Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Irma, Twój dom to jeden z moich dwóch ulubionych na forum. Wszystlko mi się w nim podoba, każdy nawet najmniejszy szczegół. Drugi z moich faworytów co prawda nie skończony ale też piękny i gdyby ktoś kazał mi wybrać to chyba nie umiem...

Będę sobie podgapiał różne rzeczy i się zachwycał

• Odpowiedzi 12,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Irma, Twój dom to jeden z moich dwóch ulubionych na forum. Wszystlko mi się w nim podoba, każdy nawet najmniejszy szczegół. Drugi z moich faworytów co prawda nie skończony ale też piękny i gdyby ktoś kazał mi wybrać to chyba nie umiem...

Będę sobie podgapiał różne rzeczy i się zachwycał

ATwój dziennik to jeden z dwóch moich ulubionych jeśli nie najbardziej :)To ja sobie będę czytać i się zaśmiewać:)

ciemne kafle do wersji A wyglądają najlepiej...

Boję się, że jak nie daj boże fornir (wersja B)będzie się bardzo różnił od drewna z którego jest zrobiony jest stół to będzie okropna kiszka...

dlatego pomyślałam, ze dam fornir dębowy,(wersja A) bo takie będą podłogi i że tego nie da się spieprzyć, będzie bezpiecznie

poza tym takie wpuszczane uchwyty są fajne, ale boję się, ze w wersji B jest ich za dużo i że będzie wieś...

Jk69, ale rzadko się pojawia

Czego uczyłeś? Bo niemożliwe żeby polskiego, poloniści to zazwyczaj nudziarze :)

załatwione - juz sie nie pojawi. Czegoz to ja uczyłem hmmmmmmm... jak to szło.... a wiem już zrobię konkurs:

a) ZPT

b) PO

c) chór

jak się wstrzelisz wygrywasz czajnik bezprzewodowy.

no własnie, mam tak samo

kuchnia musi wspólgrac z całoscia

gdybym byla swoim bogatym klientem namawiałabym go na wprowadzenie palisnadra do salonu, ale nie jestem...chciałam wnękę wypełnić panelami fornirowanymi do kupienia w sklepach komfortu :oops: palisandra tam nie ma...

ja lubię dąb, wiec wersja A. Ale trudno mi sie tam przekonać do tych kafelków, takie anemiczne, bezzębne są... zakładam ze wybierzesz jakis oryginalny styl, którego na tym rysunku po prostu nie da sie dostrzec i docenić.

Jeśli fornir na fragmentach mebli może nie spasić ze stołem to tym bardziej wziąłbym A. No i decydując o takiej ilości przestrzeni w fornirze dajesz mu jakąś kluczowa pozycje w domu, nie wiem czy konieczna do kontynuacji? nie wiem bo się nie znam, czuję tylko :).

Jesli uda Ci sie spasować forniry stołu i pionowej szafki to moze to byc ciekawe... ale ja czułbym chyba wtedy potrzebę kontynuacji gdzieś...

W A podoba mi sie tez jaśniejszy blat, mniej 'ciężki", bardziej wyłazi płyta (jesli to będzie czarne szkło to w swoim świecie nie chciałbym blatu niedalekiego od niej w ściemnieniu i dał go jaśniejszym powiększając zdecydowanie kontrast). Nie chcesz pewnie drewnianego blatu? nawet z drewna przemysłowego, klejonego, w odcieniu jak ten dąb?

W A nie pasuje mi tylko mało drewna w okolicach poziomego okna... (wiszące szafki to będzie jakiś kolor z błyskiem?)

podsumowując mimo wahań jednak A