Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

w połowie listopada, ale nie jestem pewna czy nie będzie cała biała...wszystko zależy od tego kamienia, bo w jednym miejscu on występuje w polączeniu z drewnem, a jak kamien bedzie pstrokaty, to drewno juz nie moze byc.

poza tym drewno nie jest jasne, jest bardzo podobne do stołu...och sama nie wiem, co robic.

Na dodtaek zdarzyła nam się na budowie kradzież i niestety podejrzani są moi wykonawcy...bardzo mi smutno z tego powodu. :(

Na dodtaek zdarzyła nam się na budowie kradzież i niestety podejrzani są moi wykonawcy...bardzo mi smutno z tego powodu. :(

faktycznie smutne :(

A co do tej ścianki, to wiem że pisałaś że nie chcesz szkła, ale może warto pomyśleć o lustrze? A z drugiej strony pomalować tak jak reszta salonu.

Witaj Irmo

Od początku, z wielkim zainteresowaniem śledzę Twoje zmagania i w końcu nie wytrzymałem.

Z nieukrywanym żalem muszę stwierdzić,( tak bardzo chciałem Ci się do czegoś przyczepić) że ...zawiodłaś mnie :wink:

Jako również cyt. "półamator" rozczarowanie moje jest tym bardziej miłe.

Już miałem nadzieję, że spieprzysz coś przy próbach na elewacji, radość była wielka kiedy rozważałaś ten nieszczęsny klinkier, lecz...w morde jeża, nic z tego.

Zabieg z szarymi boniami na elewacji - znakomity . Całkowita przekora. Chyba każdy projektant zastosowałby to pierwotne drewno a Ty...kurcze, ależ to teraz niesamowicie wygląda.A podobno zazwyczaj tylko faceci unikają zdecydowanych kontrastów :D .

Dom teraz wspaniale wpisuje się w krajobraz. Krótko - znakomita równawaga pomiędzy bryłą a detalem,wyważona elegancja i umiar przy zachowaniu bardzo tradycyjnej architektury.Pokazałas , że ten dom jest nowoczesny chociaż utrzymany w klasyce polskiej - lepiej wyszło niż na projekcie pierwotnym.

Wnętrze - mucha nie siada, udowodniłaś , że tradycja nie musi być przaśna, ciężka i trącić rustykalnym "gemutlichkeitem" a mimo to być ciepła i lekka.

Mógłbym jeszcze długo tak :p Mam nadzieję, że ogłądającym niedowiarkom pokazałaś jak biele i szarości mogą być ciepłe, przyjazne i... kolorowe i , że nie trzeba bać się odważnych form żeby było elegancko i nie kosmicznie ekscentrycznie

Ahaaa! Ogród!Ho,ho!

Uczcie się ludziska od Irmy i zobaczcie, że bez pomysłu, planu, na zywioł, bez rysunku się nie da i nic fajnego się nie wymyśli póki nie skoryguje własnych wybrażeń. Wiedzę Twoją pomijam ( z ciekawości "sprawdziłem" materiał nasadzeniowy na projekcie) - no,no znowu mi smutno, bo nijak się przypieprzyć nawet za 10 lat jak ogród "rozkwitnie" :) :wink:

pozdrawiam

Odebrało mi mowę...

Naprawdę

Milo mi, że sie podoba, ale te peany Wojtku, są chyba trochę na wyrost.

Nie jestem jakimś wielkim talentem, po prostu staram się żeby było ładnie

Wychodzi różnie, trochę zachowawczo na pewno, bo nie mam jakichś super nowatorskich pomysłow.

Skończyłam ASP i projektuję ludziom wnętrza, i na pewno przez to mi łatwiej. Tylko, że to nie oznacza automatycznie, że muszę mieć super. Będę mieć zwyczajnie. Naprawdę przesadzacie z tym, że się na mnie inspirujecie...

ogród to zasługa Pani projektant, bo jak wielokrotnie pisałam ja się na roślinach nie znam

dom zaprojektował kolega architekt, fakt, że wnetrza w duzej mierze rozrysowałam sama, ale jedank we wspolpracy

Naprawdę czuję się jakbym kogoś oszukiwała...sami zobaczycie, że to nie będzie żadna abrakadabra...

Dobra, dobra!

Niech już nie będzie taka skromna :D

To że się zawodowo projektuje nie oznacza wcale , ze u siebie w domu robi się tzw. cuda na kiju i Ty Irmo doskonale o tym wiesz.

Dom (zwłaszcza rozsądnego architekta) nie jest miejscem do wyjątkowego epatowania, ma spełniać podstawowe kryteria funkcjonalne, ambicjonalne i estetyczne... co ja Ci będe zresztą tłumaczył :D .

Warto brać Twoją budowę za przykład , jako osoby świadomej uzytych przez siebie środków, o czym często zapominają ludzie urządzający swoje wnętrza.

Nie widzę u Ciebie fascynacji pięknymi gadzetami, z założenia rzeczy proste są szlachetne, bo z nich układa się całość i o całości nie o szczegółach trzeba myśleć a to wyraźnie widać po Twojej pracy.

Z tym ogrodem , to myślałem , ze na naukę krajobrazu do Ciebie osobiście trzeba się udać :wink: ale fakt, iż sama nie stwierdziłaś , ześ najmądrzejsza tylko dobrze o Tobie świadczy . Bardzo fajny projekt.

PS z ciekawości , jaką specjalizację kończyłaś, czyżby grafikę ? 8)