Runner72 05.12.2009 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2009 Rozyczka1191, hmm domy budujemy podobne ale co do podbitki to możne kupić różną. Znajomi położyli sobie taką krótką z marketu o grub. 12 mm i wygląda podobnie. Ja chciałem dać po krokwiach a nie skrzynkową. Takie długie deski bardzo mi pasowały. Ponadto to chyba dobra cena mat., bo moja ekipa od dachu (choć nie dostała zlecenia na podbitkę) chwaliła ją i na następnych budynkach polecała kupować innym inwestorom tylko taką. A robocizna, to też kwestia regionu lub człowieka. U nas tyle biorą ekipy lub stolarze, domek ma około 100 mb okapu x 30 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ANSEXXX 05.12.2009 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2009 xxxx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arti.sa 06.12.2009 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 A czy ktoś produkuje PVC ciemy orzech?Miałem robić sosnową drewnianą ale przeraziłem się konserwacją za każdym razem trzeba by rusztowanie.A jak z promieniami słonecznymi i kolorem nic się nie dzieje? Jeszcze mam jedną zagwozdkę jak połaczyć narożnik w sys. skrzynkowym o róznych poziomach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzys_i_aga 17.12.2009 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 A czy ktoś produkuje PVC ciemy orzech? Miałem robić sosnową drewnianą ale przeraziłem się konserwacją za każdym razem trzeba by rusztowanie. A jak z promieniami słonecznymi i kolorem nic się nie dzieje? Jeszcze mam jedną zagwozdkę jak połaczyć narożnik w sys. skrzynkowym o róznych poziomach? To chyba nie widziałeś jak pięknie wygląda podbitka z PCV po dwóch latach na słoneczku jest ... zupełnie pokryta białym nalotem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reflexes 17.12.2009 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 To chyba nie widziałeś jak pięknie wygląda podbitka z PCV po dwóch latach na słoneczku jest ... zupełnie pokryta białym nalotem. Pozdrawiam Potwierdzam, mam dwie lukarny obrobione podbitką PCV i całą podbitkę też. Pod okapem dachu podbitka wygląda jakby była zamontowana wczoraj, na lukarnach (ten sam materiał) wygląda strasznie i do tego wypaczyła się od temperatury. W przyszłe lato planuje wymienić na drewnianą. Wisi to 2 lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszeq 17.12.2009 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 A czy ktoś produkuje PVC ciemy orzech? Miałem robić sosnową drewnianą ale przeraziłem się konserwacją za każdym razem trzeba by rusztowanie. A jak z promieniami słonecznymi i kolorem nic się nie dzieje? Jeszcze mam jedną zagwozdkę jak połaczyć narożnik w sys. skrzynkowym o róznych poziomach? To chyba nie widziałeś jak pięknie wygląda podbitka z PCV po dwóch latach na słoneczku jest ... zupełnie pokryta białym nalotem. Pozdrawiam Nie powiedziałeś jakiego producenta jest ta podbitka..? Dobra podbitka PCV, kosztuje więcej niż drewno na podbitkę, a dodatkowo zachowuje swój doskonały wygląd znacznie dłużej niż drewno i nie wymaga przy tym konserwacji. Biały nalot na podbitce to zwykłe wyblaknięcia, typowe dla taniej, komorowej podbitki PCV. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moni_veron 28.03.2010 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 Podsufitka sidingowa: http://www.gamrat.pl/image/Z2Z4L2dhbXJhdC9wbC9kZWZhdWx0X29waXN5LnYwLzY0LzEvMQ/168035022.jpg Długość wystających krokwi bede miał ok. 62 cm, czy muszę dawać 3 podpórki (tak jak na zdjęciu), czy mogą być 2 (na początku i na końcu)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszeq 28.03.2010 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 Przykręć trzy, przy dwóch istnieje ryzyko mało estetycznego uginania się podbitki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Endriuszka 28.03.2010 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 a ma ktos fotki jak to wygląda LIVE ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moni_veron 29.03.2010 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 Tutaj masz troszkę fotek:http://images.google.pl/images?hl=pl&q=podbitka%20zdjecia&lr=&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzys_i_aga 25.05.2010 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 Osobiście robię podbitkę i to z drewna. Jeśli podbitka to właśnie z drewna i nikt mnie nie przekona. Naprawdę nie jest to trudna "robota". Sam robię pierwszy raz a moja podbitka nie jest prosta. Dużo przycinania i to pod kątem. Fakt trzeba mieć (w moim przypadku rusztowanie) a na pewno piłę kątową a dobrze mieć tez stołową do cięcia pod kątem. Kilka fotek więcej info w moim dzienniku. http://www.fototube.pl/pix/img10/org/d41d8e636298970cb20d6013bb15921f.jpg http://www.fototube.pl/pix/img3/org/d41d8e16b36e1289b717a7bbe14c41c3.jpg http://www.fototube.pl/pix/img3/org/d41d8105e7595048d2ea760c12d844ce.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa_rk 24.07.2010 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2010 Nikt nie podał jakiego producenta zstosował podbitkę platikową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszeq 25.07.2010 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 Zdecydowanie polecam podbitki GAMRAT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 25.07.2010 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 ja mam pcv komorowy plastivan, ale raptem rok, na razie jest ok, ale pewnie za krótko żeby wyrokować o jakości, czyli polecać ani odradzać nie będę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mammamija 04.11.2010 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2010 Witam!Mam takie (chyba śmieszne) pytanie. Podbitkę wykonuje się po dociepleniu budynku, czy przed ociepleniem?Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzys_i_aga 05.11.2010 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2010 Oczywiście, że po ociepleniu chyba, że chcesz sobie robić mostek cieplny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość eciver 05.11.2010 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2010 (edytowane) --- Edytowane 12 Października 2015 przez eciver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leśmian 05.11.2010 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2010 A ja jestem zdesperowany i mam pytanie dotyczące podbitki Na stronie Grupy Wrocławskiej (Misie:)są podane nr-y tel. do fachowców od podbitki w okolicy Oławy-Jelcza Laskowic....tylko że są nieaktualne.... Możecie mi pomóc? Naprawdę mi zależy, aby zrobić to przed zimą.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LetkaK 31.01.2011 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Witam,czy ktoś ma podbitkę firmy Asko? Na wzorniku wygląda świetnie ale nie wiem jak się sprawdza w praktyce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasziolkowski 03.02.2011 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Witam! Mam takie (chyba śmieszne) pytanie. Podbitkę wykonuje się po dociepleniu budynku, czy przed ociepleniem? Pozdrawiam. Że tak głupio zapytam, a więc stelaż mocuję do muru przez warstwę ocieplenia długimi kołkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts