Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

http://cebik.pl/cebik/obrazki/beltrami.jpg

taki na próbce nie był taki pomaranczowy

chciałam inny taki bardziej czarny

http://cebik.pl/cebik/obrazki/beltrami1.jpg o taki tylko na próbce był ciemniejszy, ale boję się, że to nie będzie dobrze wyglądało. Czrna koza ciemna podłoga i czarny kamień...jak w kopalni

formy, ani faktury nie chcę, pojadę jeszcze w jedno miejsce i może coś dobiorę, a jak nie to chyba zostanie rudy łupek. Cegła ręcznie formowana jest pierońsko droga, za droga żeby ją malować. Poza tym już miałam i teraz chciałabym coś innego. Musi być kamień, tylko żebym znalazła odpowedni, ale nie pali się, mam na to przynajmniej miesiąc...

Hej Irma :)

Jejjj rozumiem co czujesz. Niedano nie moglam uwierzyc, ze finalnie mamy taki sam terim przeprowadzki. Jak mialam sie wprowadzac u was okien nie bylo. I tak sledzilam twoj watek...az mnie doginilas. Uwierz mi....ten miesiac, dwa to naprawde male obsuniecie. Glowa do gory jak ma byc dobrze :) to niech sobie powoli schnie :)

Co do kamienia..no ja za lupkiem nie przepadam, ale ten szary bardziej mi sie podoba, chociaz mozesz miec racje z ta szaroscia. Co za duzo to niezdrowo. Hmm skoro sie nie spieszy, to moze jeszcze przemysl :)

tylko, że taką sciankę już przerabiałam. wydaje mi się, że cegła ręcznie formowana u mnie nie pasuje. U mnie jest nowoczesnie, ale nie industrialnie, ale rustykalnie tez nie, elementów stylowych tez nie ma...no nie widzę tego u siebie. Ja z kolei za łupkiem przepadam...

Witaj,

znalazłąm Twój dziennik idąc od gotowego projektu bardzo podobnego do Twojego domu: ALTER EGO.

Bardzo podoba mi się Twój dom, gratuluję, że w rok tyle udało się osiagnąć. Twój dziennik sprawił, że jeszcze bardziej podoba mi sie ALTER EGO. Boje się tylko czy na naszej dziełce wybudowanie takiego nowoczesnego domu będzie możliwe - my niestety musiamy miec akceptację konserwatora zabytków. Ale może zmiana kolorystyki nieco ten dom "postarzy". Gratuluje raz jeszcze, czekam z niecierpliwościa na kolejne wpisy i zdjęcia :).

Pozdrawiam.

tylko, że taką sciankę już przerabiałam. wydaje mi się, że cegła ręcznie formowana u mnie nie pasuje. U mnie jest nowoczesnie, ale nie industrialnie, ale rustykalnie tez nie, elementów stylowych tez nie ma...no nie widzę tego u siebie. Ja z kolei za łupkiem przepadam...

No tak...w sumie wszystko z czasem sie nudzi. Jezeli tak bardzo lubisz lupek...to chyba nie masz wiekszego wybrowu ;))) W koncu tu o zycie pociechy chodzi :)