jest bossssska i tak już zostanie. :lol: Przyjemnie ciepłeko musi od niej sie rozchodzić. A gośćmi się nie przejmuj. W końcu w tym miejscu domu powinni być już bez kurtek :wink: :lol: Zakładam ze zostawią je w wiatrołapie.

:wink:

podpisuje sie obiema ręcami i nogami

Jestem zachwycona IRMA !!! :wink:

Twój domek ma naprawdę TO COŚ!

... mniej jest więcej....

Kafle bardzo fajne, widzę że też lekko w łowickim stylu u dzieci :wink:

Kafle w waszej łazience.. cóż.. delikatna elegancja ...

a elewacja... aż nie wiem co powiedzieć! Jest najfajniejsza na całym forum!!! :)

Czy możesz mi napisać w jaki sposób będziecie robić drewniane części elewacji? Czy nie ma/będzie stelarza pod deski?

Pozdrawiam i trzymam kciuki!!!! :)

rany, dzięki!

ja to mysle, że łazienka dzieci jest taka bardziej kreskówkowa, chociaż gdybym znalazła kafle w łowickie pasy i w dobrej cenie to bym sie nawet nie zastanawiała...

elewacja będzie na ruszcie, tylko, że z przodu ruszt będzie cienki, mocowany do muru przez styropian na długie kołki, a na tym kawałku co wystaje po drugiej stronie bedzie juz tradycyjnie ruszt i wata.

poza tym myślę, że ładnie to będzie dopiero jak dojdzie drewno. Jużsięnie mogę doczekać, bo razem z elewacją zrobimy też taras

Irmo nie pokazuj juz tego domu bo ja chora będę 8) Wygląda ślicznie!!! Szkoda, ze nie budowałaś się 2 lata temu. Miałabym czym się inspirować a tak.... no nic, trudno :lol: Podglądam pożądliwie :wink: :lol:

Ja wstrzymałam się od zrobienia tarasu w drewnie w tym roku bo i tak nie skorzystamy z tego. Ale chcę przed zimą zrobić żaluzję z boku tarasu i wykończyc cokół deskami. I nie wiem jak sie zabrać. Tzn. nie wiem jak z mocowaniami. Mam 15cm styropianu na ścianie. Nie tak łatwo coś to dakiej ściany mocować. I zastanawiam się czy licować zaluzję z cokołem czy cofnąć ją lekko w taras? Myslałam o tym cały dzisiejszy poranek i niewiele wymysliłam. Poruszę ten temat w moich komentarzach. Albo moze Ty pierwasza zrobisz i wtedy coś podpatrzę :wink: