szady 21.09.2007 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2007 Mam problem. Stan surowy w lipcu, nakryłem w sierpniu. Czy tynkować teraz (w październiku) czy czekać do wiosny. Dom jest z belitu murowany tradycyjnie, a tynki będą cementowo-wapienne. Proszę o opinie.... Chodzi o to czy nie za wcześnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 21.09.2007 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2007 a instalacje kiedy zamierzasz zrobić? elektryczność przede wszystkim pomyśl też o oknach - chyba, że zamierzasz z tym wszystkim poczekać do wiosny. ( u mnie tak było: stan surowy otwarty - przeczekaliśmy zimę i od wiosny: elektryka, okna, tynki, posadzki w czasie między jeszcze inne instalacje) ale specjalnych przeciwskazań (chyba że finansowe ) nie ma - chociaż jest dużo zwolenników sezonowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 21.09.2007 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2007 Ja tynkuję... miałam dokładnie jak Ty czyli stan surowy otwarty lipiec/sierpień, zamknęliśmy oknami i drzwiami tydzień temu,...... teraz robią się instalacje , w październiku będą tynki i to chyba koniec .... poczekamy z resztą do wiosny bo nie pasuje mi extra jeździć zimą codziennie 10km w jedną stronę i pieca doglądać . Pozdrawiam, smoczyca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szady 21.09.2007 19:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2007 Dzięki za opinię. Nie ma problemów z kasą ale chodzi właśnie o to sezonowanie. Mówi się o pracy budynku, osiadaniu itd. Instalacje przyszłym tygodniu zaczynam, okna mam na październik. Jakbym się "spiał" to tynki w II połowie października. Chciałem w przyszłym roku jakoś zamieszkać. Nie wiem czy zdążę jak tynki zrobię w marcu-kwietniu. One też pewnie muszą trochę postać zanim podłogi, płytki etc. Echhh ... te decyzje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d5620s 21.09.2007 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2007 tynkuj-tak naprawdę to dopiero po dwóch latach widac efekty osiadania budynku:) wiec się nie przejmuj-bo jak ma popekać ti i tak popęka. Kilkumiesieczny postój niewiele pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts