Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

poszła zawleczka od pieca :(

łatwe do naprawy, ale trzeba opróżnić zasobnik...

Czy u was też się tak robi?

pytam głownie Malmuc i AgęAloes, bo mają taki sam piec jak mój

Załamka

podobno to wina kiepskiego węgla

poza tym kostka juz prawie skończona, ale za to zepsuł się czytnik kart i nie mogę zdjęć przerzucić na komputer

Niestety u nas tez poszla. Poza paskudnym czyszczeniem pieca, naprawilismy ja raz dwa. To prawda, ze to wina zlego wegla. U nas cos zblokowalo slimak i wtedy wlasnie peka zawleczka (to takie zabezpieczenie). Teraz mamy duzo lepszy wegiel, nie dosc ze dobrze przebrany to jeszcze wzglednie suchy i duzo bardziej kaloryczny. Od dawna nic sie nie dzieje a i rzadziej dosypujemy. Polecam pieklorz ;)

http://www.kwsa.pl/paliwa_kwalifikowane/?ind=202

faktycznie malo widac, ale to co widac wyglada swietnie a zapowiada sie jeszcze lepiej :lol:

Irma jutro jade zobaczyc granitowe plyty 50x50 podobno równe i 40 zł za mkw, ciekawa jestem co z tego wyjdzie :roll:

odwiedzając Twoj dziennik zastanawiam sie jak to u mnie bedzie na wiosne

oczywiscie mam nadzieje, ze bedzie choc troche tak uroczo jak u Ciebie :D

jessu, skąd masz taki tani granit??? :o

to nie fair... :cry:

to sie okaze Irma :roll:

cena dziwna, bylam w tym miejscu kilka razy, ale nie widzialam tam plyt

taka informacje przez telefon uzyskal moj mąż, jutro sprawdze czy te plyty sa odpowiednia plaskie, koles wie ze maja byc na chodnik, ale czy faktycznie beda sie nadawac?

dzięki,

sami przebieracie węgiel?

no i miło mi, że kostka się podoba

Wiesz co...wcale nie. Ten akurat jest juz posegregowany ;) i nie ma takiej potrzeby. Wada jest cena :roll: Ale teraz nie boimy sie ze znowu nam pojdzie zabezpiecznie, nie rdzewieje nam tak piec, nie dymi sie no i sam wegiel jest bardziej kaloryczny. Po prostu szkoda nam pieca na inne badziewie :roll: .

jessu, skąd masz taki tani granit??? :o

to nie fair... :cry:

to sie okaze Irma :roll:

cena dziwna, bylam w tym miejscu kilka razy, ale nie widzialam tam plyt

taka informacje przez telefon uzyskal moj mąż, jutro sprawdze czy te plyty sa odpowiednia plaskie, koles wie ze maja byc na chodnik, ale czy faktycznie beda sie nadawac?

Bardzo wam zazdroszcze tych decyzji :oops: U mnie takie blotko i krzaczory, ze szkoda gadac ehhhh.

Irmo, wow! Jakze ja do Ciebie trafiłam i dlaczegoz tak pozno? Piekny nowoczesny prosty dom z zarąbistą elewacją. Cudne szare okna, ładniutkie łazieneczki i wspaniały ogród sie szykuje. Czekam na ten dąb bielony. Dopytaj sie o niego dokładnie. Kiedys ktos pokazywał dąb bielony, ale tak spod niego wyłazilo zółte ze szok. Ja nie wiem czy najpierw nie kladzie sie jakiegos podkładu pod bielenie? Trza by Ghosta zapytac.

Witaj Irmo - przejrzałam Twój dziennik - gratulacje . Juz jestes prawie na finiszu . Może uda Ci sie jeszcze wprowadzić na świeta Bożego Nar. ?

Chyba tak pragnełaś ? Zycze Ci tego.

Mam prośbę - Ja mam dom wybudowany na nierównym poziomie , wynku czego będe miała ogród ze skarpa. Nie wiem czy robic murki oporowe , czy stopniowo poziomowac teren. Jesli możesz wyślij mi zdjęcia , jak to u Ciebie wyglada. pozdrawiam maria

witaj Mysz,

dzięki za słowa uznania

okna są drewniane i szare, lokalny producent, żadne markowe

Co do bielonego drewna: godzę się na to, że ta biel będzie się scierać, ze to drewno bedzie pracowac, starzec się, to jest własnie w drewnie fajne.

Jak coś bedzie z czasem przebijac to nie szkodzi.

Poczatkowo chciałam malowane na bialo deski sosnowe, ale zrezygnowałam z tego rozwiązania, nie wiem czy słusznie. Czas pokaze.

witaj Mysz,

dzięki za słowa uznania

okna są drewniane i szare, lokalny producent, żadne markowe

Co do bielonego drewna: godzę się na to, że ta biel będzie się scierać, ze to drewno bedzie pracowac, starzec się, to jest własnie w drewnie fajne.

Jak coś bedzie z czasem przebijac to nie szkodzi.

Poczatkowo chciałam malowane na bialo deski sosnowe, ale zrezygnowałam z tego rozwiązania, nie wiem czy słusznie. Czas pokaze.

Nie chodzi o to ze z czasem bedzie przebijac, tylko ze moze byc zle zrobione, co juz nie jest fajne.

Dąb twardszy niz sosenka wiec do domu lepiej sie nada zwłasza do czesci dziennej, która mocno jest narazona na rózne "akcje".

Ten lokalny producent to z krakowa czy z warszawy?

Wiesz ja tez mieszkałam pare lat w krakowie, a teraz warszawa ;). Tylko mi nie podoba sie tutaj az tak bardzo jak Tobie

pozdrawiam