Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nitu, każda z opcji jest dobra. Krata drewniana brzmi interesująco...tak troszkę z japońska.

możesz też postawić jakieś ażurowe regały ...

gdzieś widzialam calkiem fajny podział z tych firanek makaronów...

albo z paneli zasłonowych takich jak ma ikea

a dlaczego chcesz tylko zabudowę lekką? nie chcesz postawić ścianki z K-G?

Irmuś... musi byc lekkie bo mam już parkiety. Kiedyś myslałam, ze zrobie to jakimś komandorem, albo innym senatorem, ale walnęli mi cenke, ze mi szczenka opadła. Dumam nad czymś hand made :D

A jako, ze kubiki posżły zgrabnie - to się napaliłam, no....

Nie wiesz gdzie moge poszukac jakiś fot.?

AAAAAAaa i chyba się wcięłam. bo właśnie zobaczyłam jak wkliłaś swój domek.... ech... jakbym ja tak już chciała :)

ślicznie masz...

I mam pytanko o drzwi wewn.- widze, że masz białe, a wejściowe też? kusi mnie na dole zrobić białe malowane, ale boje się, że z brązowymi w wiwtrołapie się pogryzą.

Nita, przecież sciana z k-g jest lekka. Jak chceszz hand made to nie ma innej rady jak tylko zrobic stelaż i ponakręcać sklejkę, poszpachlowac i wymalowac.Inna sprawa, ze to cięzsze od komandora nie będzie. Mozez sobie walnąć szkło mrożone na ścianę dzialową. Nie zajmie miejsca, nie zabierze swiatła itd.pewnie piątaka z kieszeni wypchniesz

Wiesz co z tym bałaganem to nooo... trafiłaś w sedno. To ma być miejsce mojego Trzerszczącego. Obstawie go szufladami i teoretycznie nie bedzie bałaganu a jak będzie to dostanie prikaz i posprząta ;) nie chce tego jakos strasznie zamykać, ale jednak w widoczny sposób oddzielić. Więc raczej rekreacyjny, nie na ciągłe siedzenie w nim.

Nita, przecież sciana z k-g jest lekka. Jak chceszz hand made to nie ma innej rady jak tylko zrobic stelaż i ponakręcać sklejkę, poszpachlowac i wymalowac.Inna sprawa, ze to cięzsze od komandora nie będzie. Mozez sobie walnąć szkło mrożone na ścianę dzialową. Nie zajmie miejsca, nie zabierze swiatła itd.pewnie piątaka z kieszeni wypchniesz

Mysia ja wiem, ze konstrukcja ciężka nie jest, ale wolałabym już z gipsem nie włazić na parkiet. Wczoraj mało nie zeszłam jak widziałam co mi elektryk zrobił a on tylko odczyszczał puszki z tynku. Folia leżała obok a cały syf na parkiecie... :o

Mysia ja wiem, ze konstrukcja ciężka nie jest, ale wolałabym już z gipsem nie włazić na parkiet. Wczoraj mało nie zeszłam jak widziałam co mi elektryk zrobił a on tylko odczyszczał puszki z tynku. Folia leżała obok a cały syf na parkiecie... :o

a to juz inna sprawa.A nie wystarczy dwóch szaf postawic plecami do siebie? -masz z jednej strony szafę ubraniową, z drugiej na papiórzyska.Moze nie ma co całej sciany tam stawiac?

Fajna ta biblioteka w kształcie ksiażki.

A wiesz, ze chcę troche odświeżyć nasze wejscie do domu? Teraz niby jest to wejście ale takie obok bramy garazowej i ubi się na elewacji. Chyba dodam troche drewna w postaci bocznego panela z deseczek i może jakiejś skrzynki na dole....

pamiętam

ale podobno to jest słabe

że lepiej czymś innym moje to było

http://profiparkiet.pl/index.php/oferta/chemia/55

Akurat miałam oto spytać...:) I to jedna z opcji, którą mi proponowano, kojarzyłam, że chyba masz coś takiego.

A zdjecia domu -super! płytki wyglądają zupełnie inaczej niż na Twoich zdjęciach Irmo.

pamiętam

ale podobno to jest słabe

że lepiej czymś innym moje to było

http://profiparkiet.pl/index.php/oferta/chemia/55

no kocham fuksję, czy też amarant, azaliż też magentę...nie poradzisz...

nic to, jak slabe to słabe.A olejowałas juz samodzielnie podłogę?Ja się przymierzam, bo moje były oryginalnie olejowane tylko jeden raz i to było za mało. Potem robiłam lekkim srodkiem raz, ale to nie do końca to. Muszę znaleźć coś pośredniego, co by się dało cienką warstwą ręcznie nalożyc, na tyle gęstego, zeby utworzyło równą powłokę i na tyle rzadkiego, zeby wsiąkneło ładnie w dęba

sama absolutnei nie mogę niczego w domu robić, bo jestem za mało precyzyjna a poza tym czasu nie mam.

najlepszy dowód od 2 miesięcy nie pomalowana ściana w jadalni.

Ten maximus to ja tylko słyszałam, zę słaby, możliwe że jest dobry...nie wiem

moja podłoga powinna być odświezona, bo w niektórych miejscach olej się wytarł, ale poza tym ma się dobrze