Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

nie marudzić :), od tego jestem ja he he

dowiedzialam sie u przedstawiciela, ze olej ktorym posmarowano mi taras nie jest juz produkowany od 2006 roku, deski wygladają wg mnie tak jak powinny wygladac za rok na jesien :(

tak naprawde nie moge w necie wyczytac opinii na temat olejów na rynku

May i mhk uzywają Tikkurili, nie wiem czy Beckers jest ok, jest jeszcze OSMO, Koralan Holzöl, Owatrol

nie wiem czy mam zwracac szczegolną uwage na skład czy jest cos, jakas substancja która nie najlepiej wplywa na drewno.

• Odpowiedzi 12,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

malmucka weź sobie kup próbke Tikkurili czy beckersa (to jedno i to samo) i pomaluj gdzieś na kawałeczku. Inaczej sie nie przekonasz.

Ja malowałam meble. Nie znałam poprzedniego oleju. Mimo, że były przecierane papierem ściernym o małym ziarnie to i tak nie chciał w nie wsiakać olej z Jyska mimo, że go do tych mebli sprzedają. Beznadzieja. Jak nie spróbujesz to sie nie przekonasz.

Taras drewniany sie starzeje, to normalne. Dlatego ja zawsze odradze taki taras osobom, które dbają o szczegóły, lubią drewno lakierowane na wysoki połysk itp...

no na coś bede sie musiala w koncu zdecydowac :)

taras jest naprawde duzy a wiec i sporo tego oleju musze zuzyc, nie chcialabym wyrzucic w bloto kolejnych 500 zł

zobaczymy, mam nadzieje ze wykonawca wezmie to na siebie ;)

wiem jak wygladaja drewniane tarasy po sezonie, po kilku latach, jak starzeje sie drzewo i jak to moze wygladac

ale nie wcisnie mi facet kitu ze to co sie stalo z olejem na moim tarasie połozonym pod koniec maja jest normalne :(

tak czy siak uwielbiam drzewo, uwielbiam drewniane tarasy :)

Witam miłe Panie

Irmo mam pytanie czy plafon który masz w salonie daje ładne światło i może oświetlić pomieszczenie? Napiszę o co mi chodzi, albo czego się obawiam. Te źródła światła w tego typu plafonach są osłonięte szybą zazwyczaj mleczną która "tłumi" światło i czy przez to zjawisko nie jest ciemno? Pasują mi takie lampy a wiem że taką masz w salonie i pytam się o poradę?

• 2 weeks później...