Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Podbitka

JKJ7

Recommended Posts

Rozyczka1191, hmm domy budujemy podobne 8) ale co do podbitki to możne kupić różną.

Znajomi położyli sobie taką krótką z marketu o grub. 12 mm i wygląda podobnie. Ja chciałem dać po krokwiach a nie skrzynkową. Takie długie deski bardzo mi pasowały. Ponadto to chyba dobra cena mat., bo moja ekipa od dachu (choć nie dostała zlecenia na podbitkę) chwaliła ją i na następnych budynkach polecała kupować innym inwestorom tylko taką.

A robocizna, to też kwestia regionu lub człowieka. U nas tyle biorą ekipy lub stolarze, domek ma około 100 mb okapu x 30 zł.

• Odpowiedzi 76
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A czy ktoś produkuje PVC ciemy orzech?

Miałem robić sosnową drewnianą ale przeraziłem się konserwacją za każdym razem trzeba by rusztowanie.

A jak z promieniami słonecznymi i kolorem nic się nie dzieje?

Jeszcze mam jedną zagwozdkę jak połaczyć narożnik w sys. skrzynkowym o róznych poziomach?

• 2 weeks później...

Miałem robić sosnową drewnianą ale przeraziłem się konserwacją za każdym razem trzeba by rusztowanie.

Jeszcze mam jedną zagwozdkę jak połaczyć narożnik w sys. skrzynkowym o róznych poziomach?

To chyba nie widziałeś jak pięknie wygląda podbitka z PCV po dwóch latach na słoneczku jest ... zupełnie pokryta białym nalotem. Pozdrawiam

To chyba nie widziałeś jak pięknie wygląda podbitka z PCV po dwóch latach na słoneczku jest ... zupełnie pokryta białym nalotem. Pozdrawiam
Potwierdzam, mam dwie lukarny obrobione podbitką PCV i całą podbitkę też. Pod okapem dachu podbitka wygląda jakby była zamontowana wczoraj, na lukarnach (ten sam materiał) wygląda strasznie i do tego wypaczyła się od temperatury. W przyszłe lato planuje wymienić na drewnianą. Wisi to 2 lata.

Nie powiedziałeś jakiego producenta jest ta podbitka..?

Dobra podbitka PCV, kosztuje więcej niż drewno na podbitkę, a dodatkowo zachowuje swój doskonały wygląd znacznie dłużej niż drewno i nie wymaga przy tym konserwacji. Biały nalot na podbitce to zwykłe wyblaknięcia, typowe dla taniej, komorowej podbitki PCV.

• 3 months później...
  • 1 month później...

Osobiście robię podbitkę i to z drewna. Jeśli podbitka to właśnie z drewna i nikt mnie nie przekona. Naprawdę nie jest to trudna "robota". Sam robię pierwszy raz a moja podbitka nie jest prosta. Dużo przycinania i to pod kątem. Fakt trzeba mieć (w moim przypadku rusztowanie) a na pewno piłę kątową a dobrze mieć tez stołową do cięcia pod kątem. Kilka fotek więcej info w moim dzienniku.

http://www.fototube.pl/pix/img10/org/d41d8e636298970cb20d6013bb15921f.jpg

http://www.fototube.pl/pix/img3/org/d41d8e16b36e1289b717a7bbe14c41c3.jpg

http://www.fototube.pl/pix/img3/org/d41d8105e7595048d2ea760c12d844ce.jpg

• 1 month później...
  • 3 months później...
A ja jestem zdesperowany i mam pytanie dotyczące podbitki :) Na stronie Grupy Wrocławskiej (Misie:)są podane nr-y tel. do fachowców od podbitki w okolicy Oławy-Jelcza Laskowic....tylko że są nieaktualne.... Możecie mi pomóc? Naprawdę mi zależy, aby zrobić to przed zimą....

• 2 months później...