BettyM 18.02.2006 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2006 W naszym domku 140 m zaplanowany kondensacyjny Vaillant ecoTec 196/2 + VIH 120l, ale .... Viessmann 200 + 120l też biorę pod uwagę wszysko kwestia kaski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 23.02.2006 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 Ja się zastanawiam nad VAILLANT kocioł kondensacyjny 196-C150 lub VAILLANT TURBO MAX PLUS VU 202 + ZASOBNIK VIH 120 i właśnie nie wiem co wybrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alis31 25.02.2006 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2006 vaillant Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rysiu 25.03.2006 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2006 Zastanawiam się nad Immergas-em. Kosztuje brutto z zasobnikiem i pogodówką 6500, a Viessmann Vitopend 200 9000 brutto. (Vaillant ciut tańszy). Sprzedawca twierdzi, że to dobry kocioł, bebechy ma te same co droższe kotły ( w tym wymiennik) i nie ma sensu przepłacać. Jedyny kocioł który ma 5 lat! gwarancji. Co o tym sądzicie? Widzę że Immergas jest mało popularny, dlaczego? Czy to dlatego że włoski? Czy ktoś ma Immergasa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witcomic 25.03.2006 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2006 Ja planuje kociol kondensacyjny jednofunkcyjny z zasobnikiem. Bedzie to prawdopodobie Vaillant + zasobnik ACV Smart 100. Viessmann tez by wchodzil w gre, ale z tego co wiem to cena okolo 2000pln wyzsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzit 28.03.2006 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 Vaillant kondensacyjny z wbudowanym zasobnikiem warstwowym 100 l moc 21,6 kW. Cena około 14 tys za zestaw do dwóch obwodów (ogrzewanie podłogowe i grzejniki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
i_v_o 29.03.2006 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 A co sądzicie o Ferroli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej100 28.05.2006 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 Vaillant kondensat. Przy obecnej cenie (w moim przypadku propan) i ciaglych podwyzkach gazu mysle o dodatkowym alternatywnym piecu np.ekogroszek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motyczka 02.06.2006 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 Junkers dwufunkcyjny z zamkniętą komora spalania...zadecydowała możliwość powieszenia pieca w miejscu dla mnie wygodnym bez konieczności posiadania komina...użytkujemy go już od 3 lat sprawdza się bardzo dobrze...szczerze polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geezer 25.07.2006 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2006 6. w jakiej kwocie klient chce się zmieścić czyli czy może zaspokoić oczekiwania za przeznaczoną na ten cel kwotę i znając te odpowiedzi można zacząć rozmowę pozdrawiam Jak podasz górny limit w hurtowni to sprzedawca na 101% zaoferuje ci piec włanie za takie pienišdze (nawet jeli jest do kupienia gdzie indziej za 1000-2000 mniej Witamy w IV RP ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geezer 25.07.2006 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2006 Dołączam do 7% użytkowników kotła De Dietrich. ..... Bardzo .. ładny. Bardzo ISTOTNA cecha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bren 18.01.2007 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 a mój (VKK) Vaillancik sprawuje się bardzo dobrze a jak wasze po roku lub 2 użytkowania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 01.04.2007 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2007 od 6 lat beretta z zasobnikiem, wisząca, zamknieta komora spalania. działa ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 07.04.2007 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2007 planuje viessmann vitopend 222, dwufunk., wersja z zam. komora spalania, wiszacy wiec nie zabiera podlogi, ma zasobnik 50L i duza wydajnosc cwu (200l / 10min.) dla mnie ma ma jednak jeden mankament - troche za szeroki jest (60cm) a to troche koliduje z ukladem (okna / drzwi) mojej kotlowni, wiec musze pogadac z instalatorem i projektantem instalacji. pozd.Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
i_ska 19.04.2007 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Termet Mini Max Turbo + 120 l zasobnik, regulator pogodowy w cenie kotła, podzespoły nie odbiegające od zachodnich standardów, więc po co przepłacać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 19.04.2007 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 A ja zastanawiam się nad Brotje. Ktoś mi też polecał - ale czy to dobry wybór? Prawie wszyscy mówią tylko o Vaillancie, Vissmanie i czasami o Junkersie. Czy te piece są rzeczywiście najlepsze, czy się dobrze reklamują? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 19.04.2007 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 A ja zastanawiam się nad Brotje. Ktoś mi też polecał - ale czy to dobry wybór? Prawie wszyscy mówią tylko o Vaillancie, Vissmanie i czasami o Junkersie. Czy te piece są rzeczywiście najlepsze, czy się dobrze reklamują? to podobnie jak z samochodami, kazdy zna opla, vw czy renault, zna ich wady i zalety, zna ceny, dostepnosci i obsluge posprzedazowa .... no i zna innych uzytkownikow ale tez sa tacy co slyszeli o kims, kto jezdzi np ssang-yong czy czyms podobnie egzotycznym. taka egzotyka nie musi byc znaczaco gorsza, ale kazdy z nas w duchu zaklada, ze te firmy nie posiadaja zaplecza i doswiadczenia jakie maja potentaci. a to determinuje wybor .... pozd. Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrtini 01.05.2007 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2007 Witam serdecznie, Planuje zakup pieca ACV Prestige 24kW z wbudowanym zasobnikiem 54 l. Cena z instalacja (robocizna) i dodatkowe elementy kotłowni (komin, pompa cyrkulacji, zestaw bezp, mieszacz, pogodówka, czujnik pokojowy itp..) to ok 13 tys. brutto. Sam piec 8,5 brutto (z pogodówka). Czy ktoś ma doświadczenia z tym piecem? I czy ten piec da rade produkować CO i CWU w 160m2, 3 łazienki (ale 1 to tylko malutki wc)? Oczywiście sprzedawca jest na 100% że da radę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koks 01.05.2007 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2007 jednofunkcyjny, wiszący Buderus z zamkniętą komorą spalania i zasobnikiem 120l; mam nadzieję, że to dobry wybór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 01.05.2007 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2007 A ja wybrałem Broetje BBS 135l. Stojąca lodówka, kondensat, zamknięta komora spalania. A wbrem pozorom Broetje w Niemczech jest bardzo znany i ceniony, więc .. na pewno jeśli chodzi o piece i rozwiązania techniczne nie jest to ssang-yong Nie wszystko dobre co jest rozreklampowane. Widzieliście reklamę Audi, Bmw czy Mercedesa? Na reklamę trzeba wydawać dużo lub .. wcale. A poważnie to poczytałęm, posłychałem opinii innych, popatrzyłem co wybrali bardziej doświadczenie (i np. zamozniejsi ode mnie) i zdecydowałem się na Broetje. I nie zamierzam udowadniać, że jest lepszy od Vissmana czy Junkersa. Bo to jest udawadnianie która marka jest najlepsza: BMW, Audu czy Mercedes.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts