Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

nic...kostka się robi. Dzisiaj pogoda jest koszmarna, więc panowie sobie poszli.

środek się wykańcza, ale z doskoku, więc spektakularnych zmian nie ma.

Dokałdnie tak samo z pogodą u mnie :-?

Już myślałam, ze wam dziś choć część ogrodzenia pokaże, a tu zonk :x

czyli wydało się...

miałam zrobiłam ze 30 projektów parterówek

z 10 domów z poddaszem

z tego zostały mi 3 parterówki

a architekt narysował coś całkiem innego, co ja oczywiście przerobiłam

jesli chodzi o srodek, to z idei architekta zostały tylko schody i stopnie do salonu :oops:

męczyłam go prawie 5miesięcy

mialem wlasnie pisac (prosic o podpowiedz) jak to sie robi z tym srodkiem... :)

w swojej dzialce (praca) z reguly tez dobieram skorki do funkcji, ale skorka jest tez sama w sobie funkcją i poprzez obraz te funkcje sie lokują :)

Naczelną funkcją powinna byc dla mnie chyba komunikacja? dopiero do niej sprobuje sobie dopasowac indywidualne funkcje poszczegolnych sekcji.

Choć tak sobie myślę, że same funkcje wnętrz/pomieszczen nie maja takiego wielkiego wpływu na skórkę. Jesli juz to ich lokalizacja (np duze okna salonu i mniejsze lazienki) to efekt w wygladzie/kompozycji bryły. To chyba jednak musi byc jakis kompromis bez narzucania jednego przez drugie...

czy to oznacza priorytet funkcji nad formą?

si

zawsze i wszędzie

ale ja mam na tym punkcie fisia

czasem się zmuszam, żeby odpuścic ...

widzisz np. te bonie co bedziesz miała, myslałabym o kurzu, ale one ładne są i nie rezygnuj, z kurzem jakoś sobie poradzisz

mialem wlasnie pisac (prosic o podpowiedz) jak to sie robi z tym srodkiem... :)

w swojej dzialce (praca) z reguly tez dobieram skorki do funkcji, ale skorka jest tez sama w sobie funkcją i poprzez obraz te funkcje sie lokują :)

Naczelną funkcją powinna byc dla mnie chyba komunikacja? dopiero do niej sprobuje sobie dopasowac indywidualne funkcje poszczegolnych sekcji.

Choć tak sobie myślę, że same funkcje wnętrz/pomieszczen nie maja takiego wielkiego wpływu na skórkę. Jesli juz to ich lokalizacja (np duze okna salonu i mniejsze lazienki) to efekt w wygladzie/kompozycji bryły. To chyba jednak musi byc jakis kompromis bez narzucania jednego przez drugie...

nie podchodziłam do tego az tak analitycznie...

kompromis jest niestety nieunikniony zawsze

ja robilam tak:

najpierw wypisałam co musi byc i i jakie

poźniej ustawialam to względem stron świata

póxniej zaczynały się kompromisy

u mnie zazwyczaj komunikacja była elementem dodawanym na końcu

Hej Irmo :D

przeczytałam Twój dziennik :lol: niestety ze względu na to że co chwila mi ktoś przerywa nie wiem czy coś mi nie umknęło :roll:

bardzo ładny dom :D super projekty i widać że udaje Ci się je świetnie realizować :lol:

chcialam Cię zapytać o kozę jaka to firma ?

powodzenia :D