Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

FARBA tablicowa, farby do rysowania kredą

ooliwka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 50
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dziękuję za podpowiedzi :rolleyes:

Zdecydowanie stawiam na Benjamin Moore. Chcialam sprawdzić jaki jest wybór kolorów i przy okazji znalazłam ciekawy produkt -Magic Board System - działa jak tablica kredowa i magnetyczna w jednym. Jak dla mnie super rozwiązanie, chcę nią pomalować fragment ściany w kuchni.

• 3 months później...

Z tym monopolem to troszkę poleciałeś :-)

Co do farby tablicowej to proszę bardzo baza http://sklep.spinex.pl/katalog/529/0/farba-tablicowa-kredowa-chalkboard-tintable-baza-do-barwienia do tego dokupujesz pigment, i otrzymujesz kolor praktycznie taki jaki chcesz zgodny ze wzronikiem. W każdym razie jak ja szukałem tych farb to wyczytałem, że Rustoleum ma najlepsze jakościowo, póki co jestem jak najbardziej zadowolony.

• 5 months później...
Fajnie też się sprawdzają naklejki tablicowe, które można wykorzystać na różny sposób.

Można też nadać im różny kształt.

Mam pytanko do posiadaczy farby magnetycznej + kredowej.

Malarze wlasnie skonczyli robic mi mieszkanie i ten fragment pomalowany tymi dwoma farbami jest taki strasznie chropowaty. Malarz powiedzial, ze szczerze watpi, zeby z tego dalo sie zmyc krede bo jego zdaniem powchodzi w rowki i nie doczyszcze.

Czy u was tez tak jest czy jest to zupelnie gladka powierzchnia?

Zastanawiam sie czy jest to wina kiepskiej jakosci farby czy moze zlego malowania?

• 2 years później...

Nie polecam "robić" farby tablicowej, chociaż teoretycznie jest to możliwe. Sa sklepy w internecie które mają ciekawą ofertę, zwłaszcza na allegro. Sam przymierzam się do zakupu tikkurila liitu, tu ciekawy artykuł o niej: [spam]

Jeżeli chociaż połowa z tego co piszą to prawda, to powinna wyjść normalna tablica jak w szkole. Dodatkowo Tikkurila to tak na prawdę ta sama firma co Beckers z którego jestem od zawsze zadowolony.

Edytowane przez Greengaz