Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

chcę wam pokazac trochę zdjęć

niestety nie - pomalowaną jadalnie

ale zdjęcia robił profesjonalista, więc są ładne

no i niektórych kawałków domu chyba jeszcze nie pokazywałam, chociaż sama juz nie pamiętam

ASZ_100813_21.jpgASZ_100813_23.jpgASZ_100813_22.jpgASZ_100813_20.jpg

Edytowane przez Irma

Czesiulek ;)

Irma.. mam pytanko. Jakbyś miała sporą sypialnie, za dużą li tylko na wyrko i chciałabyś podzielić na część sypialnianą i baginetową - to czym byś to zrobiła?

Póki co mam oddzielone kolorem. Jest też tak, że część sypialniana ma wysokość 2,6m, a ta gabinetowa 3,5 + skos.

fota

sypialnio-gabinet.jpg

widać tam gdzie będzie stało łóżko i TV, pionowa krecha to granica między sypialnia a gabinetem. Póki co mam gabinet pomalowane na biało, syp na fioletowo. ale czym oddzielić? myślałam, o zabudowie z płyty meblowej na stałe po bokach i tylko drzwi jeżdżące na szerokość jakiś 1,5m.

Potem myślałam, o jakiś ażurowej zabudowie z desek no w krate.

Potem myslałam, ze może same jakies fajne zasłony na karniszach...

i sama już nie wiem. Masz jakiś inne pomysły czym to mozńa zrobić? :confused:

Nitu, każda z opcji jest dobra. Krata drewniana brzmi interesująco...tak troszkę z japońska.

możesz też postawić jakieś ażurowe regały ...

gdzieś widzialam calkiem fajny podział z tych firanek makaronów...

albo z paneli zasłonowych takich jak ma ikea

a dlaczego chcesz tylko zabudowę lekką? nie chcesz postawić ścianki z K-G?

Chcialam sie grzecznie przywitac:wiggle:Jestem wieloletnim podgladaczem muratora a co za tym idzie mam kilka swoich ulubionych domkow i Twoj jest jednym z nich!!!Piekny ,nowoczesny i cieply!!!Gratuluje!!!:)Mam pytanie dotyczce schodow- ,moje schody rowniez maja byc debowe ale stoje przed dylematem lakierowac czy olejowac?Nie przeraza mnie wizja olejowania co jakis czas a boje sie ze niczym innym nie uzyskam takiego koloru jaki ty masz a bardzo mi na takim zalezy.Zastanawiam sie rowniez czy moge zaolejowac stol jadalniany ktory ma byc zrobiony z debu,tak aby uzyskac identyczny kolor jak schody:confused:Irma-prosze poradz cos?Pozdrawiam i jeszcze raz gratuluje;)

na podłodze jest basalto firmy TAU

a na ścianie Rex, ale jak się płytka nazywa nie pamiętam...

wrzucam jeszcze naszą łazienkę, co profesjonalista to profesjonalista (fotograf znaczy się)

chociaż z tego projektu jestem chyba najmniej zadowolona

ASZ_100813_02.jpg

Edytowane przez Irma

Gumisiowa:

myślę, ze każdy dąb zaolejowany zwykłym bezbarwnym lakierem bedzie miał po pewnym czasie taki miodowy odvcień jak moje schody...

możesz zaznaczyć, ze chcesz zeby kolor wpadał w miód a nie w zieleń. I tyle. Co do stołu - ja bym zaolejowała, ale chyba lepiej takim olejem jakim się olejuje blaty kuchenne...

znowu wcisnełaś fuksję...tym razem do łazienki. Ty naprawdę musisz kochać ten kolor. Ja chyba też go lubię, bo trzymam ciągle w szafie rózowy wielki sweter, w którym nosiłam się w siódmej klasie szkoły podstawowej. No i tak leży i leży i nie umiem się go pozbyć, ba nawet nie chcę;)

Gumisiowa są lakiery, które dają efekt naturalnego drewna. Irma, a czym ty masz olejowane deski dębowe? Tylko nie mów, ze nie pamiętasz.