Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

mnie się tez podobają takie wielkie. wiem , że semmelrock robi dowolny wymiar na zamówienie, ale pewnie kosztują majątek...

jakos cyrk nawet za beton niezle kasuja

paranoja

przeciesz to nie w modzie 8)

a tu się akurat mylisz, beton jest bardzo w modzie :)

mnie się tez podobają takie wielkie. wiem , że semmelrock robi dowolny wymiar na zamówienie, ale pewnie kosztują majątek...

jakos cyrk nawet za beton niezle kasuja

paranoja

przeciesz to nie w modzie 8)

a tu się akurat mylisz, beton jest bardzo w modzie :)

wiesz pisalam to o innych kregach gdzie w modzie sa betonowe zaby i koszyczki :wink: :wink:

jednak deseczki w poziomie :cry: ale chyba lepiej. taka pojedyncza historia w pionie przy tym konkretnie domku mogla wyjść specyficznie, w zasadzie tylko odniesienie do drzew wokoło...

z daleka wyglada jak cedr :)

myślę że ciekawie wyszło. warto poczekać na trawniki i komunikację wokoło, wtedy dopiero będzie wrażenie całości.

bardzo cieży że zachowałaś drzewa, są piękne i dostojne, dobrze mieć takich companeros za oknami :)

Markoto, Ewa_zm: Dzięki, za słowa uznania

Marek:

długość szalówki wymusiła poziom, a nie chciałam wydawac majątku na odpady :) Do ostatniej chwili miało byc w pionie. C'est la vie...

Jak dla mnie jest bardzo ładnie, chociaż kolor jest trochę przypadkowy, ale tak krawiec kraje... itd. Nie ma jeszcze desek na tarasie, bo zamówiliśmy egzotyk i musimy poczekac. Brukarz wejdzie za jakis tydzien.

Tak mi się właśnie wydawało i dlatego pytałam. Moje doświadczenia z takim pokryciem nie są najlepsze bo miałam taki daszek nad balkonem w bloku właśnie z przeźroczystego poliwęglanu. Dopilnuj, żeby solibnie go przymocowali. Niech dadzą naprawdę gęsto wkręty. Przy silnych wiatrach my mielismy koncert stukania tych płyt. I jeszcze jedna rzecz - w czasie mrozu materiał ten jest kruchu. Mi przyszło do głowy by uderzyć lekko od dołu i strząsnać zalegajacy na nim śnieg. No i pękł a mocno nie uderzyłam.

Ale muszę przyznać, ze jako pokrycie długo wytrzymał. Mieliśmy go naprawdę ładnych kilka lat. Silne wiatry i burze go nie ruszyły :wink: Może Ci się przydadzą moje doświadczenia w przysłości.