mozetakamozenie 07.05.2007 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 Wolf kondensacyjny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Galain 21.06.2007 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 Ja zamierzam kupic kociol kondensacyjny Wolf'a ok. 40Wat'ow. Ciekawa jestem opinii innych urzytkownikow takiego rozwiazania. Pozdrawiam, G. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czandra 01.07.2007 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 My chcemy kupić jednofunkcyjny piec kondensacyjny Eco Therm Kompakt firmy Brotje. Nasz znajomy prowadzi sprzedaż produktów tej firmy i gorąco poleca. Może ktoś już użytkuje ten sprzęt i może coś o nim powiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bren 05.11.2007 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 fajny temat więc podciagam w górę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 05.11.2007 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 a ja planowalem (glosowalem) viessmanna, a nieplanowalem (kupilem) vaillanta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
subzer0 12.11.2007 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 Witam, ja również mam dylemat potrzebuję kocioł średniej mocy 70 kW do firmy i zastanawiam się nad dwoma kotłami stojącymi, jednofunkcyjnymi (żeliwnymi) - De Dietrich DTG 230-9SS 72 kW konsola Diematic-m 3 lub Buderus G334 X 71 kW z konsolą Logamatic R 2107M SO.Czy mógłby ktoś z forumowiczów mi ułatwić wybór i doradzić, który kocioł wybrać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa7506 16.11.2007 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 A ja mam dylemat a nawet dwa Beretta lub Vaillant a na dodatek myslalam o zamkniętej komorze spalania (nie kondensat tylko turbo) ale hydraulik wyjasnił, że do komina trzeba bedzie zamontować jakiś osprzęt i koszty dodatkowe przy takim piecu to ok. 1600-1800zł. Czy ktoś mądry jest w stanie wyjaśnić praktyczne korzysci z posuadania pieca z zamkniętą komorą spalania (pomijam fakt poboru powietrza z zewnątrz) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kruz23 25.11.2007 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 Witam wszystkich. Ja mam piec Saunier Duval ISOMAX Condens F35.Piec narazie chodzi prawie dwa tygodnie i jest OK, zobacze jak przyjdzie rachunek za gaz co wtedy będzie, narazie nie oszczedzam i grzeje normalnie ale zaczne dogrzewac kominkiem i wtedy pewnie zuzycie spadnie. Co do pieca tojest spoko miał wszystko w zestawie tj. pokojowe czujniki oraz pogodowe bez zadnych dopłat, analizowałem piece De ditricha lub Junkersa ale wybrałem Sauniera a toze względu na cene około 7500PLN do w/w pieców trzeba było by doliczyc około 1000zł lub 1500 i dla tego wybrałem SAUNIERA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha. 28.11.2007 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 Widzę ze większosc z Was ma piec jednofunkcyjny z zasobnikiem, a mój narzeczony uparł się na piec dwufunkcyjny bo tańszy i mniej miejsca zajmuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 28.11.2007 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 Buderus Logomax GB 112 - 1 funkcyjnyzasobnik 200l, ale spokojnie mógłby być mniejszy. Zestaw godny polecenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jrrzy 29.11.2007 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2007 Wolf centrala kondensacyjna CGS 24/200.Te 200 jest trochę mylące,zasobnik jest 90 l.warstwowy i daje komfort użytkowania ciepłej wody taki jak 200 l.wolnostojący a podgrzanie 90 l jest niewątpliwie mniej energochłonne niż 200 l.Wyboru dokonałem na podstawie opinii na forum oraz sugestii niezależnych sprzedawców.Z wyboru jestem zadowolony.Zużycie GZ 50 podałem w dziale wymiana doświadczeń.Jeszcze a propos wyboru: jednofunkcyjny czy dwufunkcyjny-jeśli ktoś ma kominek z płaszczem wodnym i traktuje go jako główne lub równorzędne względem pieca gazowego żródło ciepła to jednofunkcyjny z wolnostojącym zasobnikiem,w innym przypadku dwufunkcyjny wydaje się bardziej optymalnym rozwiązaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yatza 01.12.2007 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2007 Jaki gazowy piec co/cwu kupiłe(a)m/zamierzm kupić i dlaczego ? miło widziane info i opinie : - z asobnikiem czy bez, - stojący czy wiszący, - kondensacyjny czy nie, - z zamkniętą komorą czy otwartą, Czym kierujesz się przy wyborze ? CZ. Vaillant (na 80%), lub DeDietrich (20% szans). Ten sam sklep i instalatorzy, ale: - Vaillant droższy - De Dietrich tanśzy, ale z gorszym serwisem (dlatego wachanie) Technika: - raczej dwufunkcyjny, ale z małym zasobnikiem - na pewno zamknięta komora, na 90% kondensat - wiszący Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
..MD.. 01.12.2007 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2007 - De Dietrich Elidens - Viessmann vitodens 333 - inny , chyba będę rzucał kostką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 02.12.2007 00:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2007 Będzie Ferroli Domicompact, 2-funkcyjny, kondensacyjny. Ze względu na niską cenę w porównaniu z innymi kondesatami. Znajomu instalator ocenia tę firmę jako niezbyt drogą, ale bezawaryjną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VPS 02.12.2007 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2007 Długo zastanawiałem się jakiej firmy i jaki kocioł zamontować u siebie Żartuję oczywiście będzie Vaillant VSC ecoCOMPACT 196 - C150 plus regulator pogodowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sinesium 10.03.2008 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 kondensacyjny Immergas Zeus Victrix 20 z pogodówką- wymiennik stalowy (a nie z jakiegos tam patentu aluminium krzemionkowego)- bardzo duzy zakres modulacji mocy od 4 do 20 kW- dosyc cicha praca (wisi w lazience)- dwufunkcyjny- wbudowany zasobnik 54L- funkcja przeplywowego ogrzewania cwu po wyproznieniu zbiornika- funcja Guardium Magnum zwiekszajaca wydatek cwu (szybsze napelnianie wanny ciepla woda)- w cenie pogodowka oraz sterownik pokojowy kablowy- 5 lat gwarancji- dosyc dobry i powszechny serwis wady:- uciekl mi azot z przeponowego (ale mi fachura uzupelnil w ramach gwarancji - z reszta samemu mozna bylo to zrobic zwykla mala sprezarka [ napelnienie powietrzem pod cisnieniem do 3 atmosfer ])- koszt rocznego przegladu gwarancyjnego 200 zł (z obowiazkowa analiza spali)- troche ograniczony system sterowania: dwa tryby temperaturowe na sterowniku pokojowym: temp komfort i temp. noc.- ustawianie zmian temperatury co pół godziny (nie da sie ustawic, by np: o 13:13 zaczal grzanie - zmiany odbywaja sie co pol godz. poczawszy od 00:00) - ale mozna sie przyzwyczaic Moja ocena: 4+ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bar_kam 20.03.2008 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 A czy ktoś ma "lodówkę" De Dietrich DTG 1305/1306 ???W sklepie zaproponowano mi te piece w cenie 7,2-7,5 tys.zł. Co sądzicie o tym piecu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bar_kam 03.04.2008 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 A może "lodówka" De Dietricha ECODENS?? Czy ktoś miał doświadczenia z tym "sprzętem"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yatza 03.04.2008 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 Jaki gazowy piec co/cwu kupiłe(a)m/zamierzm kupić i dlaczego ? miło widziane info i opinie : - z asobnikiem czy bez, - stojący czy wiszący, - kondensacyjny czy nie, - z zamkniętą komorą czy otwartą, Czym kierujesz się przy wyborze ? CZ. Vaillant (na 80%), lub DeDietrich (20% szans). Ten sam sklep i instalatorzy, ale: - Vaillant droższy - De Dietrich tanśzy, ale z gorszym serwisem (dlatego wachanie) Technika: - raczej dwufunkcyjny, ale z małym zasobnikiem - na pewno zamknięta komora, na 90% kondensat - wiszący Bach! Kupione. Stanęło na jednofunkcyjnym kotle kondensacyjnym De Dietrich MCR24 6,3-25,3kW (http://www.dedietrich.com.pl/07_08/1/12.htm) z pogodówką De Dietricha Easymatic i innymi czujkami, płytkami potrzebnymi do wpięcia w kotłowni. Do tego potem dokupię potem polski zasobnik 120l, Galmet albo Biawar. Kocioł kupiony w internecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaskul 28.07.2008 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 czy do kotła jednofunkcyjnego np Vaillant zakładać oryginalny zbiornik na wodę?? czy dużo tańszy: http://www.allegro.pl/item404339512_bojler_100l_z_podwojna_wezownica_galmet_od_ss.html sprzedawca mówi ze lepiej mieć wszystko jednej firmy ze wszystkie podłaczenia pasują ze wszystko działą bez przeróbek ale .... koszty czy można zaoszczędzić w ten sposób aby kupić sam piec i taki zbiornik osobno co trzeba by jeszcze dokupić aby to razem współgrało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts