EdziaPa 25.11.2003 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2003 De Dietrich, kondensacyjny z zasobnikiem 130 l. Kosztował 9 tys, jestesmy bardzo zadowoleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafszul 30.11.2003 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2003 Mam Deditricha z zasobnikiem 110 l "lodówka" gaz z konsolą Diematic +pogodówka. Działa super, cichutki, bardzo intuicyjny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wlowik 30.11.2003 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2003 Ulrich. ( http://www.ulrich.com.pl ) model Wertich Oil WO11p, jednofunkcyjny, bez zasobnika, z zamkniętą komorą spalania.Dlatego, że jest olejowy, nie przewymiarowany, ma zamkniętą komorę spalania. Czy wiecie ile ogrzanego powietrza "wyciąga" wam z domu każdy piec z otwartą komorą spalania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafszul 02.12.2003 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2003 A czy wiecie że można zrobić porządną wentylację kotłowni (no chyba że piec wisi w kuchni lub łazience) i nic nie tracimy. Ja tak mam i jest dobrze. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wejlantf 07.12.2003 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2003 chyba wybiorę VSC ecoCOMPACT Vaillanta, drogi jak cholera, ale myślę, że na c.o. nie ma co oszczędzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 12.12.2003 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2003 Kociol "Ulrich" nie jest kotlem japonskim. Producent nazywa sie Kyong Dong i jest producentem koreanskim. Prosze zobaczyc pod http://www.boiler.co.kr Generalnym dystrybutorem kotlow Kyong Dong w Polsce jest warszawska firma Novoterm sprzedajaca je pod nazwa Ulrich, sugerujaca niemieckie pochodzenie kotla. Co dziwne, kotly te nie maja porzewidzianej prawem polskim tzw. tabliczki znamionowej informujacej m.in. o producencie. Nie maja gdyz zgodnie z certyfikatem UDT ( patrz http://www.ulrich.com.pl) kotly te sa produktem polskim. Dzieki temu nie podlegaja 35 % clu na towary koreanskie. Reasumujac jest to kociol koreansko(producent)-japonsko ?(technologia)- -niemiecko(nazwa)-polski(dokumenty UDT i dystrybutor) mowiac prosciej polski kocioj kosmopolita. Zlosliwi powiedzieliby Skladak-Kosmopolita. A firma Ulrich GmbH producent kotlow nie istnieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.12.2003 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2003 A co to wojna??Firma Urlich(polska) ma ceryyfikat na montaż kotłów i robi to przystosowując je do gazu jaki jest u nas i sprzedaje te kotły pod swoiminazwamyFSO też produkowało fiata po odebraniu licencji jako FSO 125Firma Danfoss naklejała swoje barwy na licznikach ciepłafirmy Kamstrup i sprzedawała je pod swoją markąW reklamie Urlich jest :"Japońskie technologie ogrzewania"i nic o "japońskich " kotłachFakt - kotły firmy Kyong Dong są do złudzenia podobne do tych z firmyUrlich tyle ,że występują pod innymi nazwamiRozglądam się za w miarę dobrym i nie drogim kotłem wraz z podgrzewaczem wody. Złoty zestaw Urlich wchodzi w te kalkulacjePoruwnując parametry i to co wchodzi w skład zestawu to nie odstaje onod "niemieckich" kotłów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.12.2003 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2003 użytkowałem 7lat berette idra 24kw ,dwufunkcyjna (200mkw.) dawała radę ,bez awarii. dom sprzedałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pikumar97 15.12.2003 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2003 Kociołek kondensacyjny Junkers Cerapur 7-25KW jeszcze nie zamontowany za 4200 brutto. Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.12.2003 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2003 Buderus Classic z zasobnikiem 120l 24KW+ pogodówka+ sterownik Całość za 6800PLN. pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skrysztofik 17.12.2003 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2003 Kupiłem właśnie jednofunkcyjny kondensacyjny kocioł firmy De Ditrich typ Domoligt DML 18 kw zasobnikiem 130 litrów + pogodówka+sterownik za 6900pln z vat. Mam nadzieję że to dobry wybórpozdrawiam Staszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur_071 07.01.2004 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2004 Piec wiszący Termet UniCo 22kW + zasobnik na CWU 120 litrów.Mam go ponad 2 lata i jest bardzo w porządku.Automatyka pokojowa Euroster, koszt całości poniżej 3000 PLNPalnik włoski, pompa Willo, automatyka Honeywell, to samo co w innych piecach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m_arek 09.01.2004 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2004 Viessmann Vitopend,dwufunkcyjny,10,5-24 kW,działa drugi sezon.Na razie bez problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kastel 01.02.2004 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2004 używam obecnie modelu micra i jestem z niego bardzo zadowolony... chwalił go też serwisant (serwisuje różne marki pieców) mówiąc że nie ma z nimi nic do roboty. a więc niezawodność, oraz co najważniejsze jest ekonomiczny w eksploatacji, cichy, ma małe gabaryty.. w przyszłości realizując planowaną inwestycję najprawdopodobniej również zdam się na tą markę. mimo wszystko z chęcią zobaczyłbym opinię innych użytkowników hermann'ów... jeśli są tacy na forum, to jakie są wasze zdania na temat tych pieców... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DLPOAKS 01.02.2004 23:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2004 VIESSMAN VITODENS 222 Z MODUŁEM OBSŁUGOWYM COMFORTROL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jureksx 09.02.2004 23:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2004 niestety nie ma w opcji WOLF z c.w.u jednofunkcyjny - automatyka wew/pogodowo - obsluguje 3 niezalezne obiegi wew domu JESTEM bardzo zadowolony - zawdzieczam to dobrej konsultacji z hydraulikiem ktory przedstawil mi ten piece w jako wariant do wyboru z tuzami ktorzy sa tu wymienieni - a sa drozsi przy takich samych opcjach o drobne 30 % polecam Zgadzam sie z Toba ze jest to najlepszy kociol na rynku. ma tylko za malo reklamy, ale jak ktos chce placic za reklame nie jakosc to moze sobie kupic to co dzis reklamowalo w telewizorze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
empi 10.02.2004 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2004 Zeus Victrix - kondensacyjny dwufunkcyjny z zasobnikiem 54 l. 5650 zł w tym pogodówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marbah 14.03.2004 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2004 Mam De Dietricha Domolight 3-18 LP + oryginalny zasobnik 130l oraz konsolę Diematic3. Jako za zestaw zapłaciłem 5900 zł (05.2003).Pogodówka pracuje rewelacyjnie. Ciepłej wody dla 5 osób wystarcza.Zasobnik dogrzewa się w ciągu ok. 10 min do od 25 - 45 st.Modujacja niespotykana od 4kW i cżęsto widzę tą wartość na wyświetlaczu. W lecie zużycie gazu na ciepłą wodę 1,4 -1,5 m2. Zime ocemie po sezonie.Do chwili obecnej dwa razy trzeba było zresetowć kocioł - wszedł w stan "error", co wykonuje się bez żadnej pomocy serwisu. Analizowałem Vaillandy, Junkersy myślę, że De Dietrich ma najbardziej zaawansowaną elektronike. PozdrMarbah Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rys1719499428 14.03.2004 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2004 Ja po długich analizach zdecydowałem się na kocił firmy Brotje.Działa piąty sezon bez jednego zatrzymania.Kocioł jest na gaz ziemny, ma moc 34 kW i zasobnik na wodę 150 l.W lecie zużywa od 1,5 do 2 m3 gazu na podgrzewanie wody użytkowj dla 5 osobowej rodziny. Układy automatyki działają bez zarzutu podobnie jak siłowniki (mam wydzielone dwa obwody grzewcze) i pompy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 16.03.2004 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2004 nie mam jeszcze doświadczenia, bo piec dopiero zaliczkowałam.do ogrzania mam 105m2 w parterze, wyłącznie ogrzewanie podłogowe.po długich bataliach z hurtowniami zdecydowałam się na buderus classic + zasobnik 120 l (czy wybór był słuszny czas pokaże). dlaczego budersu:- sporządzili najbardziej rzetelną i szczegółową wycenę całości c.o.- cena nie zwaliła mnie z nóg- informacje użytkowników tej marki były pozytywne- moduł pogodowy nie był tak strasznie drogi, jak w przypadku innych, znanych marek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts