Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

wojtku, jak mogłeś podesłać mi imitację...

Jeśli gres to imitacja, to ja przepraszam :) Zajrzyj do tego Inalco gres pełną gębą. Cena też, źle się z tymi ersatzami wyraziłem :wink:

A myślałaś o miedzi trawionej lub stali ( taka jak po cynkografii, lub inna do wyboru) ? :p

Ja zamiast stosowałem strukturalne folie metalowe na laminatach SIBU lub Homapal i nie było leszcza, żeby się nie złapał ,że to oryginał :p

wojtku, jak mogłeś podesłać mi imitację...

Jeśli gres to imitacja, to ja przepraszam :) Zajrzyj do tego Inalco gres pełną gębą. Cena też, źle się z tymi ersatzami wyraziłem :wink:

A myślałaś o miedzi trawionej lub stali ( taka jak po cynkografii, lub inna do wyboru) ? :p

Ja zamiast stosowałem strukturalne folie metalowe na laminatach SIBU lub Homapal i nie było leszcza, żeby się nie złapał ,że to oryginał :p

miałam na myśli relief, nie Inalco :)

A co do blachy: super pomysł, tylko, boję się, że to się będzie nagrzewało. A ścianka jest stawiana po to żeby się nie poparzyć. Pierwotnie miało jej wogóle nie być, ale jak rozpaliliśmy kozę, to się okazało, że jest niebezpieczna:)

fajne są, ale nie umiem się połapać w tej stronie, nie znam niemieckiego i szlag mnie trafia. A jak weszłam na ich oficjalną stronę to było jeszcze gorzej, chociaż wydaje się, że mają fajne produkty. Na szczęscie widziałam podobne gdzieś indziej...

na tym co Ty pokazałeś to fajnie wygląda, ale na moim wąskim słupie to chyba nie bardzo by było.

A tak wogóle to jak wpadnie Wam w oczy jakiś fajny gres w kolorze szarym, grafitowym lub szaro białym to dajcie cynk.

Irmo, znalazłam takie w sklepie w którym zamawiałam gres do siebie

http://www.dav.com.pl/marcacorona.html

http://www.dav.com.pl/ceasar.html

A teraz najgorsze: jak przyjechałam w piątek na budowę i zobaczyłam słupki pod taras to mało nie upadłam. Takie krzywe Były. Żadnego poziomu, nic, zero!!!No to ja za telefon i dzwonię do gościa z pytaniem: Co to jest, dlaczego tak???A on mi na to, że będzie poziomował za pomocą klinów drewnianych! Ku...!!! Powiedziałam mu, że żadnych klinów sobie nie życzę i, że ma poprawić, ale czy to zrobi???Co jest z tymi ludźmi???

odpowiadam :

w duuuuupach im sie poprzewracało :-?

Irma zycze Ci bardzo bardzo bardzo mocno, zebys sie juz pozbyla tej calej dziadowskiej bandy i zamieszkala w domciu :roll:

dla Twojej i Twojej rodzinki zdrowotnosci :)

Witaj Irma,

właśnie szukam informacji na temat drewnianych tarasów, oczywiście kiedy wchodzę na forum muratora, to zawsze spoglądam z zaciekawieniem na Twój wątek, a tu dzisiaj u Ciebie taras drewniany :). Przypuszczam, ze ten temat był wałkowany niejednokrotnie, ale nie wiem co się dzieje, bo mi wyszukiwarka nie działa, ciagle wyskakuje, brak inforamcji :cry: . Byłabym niezmiernie wdzięczna za instruktaż wykonania tarasu (jakie drewno i tak dalej), pewnie skorzystałoby z tego wielu forumowiczów. Ja dostałam zadanie bojowe od męża 8) kwestia tarasu należy do mnie :roll:

Witaj Irma,

właśnie szukam informacji na temat drewnianych tarasów, oczywiście kiedy wchodzę na forum muratora, to zawsze spoglądam z zaciekawieniem na Twój wątek, a tu dzisiaj u Ciebie taras drewniany :). Przypuszczam, ze ten temat był wałkowany niejednokrotnie, ale nie wiem co się dzieje, bo mi wyszukiwarka nie działa, ciagle wyskakuje, brak inforamcji :cry: . Byłabym niezmiernie wdzięczna za instruktaż wykonania tarasu (jakie drewno i tak dalej), pewnie skorzystałoby z tego wielu forumowiczów. Ja dostałam zadanie bojowe od męża 8) kwestia tarasu należy do mnie :roll:

jak znajdziesz cos ciekawego to ja tez poprosze

http://forum.muratordom.pl/post351181.htm?highlight=drewniany%20taras#351181

[/img]