krzys_i_aga 03.02.2011 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Nie trzeba. Zaglądnij 15 postów wyżej, Tam jest zdjęcie. Można do krokwi. Ale na ścianach szczytowych iż tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasziolkowski 03.02.2011 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Oglądam ten rysunek ze wszystkich stron i cały czas nie wiem jak przykręcić/przybić ten kawałek drewna przy ścianie między krokwią i łatą. Jak go mam przytwierdzić do krokwi? Wbijając skośnie gwoździe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 05.02.2011 01:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 Oglądam ten rysunek ze wszystkich stron i cały czas nie wiem jak przykręcić/przybić ten kawałek drewna przy ścianie między krokwią i łatą. Jak go mam przytwierdzić do krokwi? Wbijając skośnie gwoździe? Przybic do boku krokwii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasziolkowski 27.04.2011 05:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 Przybic do boku krokwii Podobno są specjalne kołki do tego, nie wiem czy to dobry pomysł przybijać do krokwi, moim zdaniem podbitka powinna być na sztywno przymocowana do bydynku, a nie wisieć na krokwiach (ale może się mylę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 27.04.2011 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 Podobno są specjalne kołki do tego, nie wiem czy to dobry pomysł przybijać do krokwi, moim zdaniem podbitka powinna być na sztywno przymocowana do bydynku, a nie wisieć na krokwiach (ale może się mylę) No raczej sie mylisz bo powinno byc dokladnie odwrotnie - podbitka powinna wisiec na krokwiach, a od budynku moze byc nawet lekko zdylatowana Jak inaczej bys ja chcial tylko do samej sciany (jak jeszcze masz np. 20cm styro na niej) powiesic ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sowikPL 05.05.2011 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 A jak styropian ma grubosc 10cm??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
masterny 07.06.2011 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 Nie trzeba przybijać do ściany przez styropian.Wystarczy odpowiednią konstrukcję połączyć z krokwiami i tyle.Podbitka PCV jest lekka i osobiście nie widzę powodów aby robić konstrukcję tak mocną.Raczej konstrukcja powinna być stabilna i prosta i na tym radzę się skupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alkman 07.06.2011 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 Czy ktoś mógłyby mi podpowiedzieć jak fachowcy liczą zapotrzebowanie na materiał, chodzi mi o podbitkę drewnianą? Ile średnio należy więcej zamówić uwględniając odpady? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 07.06.2011 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 Czy ktoś mógłyby mi podpowiedzieć jak fachowcy liczą zapotrzebowanie na materiał, chodzi mi o podbitkę drewnianą? Ile średnio należy więcej zamówić uwględniając odpady? Ja liczyłem następująco - pomierzyłem wszystkie miejsca, gdzie będzie kładziona podbitka - "rozrysowałem" na tym deseczki - na podstawie ilości i wymiarów desek wstępnie przeliczyłem na całe deski o długości 3m - zsumowałem ilość całych desek - dodałem około 10% - przy zamówieniu zaokrąglili w górę do pełnych paczek Mam nadzieję, że za jakiś tydzień półtora będę wiedział, że starczyło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alkman 07.06.2011 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 A czy jakoś specjalnie oblicza się ile "znika" na pióro - wpust? Czy tak po prostu na oko - 10%? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
masterny 09.06.2011 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 To zależy gdzie zamawiasz.Jeżeli lokalnie i masz możliwość domówienia to zamów tyle ile wychodzi z metrażu, lub dodaj 10%.Jeżeli gdzieś dalej, na zamówienie, no to dodaj więcej, jak zostanie to wykorzystasz gdzie indziej.Preferuje od razu zamówić więcej z uwagi na możliwość wystąpienia innego odzienia, koloru itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertus86 07.07.2011 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 witam jesli podbitka drewniana a rozstaw krokwi co 80-90cm to trzeba miedzy krokwie dawac jakies wzmocnienie czy tylko krecic do krokwi ? dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RadziejS 07.07.2011 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 ile teraz trzeba zapłacić za podbitkę pcv (materiał + robocizna). Woj. mazowieckie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajanadjembe 15.07.2011 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 witam jesli podbitka drewniana a rozstaw krokwi co 80-90cm to trzeba miedzy krokwie dawac jakies wzmocnienie czy tylko krecic do krokwi ? dziekuje Też mnie to interesuje. Może ktoś wie? Oraz jak wykonać ładne przejście okpu w dach lukarny/ "jaskółki" (pod krokwią koszową), i jak wykonać pod okapem jeśli krokwie na końcach były podcięte prostopadle do muru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 18.07.2011 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 witam jesli podbitka drewniana a rozstaw krokwi co 80-90cm to trzeba miedzy krokwie dawac jakies wzmocnienie czy tylko krecic do krokwi ? dziekuje Ja mam co prawda max 80cm rozstawu, ale żadnego "wzmocnienia" nie dawałem. Ale musisz być pewien, że masz krokwie równo położone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ja18 20.09.2011 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Jak powinna prawidłowo wyglądać konstrukcja pod podbitkę drewnianą prostopadła do ścian.Odległość od ściany do deski czołowej jest równa 70 cm.Grubość paneli zamierzam dać 15 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ralwing 21.09.2011 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 Jakie listwy startowe (J,H) stosuje sie do mocowania podbitki drewnianej o grubosci 9mm... Z czego one sa wykonane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts