Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witaj Irmo. A mnie do Twego dziennika zwabiły różne rzeczy, sama nie wiem, co pierwsze - piękna elewacja z drewnem (btw, co to za drewno na elewacji, czymś jest malowane)? fajne płytki we wnętrzu?, projekt ogrodu? ładna kostka gresowa? pies? Zwierzak bardzo sympatyczny! :D

Z przyjemnościa oglądam kolejne fotki, też chciałabym być już na tym etapie!

A czy mi się wydaje, czy nie zamieszczałaś nigdzie swojego projektu? Dom wygląda na bardzo przemyślany. Chętnie bym sobie pooglądała...

czekam na dalsze wpisy, pozdrawiam!

WItam i pozdrawiam.

drewno na elewacji to świerk malowany jakims cholerstwem, którego kolor wogóle mi się nie podobał, ale się przyzwyczaiłam.

projekty sa w dużych ilosciach gzdieś na początku dziennika. Ogólenie projekt rzeczywiście jest dokladnie przeze mnie przemyślany,ale mogłam zrobić trochę wiekszy dom. Za skąpa byłam teraz dołożyłabym 10-20m2.

Za to ww Twoim dzienniku nie ma rzutów, wkleisz?lubię domy na skarpie, dają sporo ciekawych możliwości.

:wink:

Dzięki za odpowiedź. A w moim dzienniku są rzuty.... :o I, jak widzę, w Twoim rzeczywiście też. Czasami tak się dzieje, że zdjęć nie widać (może problem serwera fotosik?), ale zazwyczaj są dostępne. Jeśli chodzi o kolor elewacji, mnie sie bardzo to drewno spodobalo, bo jest "ciepłe", byłam ciekawa, jaką ten kolorek ma nazwę, chętnie bym to widziala u siebie. Ostatecznie kolory drewna będę musiała dopasować do reszty (co jest nie lada sztuką, jak się ich nie widzi w zestawieniu)...

Jeszcze raz dzięki, i zapraszam do siebie! :)

Ja myślałam ze zdjecia są z roboty a to juz skończone :oops: No tak zasypane jest piachem, że mało co widać. Trudno, poczekam na odwilż :wink:

teraz wygląda to wszystko tragicznie. Brud smród i ubostwo.

Na dodatek dziś założyli drzwi zewnętrzne i blacha, którą sa częsciowo obite okazała się być polerowana, a nie matowa :(

i wogole chcę żeby już obrobili drzwi, zrobili taras wejściowy i żeby to wszystko wreszcie posprzątać...

a ja pomiędzy podglądaniem mam prośbę fotograficzną :)

takim jak ja dziwakom może ona sie bardzo przydać:)

Główkuję obecnie czy i jak rozwiązać kwestię posadowienia w ścianie (rama+parapety/okapniki) okien mixowych czyli Fix+rozwierne w jednej sytuacji. Widzę, że masz takie i jak Cię znam to masz to dobrze przemyślane :). Jakby się gdzieś przy okazji jakiejś inspekcji udało pstryknąć jak to wymyśliłaś + lokalny ekspert okienny - to ja będę strasznie wdzięczny :)

To temat ostatnio nowy i dużo wypowiedzi opiera sie na domysłach...

dokładnie, tam masz okapnik na RU/R/U a na fix wyglada na to ze nie ma okapnika? i tylko parapet dostawiony do ramy?. Jedyne co u Ciebie wygrzebałem to 'powód do dumy' czyli fragmencik parapetu z fragmencikiem ramki ale nie wiem jakie to okno :):):)

Podobno drewniane okna pozwalaja w takich przypadkach na dużo latwiejsze zorganizowanie odpływu wody z jednoczesnym udostępnieniem okna do wymian w razie stłuczenia szybki fixa. Ale to domysły, udzielane mi opinie, przemyslenia.

Ciekawiło mnie jak to sie zabezpiecza przeciwwodnie w realu (wystarczyłoby mi do szczęścia zblizenie na zewnętrzne łączenie Fix z RU/R/U)