Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

jaki kolor podlogi a mebli

antinous

Recommended Posts

Witam,bardzo podoba mi sie podloga drewniana z ciemnego debu,jaki kolor kanapy bylby najwlasciwszy?Zastanawialem sie nad ciemna skorzana sofa lecz obawiam sie ze bedzie za ciemno.Kolejne pytanie:na jednej (calej) scianie mam 6 okien,od podlogi do sufitu,bez jakiejkolwiek przeryw,jakim najlepszym rozwiazaniem bedzie udekorowanie ich?myslalem o zaluzjach pionowych ale bedzie jak w biuze,moze zwykle zaslony?Pozdrawiam

U mnie podłogi dąb rustikalny, czyli dość ciemny. Do tego kanapy skurzane jasno-żółte.

Okno tarasowe o wymiarach 3m na 2,5m na jednej ze ścian. Wiszą normalne karnisze rurkowe z pięknymi zakończeniami :wink: , na które żona zawiesiła piękne firany ecri (białe nie będą tu raczej pasować) no i jakieś tam zasłony nawiązujące brązem i jaśniejszymi pasami do podłogi, mebli i ścian (ściany też żólte -2 jaśniejsze i 2 ciemniejsze). U ciebie skoro nie ma przerwy, bo okna są do samego sufitu, to może jakieś karnisze podwieszane pod sufit?

Wydaje mi się, że żaluzje to rzeczywiście zbyt minimalistyczne udekorowanie.

hej.

To zależy jaki jest styl wnętrza i co w nim stoi. Jeżeli pokój jest urządzony minimalistycznie czyli niewiele prostych w formie mebli, brak dywanów i ogólnie tkanin to dobrze wyglądaja na oknach różnego rodzaju żaluzje i rolety.

Jeżeli masz szmaciane kanapy, obrusy, dywany itp zasłony z pawdziwego zdarzenia też będą pasowały. Ładne ;)

Można też - ale to raczej dla odważnych - zasłonić okna kwaiatami, zrobić prawie oranżerię. Za wiele sie wtedy nie zasłoni, za to będzie jak w palmiarni.

Można też zawiesić lekkie zasłony dające efekt mgiełki - takie ni to zasłona ni firana, lekkie i zwiewne, będą pieknie falowały, ale tez kiepsko zaslaniały.

W nowoczesnym wnetrzu mozna zamontowac takie przesuwane po podlodze i suficie panele z tkanin i traw - cos takiego teraz jest w ikei np.

Ja bym pilnowała jednego - żeby wpuścić jak najwięcej światła!