Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

FARBA tablicowa, farby do rysowania kredą

ooliwka

Recommended Posts

Dziś rano oglądałam DEKORATORNIE

Prowadzące użyły na małej części ściany farbę która po wyschnięciu zachowuje się jak tablica szkolna można na niej pisać kredą

Czy ktoś coś podobnego używał??

Jak to wygląda potem ze zmywaniem

Ile kosztuje taka farba?

A tu link do zdjęć z tego odcinka

http://www.dekoratorniatv.pl/odcinek_103.html

• Odpowiedzi 50
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kiedyś była dostępna farba ftalowa, czarny mat z oznaczeniem że do tablic. Używałem głównie do innych celów, ale mam w warsztacie kilka płyt paździerzowych nią pomalowanych, które służą do pisania - rysowania kredą. Ściera się mokrą szmatą lub gąbką bez problemu. Bardzo gładkie powierzchnie można pokryć lakierem samochodowym czarny-mat, efekt wizualny jeszcze lepszy, wytrzymałość również.

Można też łatwo zmatowić dowolny czarny lakier talkiem, zrobi się nieco jaśniejszy, ale jako tablica działa doskonale.

W Liroju jest farba po której mozna rysować (tak powiedzieli sprzedawcy) Nazywa sie Power Point 2.5 l = 67 zł w kilkunastu kolorach.(chyba 15)

ta, o której ja piszę, to jest co innego. Wyraźnie było napisane farba tablicowa i były tylko dwa kolory...

Chyba wiem, o co Ci chodzi. W małych buteleczkach taka specjalna farba, dająca efekt tablicy do pisania kredą.

Za diabła nie moge znaleźć namiarów co to za farba, ale jeszcze poszukam.

Pozdrawiam

zielony_listek

No bo przecież rysować możemy po większości farb ale co ze ścieraniem? Jakoś sobie nie wyobrażam że jadę po ścianie mokrą gąbką

No to cieniutką masz wyobraźnię :lol: Ja mam w całym domu farbę Dekorala - Akrotix i regularnie szorujemy sciany 8)

Nie wyobrażam sobie życia bez tej farby na ścianach. Tymbardziej przy dwójce dzieci, z czego młodsze (2,5roku) ma właśnie szalone pomysły malowania po ścianach. Zmywaliśmy już pisanki flamastrowe, ołówek, kredki, farbki, więc przy tym kreda to najmniejszy problem.

• 2 years później...
Witam,

Czy ktoś może ma doświadczenia ze stosowaniem farby tablicowej na ścianę, a dokładniej na jej większą powierzchnię?

Ciekawa jestem czy spotkaliście się z farbą tablicową w kolorze szarym ? :)

Tutaj mozna co nieco na ten temat poczytac.... http://fotoforum.gazeta.pl/72,2,35,88874877,93097872,0,2.html?v=2

• 1 month później...
No bo przecież rysować możemy po większości farb ale co ze ścieraniem? Jakoś sobie nie wyobrażam że jadę po ścianie mokrą gąbką

No to cieniutką masz wyobraźnię :lol: Ja mam w całym domu farbę Dekorala - Akrotix i regularnie szorujemy sciany 8)

Nie wyobrażam sobie życia bez tej farby na ścianach. Tymbardziej przy dwójce dzieci, z czego młodsze (2,5roku) ma właśnie szalone pomysły malowania po ścianach. Zmywaliśmy już pisanki flamastrowe, ołówek, kredki, farbki, więc przy tym kreda to najmniejszy problem.

Szrujecie i nic się nie dzieje? nie odbarwia? nie wyświeca ? szorowane miejsca mają taką samą strukturę jak ściany nie szorowane ?