Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

przyznam sie jeszcze do jednej rzeczy :)

Ślęczę od jakiegoś czasu nad swoimi pomieszczeniami (wrócilem do tego po Twojej sugestii) i powiem Ci, że często zerkam na Twój układ parteru i za każdym razem widzę przemyślane sekcje i ciągi. Wracam do swoich i kombinuję...

Kurcze, jednak te euforyczne moje ciagi boczne zabieraja kupę miejsca... nie zmienię już tego ale widzę o ile mogłoby być lepiej z innym początkiem :) Dobrze to przemyślalaś.

Co jakiś czas odkrywam znowu kolejny 'myk tego Twojego układu.... którego to myku/rozwiązania brakuje mi u mnie :)

Brzmi to jak pean, ale peanem nie jest, po prostu pochwałą od kogoś, kto z czasem pewne sprawy zaczyna rozumieć :).

• Odpowiedzi 12,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Marek, ja bym wiele dała, żeby móc mieć taki dół jak u CIebie...poważnie

Ale tyle musiałam w tym domu upchnąć, na takiej małej powierzchni

Architekt zaczął od 220m, a ja obcinałam, obcinałam, obcinałam...

sporo na tym dom stracił.

Taki ciśg boczny jak u CIebie jest bardzo atrakcyjny wizualnie

jeśli o mnie chodzi to kostka i płytki wygladają coraz lepiej :) widząc tam dookoła jakiś płaski trawnik albo cos innego ale przemyslanego (zamiast tych okopów teraz :)) - powinno być bardzo ciekawie i 'poukładanie'. Ale to pewnie dopiero w przyszłym roku pokaze swój urok w pełni... Ale już zapowiada że będzie ciekawie.

Przyznam że bardzo podobaja mi sie te płytki idące za róg domu do ogrodu, poprzedzielane trawą. Lubię takie zagrania. A już na pewno dzieciaki je polubią :)

Jesli chodzi o kolorek elewacji to fakt, prosi się trochę o korektę :) fest czerwony (ostry) jest :) W sumie wszyscy tu piszą miłe rzeczy, a ja tak walę wprost, więc wybacz proszę :).

Jak lekko wejdzie w żółte (ale nie soczyste:)), bardziej dębowe kolory to moim zdaniem dużo lepiej zaprzyjaźni się z tymi szarymi wstawkami.. ale na pewno to wiesz, skoro tak planujesz :)

łańcuchy z daszków, czy jako kotwienie przed wiatrem, czy jako odprowadzenie do wody (nie wiedziałem:)) mi się podobają, świeże, nowe, ciekawe a do tego funkcjonalne... Oby tylko dzieciaki nie robiły salta obrotowego na takim łańcuchu (ja bym robił:))

drewutnia cajmerska :) mi się widzi... to może z rozpędu jakas podobną w wersji wysyłkowej? :)

dzięki Marek

ten pomarancz tak daje po oczach, że oszaleć można...Najgorsze, że nie wiem, czy to się da zrobić. Kupowałam tę oblicówkę juz pomalowaną, na małym kawałku ten kolor wyglądał względnie...

Trudno, za lenistwo się płaci.

Będzie ładnie kontrastowało z zielenią :wink:

Już się nie mogę doczekać wiosny, żeby tam szaleć

zamierzam koło brzozy wsadzić dużo cebulek

okopy obsiać trawą macierzanką i innym zielskiem

będzie jeszcze Kalina, bukszpany i jałowce

Dlaczego ten czas tak wolno płynie...

dzięki Marek

ten pomarancz tak daje po oczach, że oszaleć można...Najgorsze, że nie wiem, czy to się da zrobić. Kupowałam tę oblicówkę juz pomalowaną, na małym kawałku ten kolor wyglądał względnie...

Trudno, za lenistwo się płaci.

Będzie ładnie kontrastowało z zielenią :wink:

oj coś się boję, że na wiosnę i w lecie będzie jednak do Ciebie wołał "jestem, jestem! :) tyle że mniej niż szarą zimą...:) Jest też duża szansa ze słońce go trochę wtarmosi i zblednie...

Dać się powinno, pytanie tylko jak to montowaliscie bo jak na gwoździach/wkrętach to nie przeszlifujesz ręcznie tak łatwo po wierzchu i pozostaje tylko malowanie (zafarb + biel) lub bejcowanie (które korygując kolor jednak go mniej lub bardziej ściemni...)

Już się nie mogę doczekać wiosny, żeby tam szaleć

zamierzam koło brzozy wsadzić dużo cebulek

okopy obsiać trawą macierzanką i innym zielskiem

będzie jeszcze Kalina, bukszpany i jałowce

o widzisz, te nazwy brzmią znajomo :) przyjaźnie nawet :) Kalina to już nawet sentymentalnie , będzie ładnie, tak coś czuję....

Dać się powinno, pytanie tylko jak to montowaliscie bo jak na gwoździach/wkrętach to nie przeszlifujesz ręcznie tak łatwo po wierzchu i pozostaje tylko malowanie (zafarb + biel) lub bejcowanie (które korygując kolor jednak go mniej lub bardziej ściemni...)

montowaliśmy na pióro i wpust, te gwożdzie są gdzies pod spodem...przeszlifować powinno być łatwo.

chcę przyżółcić i pociemnić lakierobejcą w kolorze dębowym, tej samej firmy, boję się kombinować, mimo, ze ta firma ma chyba najpaskudniejsze kolory na rynku :lol: . Ona jest żółta, więc może będzie dobrze. :roll:

Mi się ten kolor podoba. Jest taki cieplutki :roll: I pewnie zszarzeje z czasem. Ale rozumię Wasze uwagi. Ja lubię intensywna barwę drewna.

Kostka mi się bardzo podoba. Bardzo. Fajnie, ze mogłaś tak zagospodarować ten teren. Będzie to wspaniała ozdoba domu i myslę, że nie tylko od frontu.

Az mnie ściska ze musiałam zrobić takie pole betonu u siebie :wink:

Zapomniałam o drewutni!!!!!! :oops: Wyszła mężowi naprawdę świetnie :o Z tymi końcówkami blach to bym nie wpadła na pomysł. Sporo drewna tam pomiescicie. Jak puścisz na to pnącze to ładnie zarośnie :lol:

2112wojtek tylko, że to jest świerk...

ale on też żółknie

jestem leniem więc pewnie poczekam i się zobaczy :oops:

halszka.ka

a nie jest już za późno na te cebulki? bo jakby nie było to chętnie coś wsadzę...

Mayland

Zapomniałam o drewutni!!!!!! Wyszła mężowi naprawdę świetnie Z tymi końcówkami blach to bym nie wpadła na pomysł. Sporo drewna tam pomiescicie. Jak puścisz na to pnącze to ładnie zarośnie

dzięki, co do pnącza, nie wiem czy mąż pozwoli...ale drewutnia jest schowana za drzewami i z domu jej kompletnie nie widac.

A co do Morza betonu, mnie uratowało to, że do nas wjazd jest z drogi wewnętrznej, która jest poza działką. Dlatego tylko mogłam sobiue tak poszaleć.

Wjazd do garażu zamierzam zrobić z tłucznia.[/b]

Coraz ladniej... :)

Nie moge doczekac sie wnetrz, chociaz pewnie nie bardziej niz Ty... 8)

To drewno dla mnie tez jest za jaskrawe ale moze wrazenie poteguje obecne tlo: jesienno-zimowo-szarawe kolory?

Mnie, niespecjaliscie, tez sie wydaje ze z czasem troszke zszarzeje i bedzie w sam raz.

Pozdrawiam, Lecta

halszka.ka

a nie jest już za późno na te cebulki? bo jakby nie było to chętnie coś wsadzę...

Irma jesli ziemia nie zamarzla mozna sadzic, nawet w grudniu,

tylko moze byc problem kupnem cebulek :-?

ja dopiero pare dni temu sadzilam roze :oops:

np. takie

http://1.1.1.5/bmi/img222.imageshack.us/img222/2762/edenrose2sy1.jpg http://1.1.1.3/bmi/img222.imageshack.us/img222/7100/rosaqueenofswedenjl1.jpg

Drewutnia pierwsza klasa. Wygląda na to, ze mąż- muzyk sie troche zapędził jak budował pięciolinię i wyszło mu takie oto coś fajnego i do tego z wykorzystaniem surowców z odzysku.

Deski elewacyjne na zdjęciach wyglądają fajnie i mówie to, mimo ze sama wole zimne odcienie drewna. Dadzą ładną kompozycje z zielenią, zobaczysz na wiosne:D