ooliwka 22.09.2007 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2007 Dziś rano oglądałam DEKORATORNIE Prowadzące użyły na małej części ściany farbę która po wyschnięciu zachowuje się jak tablica szkolna można na niej pisać kredą Czy ktoś coś podobnego używał??Jak to wygląda potem ze zmywaniemIle kosztuje taka farba? A tu link do zdjęć z tego odcinka http://www.dekoratorniatv.pl/odcinek_103.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markdottir 22.09.2007 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2007 widziałam farbę tablicową w gazetce "liroja". zieloną i czarną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tokas 22.09.2007 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2007 W Liroju jest farba po której mozna rysować (tak powiedzieli sprzedawcy) Nazywa sie Power Point 2.5 l = 67 zł w kilkunastu kolorach.(chyba 15) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ooliwka 23.09.2007 07:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2007 Wiec jest trochę bardziej popularna niż myślałam Ale teraz mnie interesuje jak wygląda rysowanie No bo przecież rysować możemy po większości farb ale co ze ścieraniem? Jakoś sobie nie wyobrażam że jadę po ścianie mokrą gąbką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NJerzy 23.09.2007 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2007 Kiedyś była dostępna farba ftalowa, czarny mat z oznaczeniem że do tablic. Używałem głównie do innych celów, ale mam w warsztacie kilka płyt paździerzowych nią pomalowanych, które służą do pisania - rysowania kredą. Ściera się mokrą szmatą lub gąbką bez problemu. Bardzo gładkie powierzchnie można pokryć lakierem samochodowym czarny-mat, efekt wizualny jeszcze lepszy, wytrzymałość również. Można też łatwo zmatowić dowolny czarny lakier talkiem, zrobi się nieco jaśniejszy, ale jako tablica działa doskonale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markdottir 24.09.2007 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2007 W Liroju jest farba po której mozna rysować (tak powiedzieli sprzedawcy) Nazywa sie Power Point 2.5 l = 67 zł w kilkunastu kolorach.(chyba 15) ta, o której ja piszę, to jest co innego. Wyraźnie było napisane farba tablicowa i były tylko dwa kolory... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielony_listek 24.09.2007 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2007 W Liroju jest farba po której mozna rysować (tak powiedzieli sprzedawcy) Nazywa sie Power Point 2.5 l = 67 zł w kilkunastu kolorach.(chyba 15) ta, o której ja piszę, to jest co innego. Wyraźnie było napisane farba tablicowa i były tylko dwa kolory... Chyba wiem, o co Ci chodzi. W małych buteleczkach taka specjalna farba, dająca efekt tablicy do pisania kredą. Za diabła nie moge znaleźć namiarów co to za farba, ale jeszcze poszukam. Pozdrawiam zielony_listek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KozAnka 24.09.2007 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2007 Moze taka:http://www.bmcolor.com.pl/images/cms/1271/307_l(1).gifhttp://www.bmcolor.com.pl/strona.php?18008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piąty 25.09.2007 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 No bo przecież rysować możemy po większości farb ale co ze ścieraniem? Jakoś sobie nie wyobrażam że jadę po ścianie mokrą gąbką No to cieniutką masz wyobraźnię Ja mam w całym domu farbę Dekorala - Akrotix i regularnie szorujemy sciany Nie wyobrażam sobie życia bez tej farby na ścianach. Tymbardziej przy dwójce dzieci, z czego młodsze (2,5roku) ma właśnie szalone pomysły malowania po ścianach. Zmywaliśmy już pisanki flamastrowe, ołówek, kredki, farbki, więc przy tym kreda to najmniejszy problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marhaba 27.09.2007 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 Chyba flugger ma cos takiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ooliwka 28.09.2007 14:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 dzieki za wszystkie odpowiedzi wymaluje sobie fragment ściany w kuchni i bede pisac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qq 28.09.2007 23:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 Znalazłam jeszcze lepszą!Tablicowo-magnetyczna Creall.Niedroga stosunkowo.http://www.sklep.educarium.pl/educarium.php?section=1&kategoria=6&p=0&subkategoria=99&produkt=2816 http://www.sklep.educarium.pl/pliki/2816-0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janii 26.11.2009 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 Witam, Czy ktoś może ma doświadczenia ze stosowaniem farby tablicowej na ścianę, a dokładniej na jej większą powierzchnię? Ciekawa jestem czy spotkaliście się z farbą tablicową w kolorze szarym ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fennel 26.11.2009 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 Witam, Czy ktoś może ma doświadczenia ze stosowaniem farby tablicowej na ścianę, a dokładniej na jej większą powierzchnię? Ciekawa jestem czy spotkaliście się z farbą tablicową w kolorze szarym ? Tutaj mozna co nieco na ten temat poczytac.... http://fotoforum.gazeta.pl/72,2,35,88874877,93097872,0,2.html?v=2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
babeczkaa 26.11.2009 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 i tutajhttp://www.domosfera.pl/wnetrza/1,93225,5471681,Domowa_tablica.html pozdrawiambabeczkaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janii 26.11.2009 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 Babeczka, w swoim artykule wspominasz nazwę farby do drewna i metalu. A czy można nią także malować ściany? Bardzo zależy mi na szarym kolorze A żeby zrobić szary kolor to wystarczy biała farba tablicowa - ktokolwiek widział, ktokolwiek wie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 27.11.2009 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2009 Farba tablicowa, to jeśli dobrze pamiętam to była zwykła farba z dodatkiem talku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ohm30 30.12.2009 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 Temat widzę zapomniany, ale ja na gwałt szukam farby tablicowej lub naklejek tablicowych Moje dzieci uwielbiają mazać po ścianach, więc niech już to robią na jednej Będę wdzieczna za wskazanie dokładnej firmy która ma w swojej ofercie takie cuś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 30.12.2009 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 http://www.otopr.pl/pr/tablica-farba-malowana-,art,7568.html np. ta. Wystarczy, ze wybierzesz się do sklepu z farbami, tam pokazą ci też inne takie farby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rataj75 30.12.2009 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 No bo przecież rysować możemy po większości farb ale co ze ścieraniem? Jakoś sobie nie wyobrażam że jadę po ścianie mokrą gąbką No to cieniutką masz wyobraźnię Ja mam w całym domu farbę Dekorala - Akrotix i regularnie szorujemy sciany Nie wyobrażam sobie życia bez tej farby na ścianach. Tymbardziej przy dwójce dzieci, z czego młodsze (2,5roku) ma właśnie szalone pomysły malowania po ścianach. Zmywaliśmy już pisanki flamastrowe, ołówek, kredki, farbki, więc przy tym kreda to najmniejszy problem. Szrujecie i nic się nie dzieje? nie odbarwia? nie wyświeca ? szorowane miejsca mają taką samą strukturę jak ściany nie szorowane ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts