novi_ana 25.09.2007 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 w łazience mam taki sam gres na podłodze i na ścianie, głównie płyty 40x60, do tego 10x10 plus dekorki 10x10 bez małej ścianki z dekorkami byłoby źle, mdło fakt, że "fachowcy" bardzo narzekali, że na ścianie gres, a nie cienkie płytki.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
juka11 25.09.2007 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 Ja mam na scianach gres podłogowy, zreszta ten sam co na podłodze, tylko ze na scianach 30x60, a na podlodze 45x45. Wyglada fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturo1960 25.09.2007 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 ja też mam gres na ścianie 60x60 ,wygląda b.ładnie lepiej niz płytki 10x10 które miałem wczesniej no ale to zalezy oczywiście od mebli ,do jednych pasuja do innych mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tula 26.09.2007 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 Ta sama płytka na podłodze i na ścianie to dobry pomysł.Oczywiście, jeśli kuchnia nie ma być " bardzo wiejska "Weż tylko pod uwagę, że cena kładzenia, cięcia gresu jest nieco wyższa. Gres jest również trochę grubszy. Gres plus klej zrobią małą póleczkę.Zastanów się więc wpierw, jak wykończysz ten uskok.Może warto w obszarze gresu zbić tynk, by uskok nie był tak widoczny.Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 26.09.2007 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 Ja sie zglaszam jako posiadaczka plytek podlogowych na scianie. Na calym parterze mam rozowawo-szary gres polerowany, w otwartej kuchni na scianie tez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mozajka 27.09.2007 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 Ja na ścianie w mieszkaniu mam te płytki z "kurkami" o których pisałaś na poczatku. Problem z chropowatościa dotyczy tylko płytek z dekorami. Inne są gładkie i szmatka sie ich nie czepia. Kiedy je kładlismy byłam jeszcze zupełną ignorantką jesli chodzi o ocenę jakości, szkliwienie- bądź nie, impregnację fug itd., wiec wybór był przypadkowy. Nie zauważyłam jednak szczególnych trudności w pielęgnacji płytek. Dekory przecieram szmatką do szkła, albo papierowym recznikiem i jest ok. Trzeba jednak przyznać, że mam ich tylko kilka i nie myję ich zbyt często Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basiaw 27.09.2007 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 Ja na ścianie w mieszkaniu mam te płytki z "kurkami" o których pisałaś na poczatku. Problem z chropowatościa dotyczy tylko płytek z dekorami. Inne są gładkie i szmatka sie ich nie czepia. Kiedy je kładlismy byłam jeszcze zupełną ignorantką jesli chodzi o ocenę jakości, szkliwienie- bądź nie, impregnację fug itd., wiec wybór był przypadkowy. Nie zauważyłam jednak szczególnych trudności w pielęgnacji płytek. Dekory przecieram szmatką do szkła, albo papierowym recznikiem i jest ok. Trzeba jednak przyznać, że mam ich tylko kilka i nie myję ich zbyt często Dzięki za informacje. Może przyda się komuś, kto jeszcze stoi przed wyborem plytek na ścianę. Ja niestety nie mogłam znaleźć na ekspozycjach tych płytek, wysyłkowo zamówiłam same dekory i jakość glazury czy wręcz jej brak wokół kurek mocno mnie zniechęcił, dlatego porzuciłam ten plan, ale dobrze wiedzieć, że płytki bez dekorów są normalnie szkliwione. pozdrawiam Basia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PavvelB 07.02.2008 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 Mam pytanie. Czy ktoś z Was ma ściany wykończone gresem? Czy można prosić o zdjęcia? Na opakowaniach w markecie jest informacja że gres przeznaczony jest na podłogi lub ściany. Zastanawiamy się z żona jak to może wyglądać np w przedpokoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annja 07.02.2008 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 U nas ten sam gres polerowany co na podłodze będzie na ścianie w kuchni ponad blatem. Z tego co wiem, nie ma żadnych przeciwskazań żeby kłaść taki gres na ścianie, a wygląda ładnie. Swoich zdjęć nie mam bo kleić będziemy dopiero początkiem marca ale z tego co pamiętam to chyba Ew-ka ma taki gres na ścianie w kuchni i pokazywała go na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 07.02.2008 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 Ja mam gres polerowany na ścianie http://images29.fotosik.pl/147/aafa73abcc0b57d3med.jpg Na podłodze jest gres z tej samej kolekcji, tylko nie polerowany, a z wykończeniem satynowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majcia 07.02.2008 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 Moja przyjaciółka ma ten sam gres 50x50 na podłodze i ścianie. Wyglada super i nic sie nie dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 07.02.2008 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 Ten sam gres polerowany mamy na podłodze i ścianach w pralni i w gabinecie stom. ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PavvelB 08.02.2008 05:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 Dzięki za odpowiedzi kubaimycha można prosić o jakieś zdjęcie większej powierzchni ściany z tym gresem? Zaglądnąłem do Waszego albumu zmagań na onecie ale chyba akurat zdjęć z pralni ani gabinetu tam nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dawidowski 20.10.2010 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2010 Znalazłem piękny gres, który pasowałby mi na ścianę. Nie mogę znaleźć podobnych płytek ściennych. Czy gres można położyć na ściany, czy nadaje się tylko na podłogi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 20.10.2010 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2010 Oczywiście, ze można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 20.10.2010 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2010 Też mamy go na ścianach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LeoAureus 20.10.2010 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2010 Też mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 21.10.2010 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2010 Tylko fachowcy mogą narzekać, że twardy i ciężko w nim wiercić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrufka 21.10.2010 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2010 Można !!!!Osobiście nie posiadam :(ale Znajomi mają w ten sposób zrobioną taką wielką ścianę na dwie kondygnacje. Wygląda bosssssko !!!! Mają specyficzny sposób montażu , bo płytki są wielkoformatowe (chyba 90x60 albo cuś) tak więc nie tylko są przyklejone ale mają takie okrągłe stalowe jakby nity, umieszczone w miejscu styku narożników i przytrzymujące te płytki dodatkowo. Efekt wizualny też jest moim zdaniem super, jeżeli komuś odpowiada taka z lekka loftowa, industrialna stylizacja..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts