Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jak było? Wszystko się udało?

Zapomniałam napisać, że my dziś mamy bierzmowanie. Ubiegły tydzień to próby, spowiedź i ciagle jakieś spotkania. Normalnie zachodu tyle co przy I komunii. Pomijając fakt, ze córka od września ubiegłego roku co niedziele musi być w kościele i zbierać podpisy księży, zaliczać 1 piatki miesiąca, różaniec, drogi krzyzowe, gorzkie żale, majówki.... Było już chyba za 4 spotkania z rodzicami. No i pielgrzymka do Częstochowy oczywiscie obowiązkowa. I składka po 50zł na sprzątanie koscioła :D A ostatnie życzenie proboszcza jest takie, że na bierzmowaniu kazdy dzieciak ma dać na tacę, chocby 1zł, że niby to na misje ma iść ;)

No i jak tu nie psioczyć?

Edytowane przez mayland

udało się, nawet bardzo

oczywiście było za duzo jedzenia :)

Marysia szczesliwa, bo dostała x-boxa (nie wiem czy dobrze napisałam :) )

ale ciesze się, ze to juz za mną :) zwłaszcza spowiedź...

a co do bierzmowania - jak moj maz chciał sie ze mna ozenic to kwestie bierzmowania ogarnał w 2 tyg. :) czasem naprawde smeszne sie to wszystko wydaje...

W W-wie jest kościół do którego przychodzą ludzie tuż przed ślubem właśnie po bierzmowanie. Spotkanie jest jedno, tuż przed bierzmowaniem, opłata co łaska. Trzeba tylko przynieść zaświadczenie o spowiedzi i to tyle formalności. Wiem, bo mój mąż korzystał przed naszym ślubem ;)