mrmrooz 12.10.2009 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 U mnie różnica temperatur pomiedzy wskazaniem programatora a termometrem wynosi około 1,5 - 2C. Po ustawieniu opcji "termostat" dostrzegam sterowanie temperaturą. Ustawiam ze chcę 24,5 i mam okolo 24,5 czyli na serio jakies 22,5C. Na ekranie C25 masz możliwość korekty wyświetlanej temperatury. Jeżeli uważasz, że regulator VRC430 pokazuje temperaturę w pomieszczeniu o 2 stopnie za wysoką - to ustaw na tym ekranie temperatura pokojowa jest '-2.0K' - i wtedy wyświetli ci zamiast 24,5 jak wyżej - 22,5. A i w tym roku (sezonie) też zacząłem z opcją termostat - bo na wiosnę miałem wrażenie że z opcją korekta trochę mi przegrzewał piec mieszkanie . Pozdrawiam Michał M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaKoz123 01.11.2009 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2009 U mnie jest zainstalowany Vitopend 100 jednofunkcyjny zintegrowany z zasobnikiem Vitocell 100, jedna z tańszych wersji Viessmanna. Do tego podłogówka w łazienkach i w holu, w pozostałych pomieszczeniach grzejniki Convector. Piec chodzi cicho i sprawnie, zajmuje mało miejsca. Cechuje go prostota i dobra sprawność. Po pierwszym sezonie grzewczym opłaty za ogrzewanie (bez ciepłej wody) w domku 110 m2 wyniosły mnie 1500 zł. Myślę, że jak zamontuje programator, to dzięki konwektorom zaoszczędzę dodatkowo 10%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 03.11.2009 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 Ferrolli Tantaqua N EL, stojący, z wbudowanym zasobnikiem c.w.u. http://www.ferroli.com.pl/product,206,TANTAQUA_N.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renalda 08.11.2009 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 Immergas Hercules - decyzja podjęta przy pomocy instalatora i znajomego sprzedawcy. Jest za wcześnie na jakieś poważniejsze spostrzeżenia bo mamy go od niedawna. Na razie wiem, że jest cichy - nie mamy jeszcze drzwi wewnętrznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdzisław258 28.12.2009 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 Ja ma od 7 lat JUNKERS do tego grzejniki convector i kanałówka. Wszystko hula jak powinno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 06.01.2010 01:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 DeDietrich MCR 24, Sterownik PT55, dodatkowy zegar sterujący, zasobnik BS2S (200L), czujniki temp. wody zasobnika i temp. zewnętrznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iowa81 12.02.2010 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 Witam:) ! Forumowicze mam pytanie do użytkowników kotłów gazowych. Obecnie stoje przed wyborem zakupu kotła kondensacyjnego do domu o powierzchni 100 kwadratowych. Po analizach,mój wybór został przy dwóch typach : 1) Junkers Cerapur Smart 14kW + zasobnik lub większy Cerapur dwufunkcyjny 2)Vaillant VCW pro 226/3 o mocy 7,6-19 kW Prosze o subiektywne oceny który,lepiej kupić, i dlaczego. Jak sie sprawuje taki typ koła wypowiadającemu sie forumowiczowi,z tej listy kotłów. Junkers czy Vaillant ???? Pozdrawiam i licze na pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hugo26 12.02.2010 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 Witam:) ! Forumowicze mam pytanie do użytkowników kotłów gazowych. Obecnie stoje przed wyborem zakupu kotła kondensacyjnego do domu o powierzchni 100 kwadratowych. Po analizach,mój wybór został przy dwóch typach : 1) Junkers Cerapur Smart 14kW + zasobnik lub większy Cerapur dwufunkcyjny 2)Vaillant VCW pro 226/3 o mocy 7,6-19 kW Prosze o subiektywne oceny który,lepiej kupić, i dlaczego. Jak sie sprawuje taki typ koła wypowiadającemu sie forumowiczowi,z tej listy kotłów. Junkers czy Vaillant ???? Pozdrawiam i licze na pomoc Junkers jest bardziej odpowiedno do takiego malego domku. Ma mniejszą moc, która jest i tak za duza, oraz zakres modulacji zaczyna się juz od 3 kW, powinien mniej zuzywac gazu poniewaz bedzie rzadziej taktowac. Ponadto jest niezawodny i niedrogi przeczytaj tutaj: http://forum.muratordom.pl/kociol-junkers-cerapur-smart-zsb-14-3c-w-praktyce,t175156.htm pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czester 1 23.03.2010 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 witam, czy ma ktos taki kocioł Vaillant VC ecoTEC plus 186/3-5, ktory wspołpracuje z solarami. czy w ogole moze współpracowac?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hugo26 23.03.2010 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 witam, czy ma ktos taki kocioł Vaillant VC ecoTEC plus 186/3-5, ktory wspołpracuje z solarami. czy w ogole moze współpracowac?? a dlaczego miałby nie wspołpracować z solarami? poszukaj na forum uzytkownikow tego pieca pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts