Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Irmo co myślisz o grafitowych parapetach u mnie w domciu? Wszędzie będzie affron grafit i tak sobie dumam czy fajnie będą się komponować z orzechowymi oknami?

Tak sobie wymyśliłam że podłoga będzie grafitowa stół w jadalni drewniany krzesła też może wtedy jakieś ciemne, podłoga salon drewniana i kanapa grafitowa? HELP

jaśniejsze niż afron to zdecydowanie.

wg mnie zasada jest taka: jeśli chcesz wyeksponować okno dajesz parapet konntrastujacy ze ścianą, jęsli nie wtedy taki, który się z nią trochę zleje.

Np. mam w salonie ładne neitypowe okno - duże z niskim parapetem ustawiam na nim różne durnostojki - dałam drewniany parapet, zeby było go widać.

W sypialniach dzieci okna są zwyczajne nic specjalnego. standardowe. Nie ma co podkreślać. żeby nie odciągały uwagi od reszty wyposażenia pokoju parapety są jasniutkie.

czyli np. tam gdzie macie woła - mogłabyś dac parapet grafitowy.

jaśniejsze niż afron to zdecydowanie.

wg mnie zasada jest taka: jeśli chcesz wyeksponować okno dajesz parapet konntrastujacy ze ścianą, jęsli nie wtedy taki, który się z nią trochę zleje.

Np. mam w salonie ładne neitypowe okno - duże z niskim parapetem ustawiam na nim różne durnostojki - dałam drewniany parapet, zeby było go widać.

W sypialniach dzieci okna są zwyczajne nic specjalnego. standardowe. Nie ma co podkreślać. żeby nie odciągały uwagi od reszty wyposażenia pokoju parapety są jasniutkie.

czyli np. tam gdzie macie woła - mogłabyś dac parapet grafitowy.

ale to jest okno balkonowe :lol2:

Bardziej zastanawiam się nad jadalnią i salonem.

DSC_3457.jpgDSC_3461 - Kopia.jpg

• 2 weeks później...

Witam

Mam nadzieję że już wszelkie choroby Was ominęły.

Irmo ja dziś po poradę przyszłam do bardzo jasnego i otwartego salony chcę dać te płytki http://www.nowa-gala.pl/pl/index/html/id:3/collection:4396/STONEWOOD SW07 i mogę je połączyć z taką szarością http://www.nowa-gala.pl/pl/index/html/id:3/collection:625/SIGNUM SG12 . Mam plan dom zrobić na nowocześnie, ale wczoraj mi powiedzieli że są kolory które się gryzą :( i znając siebie pewnie wybrałam najbardziej gryzącą się kolorystykę. Dom mam otwarty (kurcze założyłabym galerie ale mój ślubny nie pozwala :( )

a czemu niby sie gryza?? to jak polaczenie drewna i kamienia tylko zalezy jak ty to chcesz polozyc?

zrob prywatna galerie z haslem wstepu

No to dziś w nocy podziałam trochę (tylko mój net w domu tak chodzi że szlak mnie trafia). Irmo przepraszam że prywatę na Twoich stronach, a tak w ogóle uważam że powinnaś zmienić tytuł na "Porady u Irmy" :)

Konieczki nie gryzą się kolory tylko płytki

moim zdaniem jak już chcesz dać podrabiane drewno to wszędzie

a jak chcesz dać gres łączony z drewnem to z prawdziwym.

Inaczej tego nie widzę.

a porady u Irmy - czemu nie :)

w koncu siebie juz urządzilam...