ohm30 30.12.2009 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 a może ktoś ma już taką u siebie i chciałby się pochwalić, pokazać ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ooliwka 27.02.2010 14:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 Temat widzę zapomniany, ale ja na gwałt szukam farby tablicowej lub naklejek tablicowych Moje dzieci uwielbiają mazać po ścianach, więc niech już to robią na jednej Będę wdzieczna za wskazanie dokładnej firmy która ma w swojej ofercie takie cuś jesli chodzi o naklejki tablicowe to ostatnio kupilam w kauflandzie ok 3 metrow za 7zl kreda gratis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Achaja 27.02.2010 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 Ooooo - ostatnio tzn. kiedy? Podskoczyłabym w takim razie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minkapinka 27.02.2010 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 temat stary, ale moze kogoś zainteresujefarba tablicowa w kolorze czarnym i zielonym:http://kreateria.pl/go/_search/full_search.php?sess_id=9d150049a5f4f01a5c78a4944c01d05b&search_query_words=tablicowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ohm30 27.02.2010 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 tak....tylko ona nie jest na ścianę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ooliwka 01.03.2010 17:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Ooooo - ostatnio tzn. kiedy? Podskoczyłabym w takim razie jeszcze w 2009 roku, jakies resztki (wyprawka szkolna) moja ciągle jest zapakowana wiec nie wiem jak sie sprawuje na ścianie ale efekt napewno gorszy niż farba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 05.03.2010 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 ta jest na ścianę:http://benjaminmoore.pl/produkty/wnetrza/efekty-dekoracyjne/studio-finishes-reg-chalkboard-paint-307-80.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pajucha 05.03.2010 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 ja znalazłam coś takiego http://www.przyklejka.pl/info-18.html http://www.crazyshop.pl/prod_8048_Naklejka_tablicowa_DECOR__prostokatna.html http://libellule.pl/Naklejki-k6-0--default.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ooliwka 05.03.2010 17:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 ta jest na ścianę: http://benjaminmoore.pl/produkty/wnetrza/efekty-dekoracyjne/studio-finishes-reg-chalkboard-paint-307-80.html niezła wydajność ciekawe czy realna ja dalej maże o tablicowej ścianie może się spełni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vapvap 18.10.2010 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2010 A ja chciałam podzielić się doświadczeniami z zakupu farby do tablic i otrzymanych efektów. Szukałam farby w internecie i znalazłam takową, do wyboru była zielona ciemna oraz czarna. Wybrałam czarną i po pomalowaniu dwóch warstw w korytarzu na jednej ze ścian wygląda i działa jak tablica. Jak na laika chyba zrobiłam wszystko dobrze choć mówią, że jak maluje się pierwszy raz to więcej farby idzie może i tak. Planuje pomalować jeszcze inne miejsca w domu, z chęcią podzielę się fotografiami na forum:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 31.01.2011 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Mąż kupił akurat taką. Czy nadaje się ona do malowania na drzwiach. Czy to to samo co te wszelkie dostępne farby tablicowe. Czym się różnią po pomalowaniu. Ta jest jakaś śmierdząca i czas do drugiej warstwy to 12 godzin. Te inne dostępne to zwykłe akrylowe. Myślicie, że ta normalnie się nadaje do domu? Czy to jest jakaś specjalna? http://www.leroymerlin.pl/multimedia-storage/91/0d/bd74149d5b64713b8ce921ae8fd5-syntilor-duze.JPG Opis: Farba SYTNTILOR wykonana jest ze zmodyfikowanych żywic poliuretanowych. Jej ogromną zaletą jest duża wytrzymałość na zmywanie, zarysowania, czy uderzenia, dzięki czemu na długo zabezpiecza malowane powierzchnie. Charakterystyka produktu:- matowy, antyodblaskowy odcień,- bardzo długi czas zabezpieczenia,- powierzchnia zmywalna o dużej wytrzymałości,- doskonała do drewnianych tablic. Schnięcie i utwardzanie:- pyłosuchość: po ok. 30 min. w normalnych warunkach otoczenia,- matowienie i pokrywanie: po 12 godz. w normalnych warunkach otoczenia,- czas całkowitego utwardzenia: po 8 - 10 dniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosia125 02.02.2011 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 ja się na tych farbach nie znam, ale teraz (w tym tygodniu lub następnym) będzie w supermarkecie jakimś (aldi albo lidl) promocja na folię taką jak tablica, jak nie jest ktoś pewny, czy chce to na długo to może taką folię nakleić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 02.02.2011 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 To już nieaktualne. Mąż jednak oddał tę farbę i kupił akrylową z Castoramy - Novodomo. Farba bardzo wydajna, nie śmierdząca. Jak się sprawuje, nie wiem, bo wczoraj dopiero pomalowaliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 18.01.2013 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 Podnoszę temat. Możecie podzielić się swoimi doświadczeniami z tą farbą? Jak spisuje się w pokojach dla dzieci? Wiadomo, że tam będzie stale w użyciu, ciągle scierana na nowo. Boję się, że po jakimś czasie może coś się z nią dziać. A jak te nowoczesne kredy? Naprawdę tak nie pylą i nie brudzą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 18.01.2013 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 Podnoszę temat. Możecie podzielić się swoimi doświadczeniami z tą farbą? Jak spisuje się w pokojach dla dzieci? Wiadomo, że tam będzie stale w użyciu, ciągle scierana na nowo. Boję się, że po jakimś czasie może coś się z nią dziać. A jak te nowoczesne kredy? Naprawdę tak nie pylą i nie brudzą? No my mamy juz dosć długo tą farbę - wyżej o niej pisałam. Sprawdza się bardzo dobrze, normalnie zmywamy i nic sie nie dzieje ale córka nie jest jakoś bardzo zaqinteresowana rysowaniem po niej (ma 6 lat). Chyba już jest za duża. W roku rysuje po niej może z 6 razy. Ogólnie pomysł fajny, fajnie wygląda. Polecam. Kredy mamy zwykłe szkolne, pylące. Tych niepylących nie miałam nigdy. Ale za to mam kredy Elefun - mąż kiedyś kupił w Lidlu czy Biedronce, całe wiaderko - porażka. Na opakowaniu napisane jest piękne, żywe kolory - guzik prawda. Wszystkie kolory praktycznie rysują na ten sam blady kolor. Najlepsze moim zdaniem są te zwykłe ze szkoły. http://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/vi/kg/qp4n/MuKBh6EH6YiCHD0YlB.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stw 06.03.2013 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 Właśnie zamierzam dokonać zakupu tego rodzaju farby. Nie mogę się jedynie zdecydować jakiego producenta wybrać... Napiszcie proszę czym malowaliście i jaki jest poziom waszego zadowolenia - może skala ocen od 1 do 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ahame 30.07.2013 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2013 Witam, w związku z tym, że wynajmujemy z mężem mieszkanie nie możemy nanieść farby tablicowej bezpośrednio na ścianę i w związku z tym pomyślałam o jakiejś płycie opartej na ścianie. Czy ktoś ma pomysł jaka to powinna być płyta? meblowa? g-k? osb? Będę wdzięczna za podzielenie się informacjami i doświadczeniami w tej kwestii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 30.07.2013 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2013 Zrobiłam swojemu synowi tablicę magnetyczną z płyty wiórowej. Po pomalowaniu została przykręcona do ściany.Przymierzałam się do k-g, ale za miękka mi się wydawała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata80 23.04.2014 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2014 Poszukuję farby tablicowej dobrej jakości w kolorze szarym, jakiego producenta polecacie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hejz0r 24.04.2014 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 (edytowane) Z tego co się orientuję, Unicell posiada takie farby mają chyba monopol na farby tego typu, więc wielkiego wyboru nie masz - dostaniesz je w każdym markecie budowlanym Ogólnie Unicell Primacol to farby dość średniego gatunku Edytowane 24 Kwietnia 2014 przez hejz0r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts